איפה אפשר לטייל באיזור האונ'?

stkachov

New member
איפה אפשר לטייל באיזור האונ'?

אני יודע שיש את פארק הכרמל אבל הוא גדול מאוד. האם יש מסלולים שקרובים לאוניברסיטה שאפשר לעשות בכמה שעות ולחזור לאוניברסיטה? אני בלי רכב כמובן. מי שיכול לתת המלצה אני אודה לו מאוד.

TheBigBrother

New member
אם אתה לא מפחד מפקחים ושועלים

לך אללה-באבאללה לתוך יערות הכרמל, אבל תזכור שזה קנס של 600 שקל, אם אתה לא הולך במסלול מסומן. ותצא בבוקר, שלא תתקע שם בלילה:)

berta84

New member
מה זה "מסלול לא מסומן"?

יש שם שלטים או משהו עליהם כתוב שאסור ללכת? אם לא הייתי קוראת את ההודעה שלך לא הייתי יודעת לא שטיילתי שם, אבל הייתי רוצה לנסות בהזדמנות

TheBigBrother

New member
לפי מה שאני הבנתי

כל הליכה ביער או שמורת טבע שלא במסלול מוכר ומסומן היא אסורה על פי החוק.אין שלטים מהסיבה הפשוטה שאת לא יכולה למלא יער או פיסת טבע אחרת בשלטים למיניהם :)

Alasse

New member
מסלול לא מסומן

זה מסלול שאין בו סימון שבילים של החברה להגנת הטבע. אפשר לזהות את הסימון בקלות- שני פסים לבנים ובינהם פס בצבע כלשהו, הם בד"כ צבועים על סלעים בסביבה. מכל השמורות בארץ, הפקחים של הכרמל ידועים בקשיחותם, לא הייתי מציעה להתעסק איתם...

Alasse

New member
יש כמה מסלולים

אני אבדוק איזה מהם מעגלי (כי דווקא כאלה לא עשיתי...) ואחזיר לך תשובה יכול להיות שאם זה יהיה בזמן מתאים אני אפילו אצטרף

shaggi

New member
מסלולים מומלצים

אז ככה, בחודש וחצי שאני בחיפה ת'כלס הספקתי לטייל. באזור האוניברסיטה יש מסלול מעגלי- צירוף של כמה מסלולים: כשמגיעים לאוניברסיטה תרד לכביש ותלך לאורך הואדי עד שתיפגש עם סימון שבילים שחור(אם אני לא טועה) זה נחל נדר\קדם משהו כזה אתה יורד עם השחור ירידה תלולה לקראת סוף הירידה יש לך מן ניקבה. נראה מכוער מבחוץ אבל מצד ימין יש מן מעבר צר. קח פנס או שתגשש- בסוף תגיע למן בריכת מים קרים ועכשיו אחרי הגשם אולי המפלס עלה. מקום מצויין לקפה דרך אגב. אתה ממשיך עם השחור עד שיש פיצול עם הכחול. שוב לא זוכרת איך קוראים לנחל(אני מניחה שנחל כלח ואחר כך הוא הופך להיות נחל גלים) יש מתישהו פיצול עם ירוק אבל תמשיך עם הכחול ישר. בסוף תגיע למין קיר אבן ותראה אחרי שתעלה עם הסימון פיצול עם אדום אבל האדום מוביל לשני הצדדים. קיצר אם אתה עם הפנים לכיוון הכללי שעד עכשיו טיילת קח שמאלה וזה מעלה אותך לשוויצריה הקטנה. אם תקח צד שני אז תגיע לנחל אורן צומת אורן. אחרי שוויצריה הקטנה פשוט תעלה לכביש טרמפ קטן או קצת ללכת ברגל מוביל אותך לאוניברסיטה שוב. ממש ממש מומלץ! טיילתי שם ממש בתחילת הלימודים והיה מהמם! עכשיו אחרי גשמים צריך להיות עוד יותר יפה. אם אתה רוצה פרטנר לטיול אז אני אשמח...

stkachov

New member
תודה ח'ברה

אם השביתה לא תסתיים שבוע הבא ויהיה מזג אוויר טוב... אני איישם את ההמלצות. וכמובן מי שמעוניין להצטרף בהחלט מוזמן !

למעלה