איפה אפשר למצוא קלאסיקות לילדים?

אוליכבר

New member
איפה אפשר למצוא קלאסיקות לילדים?

שלום, יש לי ילדים בני שנה וחצי כמעט ואני מחפשת ספרים עם סיפורים נחמדים עבורם. אני מכירה (כמעט) את כל הספרים שיש לתינוקות בגילם, אבל אני מחפשת את הקלאסיקות ואין לי מושג איפה למצוא אותן. לדוגמא: זהבה ושלושת הדובים (לא הסיפור המחורז של סידון), הענק וגנו, כיפה אדומה וכו'. אשמח לשמוע עצות. תודה

אמא שלי קנתה לילד שלי ספר אגדות

עם כל האגדות האלה בסטימצקי. נדמה לי שהוא נקרא 12 אגדות או משהו כזה. מחר אבדוק אצלו בחדר.

einat57

New member
משהו למחשבה

האם נראה לך מתאים לקרוא לילדים בני שנה וחצי את המעשיות האלו? אני חוששת שאת מקדימה קצת.

אופס, נכון.

שכחתי שהילד שלי בן שנתיים וחצי. בגיל שנה וחצי קראתי לו את "פרפר נחמד" של פניה ברגשטיין ואת "מעשה בחמישה בלונים". יותר מזה הוא לא יכול היה להתרכז. המעשיות הן מאוד ארוכות, והתכנים של רובן לא מתאימים לילדים (גם כיום אני לא כל כך אוהבת להקריא לו אותן).

וגם אלה מאוד מתאימים:

ניסע אל השדה (ויצא במהדורה חדשה, עם איורים חדשים ויפים!) וכמעט או כל ספרי מיריק שניר! ממש ממש מתאימים! "קטנטנים", "קטני-קטנים" ועוד המון! רוצה עוד?

אוליכבר

New member
תודה, וכן. אשמח לעוד המלצות

יש לנו די הרבה ספרים, אבל אני מחפשת את סיפורי הילדים הקצרים שאפשר לספר ולא בהכרח להקריא. הבעיה שלי היא שאני לא זוכרת את כל הסיפורים. לדוגמא, הענק וגנו - אני זוכרת את הדברים ממש במעורפל ואין לי מושג איפה להשיג את הסיפורים האלה. תודה

maore

New member
../images/Emo20.gif

חוץ מאוספי האגדות של האחים גרים ושל אנדרסן, אז כל שאר הספרים הם עיבודים שונים על האגדות. חלקם מחורזים וחלקם לא, אבל כל אחד שם דגשים היכן שמתאים לו. נראה לי שספרי פעוטות יותר מתאימים לגיל הזה מסיפורים ממש. חמישה בלונים שהוזכר כמובן. יש את שלל ספרי פינוקי, שבהם יש מעט טקסט בכל דף, וכל פעם יש איזה דלת/עלה להפוך ומישהו מסתתר שם או משהו כזה. למיריק שניר יש ספר מדהים בשם "כבאית היא... פיל?" שבמיוחד מתאים לבנים שמשוגעים על מכוניות, אבל לא רק. הילד רואה בצורה של כל מכונית או כלי תחבורה איזושהי חיה. מעט מאוד טקסט, פואנטה קלה ביחסים עם האח שמזלזל בו, ואיורים מדהימים שעושים את כל הספר של שרון אלפרט! וגם לי נראה שרב ספריה מיועדים לגילאים הללו.

../images/Emo20.gifלבקשתך, ולשימוש כל דיכפין ../images/Emo20.gif

ביקשת עוד, אז הרי לך, והרשימה חלקית בהחלט, אך נראה לי שהיא "מכובדת" מספיק כדי להתחיל בה או בחלק ממנה. מה שהנחה אותי ביצירת הרשימה הזאת היה גילם הצעיר של הילדים. טוף, הנה אני מתחילה: ספרים המסומנים ב
- מומלץ לחפש את ה"אחים" שלהם (המשכים) ו/או ספרים נוספים של אותו יוצר.
כספיון – הדג הקטן – סיפר וצייר פאול קור הקטר הכחול שיכול – ווטי פיפר (ספר ממיטב הקלאסיקה העולמית)
העכבר והתפוח – סטיבן בטלר
לבד על המרבד – בריאן וילדסמית
שאול הטרקטור – כתבו: ענת וגידי גוב, עיצב וצילם: רוני אורן
בוקר בהיר אחד לילה חשוך אחד
– שניהם של אורה איל
כבר ציינתי את מיריק שניר. יש לה חומרים בדיוק נמרץ לגילאים שציינת, והנה עוד שלושה ממש מצוינים: ילדה אחת אמרה – צייר: אבנר גלילי מעשה בשקית – איורים: שלומית זהר גלגלים – ציורים: דני קרמן
זה משגע להיות צפרדע – כתב וצייר: זיגי פרנקל
ספר משובח במשובחים! סופרת אדירה חברה למאייר ענק והרי לכם יצירת מופת של ממש
לילה טוב ירח
כתבה: מרגרט וייז בראון צייר: קלמנט הרד שמוליק קיפוד כתב וצייר: כוש אהרון והעפרון הסגול – קרוקט ג'ונסון
שני ספרים חביבים ביותר, ויש לה עוד יפים וטובים - חנה הורן: שחורי – ציורים ברכה פלדמן הלו, הלו אבא - ציורים: ברכה פלדמן
אחרון, חביב ביותר:
בייגלה
כתבה: מרגרט ריי ציורים: ה.א.ריי תתענגו ותהנו

holliston1

New member
המלצות

-איפה- תמר ברגמן\ רותו מודן -כל סדרת המרים-(מר שמח\ מר בירבור\מרשריר וכו' -ספרי ד"ר סוס (הילדה שלי מאד אוהבת את ספריו כבר מגיל 8 חודשים -המלל בחרוזים מאד מצחיק אותה וכמובן אפשר גם לקצר) -רוץ בן סוסי\ ביאליק\ בתיה קולטון -כל מיני ספרי גולדן בוק ישנים (למצוא בחנויות יד שניה) -או סדרת ספרי אריה הישנים(מיצי קפיצי החתלתול\שני ארנבים חביבים\הב הב הכלבלב\כל ספרי מירי וכו' -כל ספרי מייסי העכברה -איה פלוטו -אנדה עמיר- שירי ילדים

על אגדות מהסוג שאת מחפשת

סיפורים ואגדות קלאסיים כאלה זכו לכל כך הרבה עיבודים, שברוב המקרים אין גרסה "אחת נכונה"ואת פשוט צריכה למצוא מה מבין העיבודים הקיימים מוצא חן בעינייך. יש, למשל, ספר עם כל מעשיות האחים גרים בנוסח המלא- אבל זה ממש ספר למבוגרים מתעניינים ולא לילדים. כפי שאמרו לך פה- בכל מקרה האגדות הקלאסיות(שאגב- רובן סיפורים עממיים שממילא מעולם לא היתה להם גרסא אחת...) ממש ממש לא מתאימות לגיל שנה וחצי!!!!!!!!!!! קבלת פה המלצות מצויינות, אפשר להוסיף את "אם פתאום אפגוש אריה" של מיריק שניר, את כל הספרונים של אלונה פרנקל, "ויהי ערב" של פניה ברגשטיין, "הבית של יעל" של מרים רות ועוד רבים רבים וטובים- תכייפו!

סיפורי בלט

ספר גדול עם ציורים נפלאים, שמספר כמה מאגדות הבלט היותר מפורסמות - היפהפיה הנרדמת, אגם הברבורים, מפצח האגוזים, ג'יזל, קופליה, פטרושקה ועוד. בהחלט לא לגיל שנה וחצי.

למעלה