איפה אפשר לעבור קורס NLP?

היי טוויטי וקליאופטרה!

מודעות עצמית היא היכולת שלנו להתחבר לעצמנו, לחוות את העצמנו ולהיות מודעים יותר לתחושות, לרגשות ולמחשבות שלנו. כדי להתחבר לעצמנו עומדים לרשותנו כמה כלים שאחד מהם הוא החיבור עם הדמיון. אפשר ללמוד לבד, או לפנות למנחה. יש גם הרבה מאוד ספרים (את מוזמנת לבדוק את מדור המלצות הספרים בלוחות). ללמוד איך להיעזר בדמיון זה בעצם לא ממש מסובך. חשוב למצוא תנוחה נוחה (ישיבה או שכיבה) לעצום את העיניים, לנשום כמה נשימות עמוקות ופשוט לאפשר למחשבות לנדוד ממך והלאה, כך שהראש יהיה נקי (מומלץ לשים מוסיקה נעימה ברקע) ואז פשוט לנדוד בדמיון למקום שהכי מתחשק לך להיות בו וממש לבנות את התמונה כך שיהיה לה תוכן, צבעים, עומק, תחושות, רגשות, אנשים שאת אוהבת אולי, וכל מה שתרצי להכניס לשם... ואז פשוט לחוות את הרגשות שמתלווים לתמונה הזו, לשים לב למה שאת מרגישה.... ובסופו של התהליך להעיר את עצמך לאט ובהדרגה חזרה למציאות למקום שבו את נמצאת כשאת מביאה איתך את החוויה.... כמובן שתמיד תוכלי להיעזר בנשימות שלמדת כדי להעשיר את חוויית הדמיון המודרך
שיהיה המון בהנאה
הגר
נ.ב. יש רעיונות נוספים לדמיון מודרך בחלק הדמיון המודרך במאמרי הפורום

tweetybird

New member
מהו דמיון מודרך ? מה ההבדל בינו

לבין לימוד של מודעות עצמית ? האם זהו עוד כלי ? איפה לומדים אותו ? מה עושים בלימוד ? אני למדתי סדנה של Art Of Living של טכניקה של נשימות מודעות לגוף ...יש קשר בין אחד לשני . אשמח לשמוע

Basejumper26

New member
אם מישהו מכן קרא את הספר

unlimited power, הוא מספר, בין השאר, על הNLP ועל הדברים המדהימים שאפשר לעשות באמצעות השיטה הזאת. הייתי רוצה ללמוד אותה באופן מקצועי, בקורס למשל (מחבר הספר מציע קורסים אבל רק בארה"ב) ורציתי לדעת אם מישהו מכיר מקום שבו אפשר לעבור קורס שכזה? תודה מראש, אורי.

היי אורי! ../images/Emo13.gif

למיטב ידיעתי, תחום ה-NLP בארץ מאוד לא מפותח ולא קיימות סדנאות שמלמדות אך ורק NLP. בחו"ל לעומת זאת התחום פורח ותוכל למצוא אין ספור סדנאות (קח בחשבון שעלותן גבוהה מאוד). אני למדתי NLP בשילוב עם דמיון מודרך דרך מרכז רטר, אך לעניות דעתי הקורס שהם מציעים לא יתאים לך משום שמדובר בקורס שמכשיר אנשים כמנחים בדמיון מודרך ו-NLP ושנמשך לפחות שנה אחת. מציעה לך לעקוב כאן בפורום אחר הודעותיו של רוח מדבר (מיקי) שהודיע על כוונתו לפתוח סדנא ל-NLP בקרוב... בהצלחה! הגר

היי הגר, תיקון טעות קטנה

אני לא פותח סדנת NLP שכן אני לא מוסמך לתת תעודה של NLP. עדיין. מה שכן אני מקים קבוצת תרגול, לאנשים שלמדו NLP ויש להם את הידע הבסיסי בתחום. ע"מ שנוכל לתרגל ביחד, ללמוד דברים חדשים ולהכיר אנשים חדשים בתחום. וכך בעצם ליצור קהילה של משתמשי NLP בארץ. מיק. רוח מדבר

היי מיק!

אני יודעת... לא התכוונתי שאתה הולך לתת תעודות... אלא פשוט לקיים סדנא
בכל אופן, אני ממתינה
הגר

tovabrendel

New member
סדנת דמיון מודרך

או ליתר דיוק פסיכוקיברנטיקה..מתחילה בשבוע הבא ..בת"א..מועברת על ידי דר' חיים אורון..הייתי בהרצאת מבוא..ונרשמתי לסדנא.. אם את מעוניינת פני אלי במסרים.

היי טובה!

בדיוק מחזיקה בידי את הספר הנ"ל... קראתי רק את הפתיחה בינתיים והפתיחה גרמה לי לתהות מה ההבדל בין פסיכוקיברנטיקה ל-NLP... על פניו (עוד לפני שקראתי את הספר) שני התחומים נראים לי דומים... האם אני צודקת? הגר

tovabrendel

New member
היי הגר..

עדייו לא מרגישה שיש לי תשובה מספקת לגבי השונה והדומה...אשמח לשתף בהמשך

מאוד דומים

היי הגר את צודקת, NLP ופסיכוקיברנטיקה מאוד דומים. לצערי, ההבדל הוא שפסיכוקיברנטיקה הלך רק 20% מדרך המחקר והתחום הסתפק במחקרים השטחיים של מאלץ למרות שהוא ואחרים קיימו מחקרים מתקדמים הרבה יותר. הבדל נוסף הוא פילוסופיית השינוי - NLP תומך בחוויה רגשית מרכזית אחת - רגע אחד של שינוי, ופסיכוקיברנטיקה מקדם את הרעיון של תרגול עד שתתרגל - הבעיה שלי עם הרעיון הזה הוא, מה אם אתה שוכח לתרגל? אין לי ממש סבלנות וזמן לחכות חודשים ולתרגל משהו שוב ושוב עד שאני משתנה מתוך שעמום. כשהייתי בארץ פגשתי את חיים אורון, ומתוך השיחה איתו הגעתי למסקנות האלו. אני יודע שהוא מתעניין מאוד ב-NLP. אני בהחלט ממלציץ על ההרצאות שלו. בהצלחה

למעלה