איפה אפשר לפתוח בלוג שיתופי

mirileh

New member
איפה אפשר לפתוח בלוג שיתופי../images/Emo35.gif

ז"א בלוג שבו יש כמה כותבים?

mirileh

New member
דווקא יש בבלוגר אבל

זה כאב ראש לנהל שם בלוג בעברית.

לא מכיר כזה דבר בין

מערכות הבלוגים הישראליות. מה שכן, אפשר לחלוק את הסיסמא ולכתוב מי כתב את הפוסט. אגב, מה דעתכם על בלוגים שיתופיים? בעד\נגד?

mirileh

New member
למה לא? ולדוגמא הבלוג הנפלא של

בוינג בוינג http://www.boingboing.net/

ע ל ו מ ה

New member
זה מסתדר בקלות

כי לכל אחד יש את המרחב שלו. נוצר בלוג שהוא תערובת של רשומות, כשעל כל אחד כתוב של מי היא. אם מדובר בבלוג מקצועי, הרי שכמה אנשים יכולים יחדיו לספר אינפורמציה מכמה נקודות מבט, כל אחד בקצב שלו (או בקצב השינויים בתחום שלו). בבלוג אישי, לעומת זאת, יש כבר כמה וכמה בלוגים שכתובים בזוגות, גם בתפוז. אם היית כותבת אם מישהו בגילך אבל קצת יותר עליז, היה יכול להיווצר שילוב מעניין של מעקב אחרי התפתחות וגדילה של מישהי בדיכאון ומישהו לא. מתמודדים פחות או יותר עם אותם דברים, אבל מנקודות מבט שונות. ואם היתה נוצרת ביניכם איזו סינרגיה, הייתם גם יכולים ללמוד אחד מהשני ואפשר היה לעקוב בבלוג אחר ההשפעות ההדדיות. בהחלט הייתי עוקבת אחרי בלוג כזה.

orange love

New member
זה מה שאני רציתי להציעה.

אני בעד, בתנאי שלכותבים יש מכנה משותף כלשהו, או שהם שונים באופיים לגמריי. ואז לכל תופעה למשל, יהיו מספר קטעים בעלי דעות ונקודות מבט שונות לחלוטין.

דם דם

New member
כמו שנץ אמר

גם לי לא נראה שקיים דבר כזה..אבל אפשר לתת סיסמא לכמה אנשים וכול אחד בתורו נכנס וכותב אגב הדבר הכי קרוב לבלוג שיתופי שאני מכיר זה הבלוג של עידן ששם יש כמה כותבים אני לא חושב שיש להם סיסמא שלו אבל הם בהחלט צוות מצויין ככה ביחד אז זה גם אפשר להחשיב כבלוג שיתופי

ע ל ו מ ה

New member
זה שזה קיים, זה ידוע

כבר ציינו פה למעלה שבלוגר תומך בזה, רק חלש בעברית. ומישהי אפילו כתבה שבישרא זה קיים. גם אני עובדת בשתי מערכות שונות שתומכות בבלוגים קבוצתיים, רק שהן מאחורי פיירוול וממילא באנגלית. זה קיים. וזה בהחלט נוח, לא רק משום שזה חוסך לכתוב את שם הכותב. זה עובד גם בתגובות - כך שאפשר להתנהג חופשי והבלוג יסמן את כל בעלי הבלוג המגיבים ובכל זאת ישמור על זהותם. והכי חשוב שבתלות במדיניות, אפשר להגביל אנשים מלערוך את הרשומה שלך - כל אחד יכול להוסיף רשומות ולערוך את הרשומות שלו, אבל אי אפשר למחוק או לערוך רשומות של חברי הבלוג האחרים.

דם דם

New member
אכן כן

זה בהחלט נשמע רעיון נחמד מי יודע אולי אני אצטרף אי פעם לכמה בלוגרים אחרים בשביל בלוג קבוצתי מבדר

דם דם

New member
ככה כותבים

אצטרף בעצם לא יודע, זה בזמן עתיד ככה שיכול להיות גם עם י' נשאיר את זה למומחים

reedgreenwhait

New member
ככה נכון לכתוב...

בגוף ראשון יחיד, בזמן עתיד, כותבים עם א'. אבל אתה תמיד כותב עם י'. בגלל זה שאלתי...

דם דם

New member
חח כן זהו

כולם פשוט מתקנים אותי אז בסופו של דבר מסתבר שזה נכנס לראש

למעלה