איפה אפשר לקבל פרטים על...

Pentax

New member
איפה אפשר לקבל פרטים על...

צריכת זרם החשמל של המכשירים שונים כגון מכונת כביסה, מדיח, דוד חשמל וכו'... אני רוצה לשקול האם אני צריך להפוך את החשמל לתלת פאזי או שאפשר יהיה להסתפק בפאזה אחת.

asher40

New member
תוכל להכנס לאתר של....

חברת החשמל ,מפה וגם שלי (למרות שהוא עדיין לא גמור ,תוכל להציץ). לגבי אם להחליף לתלת פאזי או לא ,זה קשור להספק הכללי של הצרכנים בבית שלך והאם יש לך צרכנים תלת פאזיים. עליך לקחת בחשבון עלויות של מעבר לתלת פאזי : 1. עלות לחח"י. 2. עלות עבודת החשמלאי וכדאי שיהיה מקצועי. המשך יום נעים.

מאגר

New member
מעבר לטבלה של חח"י אתה יכול לחשב

האם אתה צריך להגדיל לתלת פאזי או שאתה יכול להסתפק בחד פאזי 40A סכם את תצרוכת המכשירים הפועלים אצלך ברך כלל ביחד עם כמות הוואטים חלקי 220 וולט ותקבל את התיצרוכת שלך באמפרים עם אתה עובר את ה-32 אמפר לכיוון הארבעים אמפר רצוי מאוד לעבור לתלת פאזי. עליך לזכור כי עלות העבודה של חח"י בעינין היא כ2000 ש"ח ואילו עלותו של חשמלאי מוסמך להכין את הבית לביקורת חח"י היא בין 1250 ל2000 ש"ח חשב אומצא עלות מול תועלת וקח החלטות ברור שעדיף חיבור תלת פאזי.

wil

New member
הסתייגות מהשורה האחרונה

אמרת "ברור שעדיף תלת פאזי". למה? (בהנחה שלא חייבים, כלומר ששימוש רגיל במכשירים השונים לא מפיל את ה-1X40A) איזה יתרונות נוספים יש בתלת-פאזי חוץ מההספק הכללי הגדול יותר? אני רואה כמה חסרונות שצריך לקחת בחשבון, וכבר נידונו בפורום למיטב זכרוני. 1. עניין הזיוף במונה בחוסר איזון, כמה שרשורים פה למטה. 2. בעייה במקרה שיש 4 מכשירים "כבדים" שכל 2 מהם עוברים ביחד 25A. 3. העלות של השדרוג הזה.

Pentax

New member
לפי החישובים שעשיתי...

מזגן חד פאזי (18A) + דוד חשמל (9A) + תנור אמבטיה (6A) + מכונת כביסה (9A) כבר עוברים את 40A...? ואני כבר לא מדבר על הקומקום, טלוויזיה דלוקה ושאר הדברים הקטנים... ומה קורה עם אישתי גם תרצה לאפות עוגה ולהפעיל מדיח בו זמנית? האם במציאות זה גם כל כך בעיתי או שהמספרים האלה הם רק מספרים ובפועל הכל עובד תקין? תודה על התשובות

asher40

New member
מצטער אבל ככה לא "בונים חומה"....

חבר נכבד , בדיקת צריכה בבית מתחלקת לשני בדיקות. 1. בדיכת כל צרכן בעומס!!! 2. בדיקת קו ראשי בעומס מלא!!! לרב ההנחה היא כי השימוש הוא בין 70% ל 80% ובעת קביעת המפסק הראשי וסוגו מתייחסים לנתונים. לגבי אם צריך תלת פאזי או לא : 1. התייחסות לכמות הצרכנים העובדים לרוב בעת ובעונה אחת. 2. התייחסות לצרכנים תלת פאזיים (כדאיות ביחס לעלויות) 3. התייחסות כוללת לכל ההוצאה הכרוכה במעבר לתלת פאזי. המשך יום נעים , שטרן אשר ,קבלן חשמל

Pentax

New member
לא כל כך הבנתי אותך...

מאגר (למעלה) אמר לי לסכם צריכת המכשירים - ואת זה עשיתי. השאלה היא כזאת: במידה וכל המכשירים האלה יעבדו בו זמנית האם תהיה לי אז בעיה עם החשמל? האם נכון גם שפקק לא קופץ כאשר הצריכה מגיעה ל-40A (כי יש עוד 10% סטיה) והבעיה מתחילה ב-44A?

asher40

New member
חבר יקר ,

ראשית ,אף חשמלאי לא מציע ללקוח לחשב הספקים. שנית הספקים נומינלים הם ההספקים בפועל בעומס ואותם מודדים עם "אמפרמטר". בכדי לדעת סך הספק של מכשירים ,עליך להפעילם בעומס בו זמנית תוך כדי הפעלת אמפרמטר ,ולצפות בו. יש מכשירים שטיב בידוד המוליכים שלהם יורד עם הזמן והזרם עולה , לכן לא מסתכלים על הנתונים של הצרכן. בהחלט נכון שחצי האוטומט לא קופץ מיד כאשר מגיע לזרם שמצוין עליו ונכון שהפער הוא כ 10% ולפעמים יותר. אך דבריי בתגובה הקודמת הודגשו ואני חוזר שוב . רק החשמלאי צריך לעשות את ההחלטות האלה ואם יש לך חשש לגבי מקצועיות חשמלאי זה או אחר עליך להחליפו באחד שאתה סומך עליו. המשך יום נעים , שטרן אשר ,קבלן חשמל. ד"א ,אשמח אם תכנס לאתר החדש שלי ותחווה את דעתך ,למרות שאינו גמור עדיין.

מאגר

New member
אז בואו נעשה קצת סדר בעינין

כאשר מהנדס חשמל מתכנן מיתקן חשמלי החישוב שלו הוא בדרך כלל כך סיכום כל הצרכנים הקיימים בבית והעתידיים להצטרף אליו בתוספת מקדם ביטחון של עד 10% כפול 0.75. החישוב הוא 75% מסכום כלל הצרכנים בבית זה גודל החיבור המומלץ

Pentax

New member
רק הבהרה אחת

כשאתה אומר סיכום כלל הצרכנים בבית אתה מתכוון לכל המכשירים בבית או כלל הצרכנים שעשוים לעבוד בו זמנית?

asher40

New member
מצטער שחייב להתערב שוב....

יש אמת בדברי מאגר וגם שוחחתי איתו בעיניין. אבל.....אם אתה רוצה לדעת בוודאות את צריכת הצרכנים בפועל כולם או כל אחד לחוד....עליך להשתמש באמפרמטר ולהוריד מהסך הכללי כ - 20% ,מכיוון שההנחה היא שלא כולם יעבדו בו זמנית. יום נעים , שטרן אשר ,קבלן חשמל.

מאגר

New member
החישוב בו משתמישים המתכננים הוא

סה"כ הצריכה הרשומה על כל המכשירים הקיימים +העתידיים +10% לחלק ל4 כפול 3הפחות מחמירים מחלקים ל3 וכופלים ב2

למעלה