איפה אפשר לקנות פורמייקה להדבקה במרכז?

cupidil

New member
שלום,
על מדף פורמייקה לבנה במטבח, הניחו תבנית רותחת. נגרם נזק לפורמייקה. אני רוצה להסיר את הפורמייקה הישנה ולהדביק חדשה. איפה אני יכול לקנות פורמייקה עמידה לחום בגודל 60*50 סמ? עדיף באיזור רמת גן פתח תקווה.
תודה רבה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום,
על מדף פורמייקה לבנה במטבח, הניחו תבנית רותחת. נגרם נזק לפורמייקה. אני רוצה להסיר את הפורמייקה הישנה ולהדביק חדשה. איפה אני יכול לקנות פורמייקה עמידה לחום בגודל 60*50 סמ? עדיף באיזור רמת גן פתח תקווה.
תודה רבה
1. אין חיה כזו "פורמיקה עמידה לחום".
2. ואיפה תמצא בכלל פורמיקה מהסוג שהיה לך (אלא אם זו פורמיקה לבנה - וגם בלבן יש כמה גווני ביניים)...
3. הסרה של פורמיקה ניתנת בעזרת חום אבל זה סיפור לא פשוט (וזה בתנאי שהודבקה בעזרת דבק מגע.
אם הודבקה בעזרת דבק אחר? שאלה אם ניתן בכלל להסירה.
לכן, ההצעה של רוני היא טובה.
תוכל להגיע לנגריה כלשהי ולבקש שיכינו עבורך מדף חדש.
ולהבא? שים חציצה מבודדת חום בין הכלי החם והפורמיקה.
בהצלחה.

רוני1955

Active member
יש לי רעיון אחר בשבילך. מדוד בדיוק את המדף, וקנה מדף חדש עם פורמייקה מודבקת. לקלף פורמייקה, להדביק חדשה, לעבור עם רוטר לישור הפורמייקה ביחס לפלטה, יהיה הרבה יותר מסובך.

cupidil

New member
תודה על התשובה.
הבעיה היא שמדובר במדף שהוא חלק מארונות המטבח.
אני לא רואה את הברגים שמחזיקים אותו לדפנות. אולי כיסו אותם בפורמייקה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה על התשובה.
לא צירפת צילומים, אבל אני יכול לנחש, שהמדף מוחזק ע"י ברגים שהוחדרו אליו מתוך הארון. כלומר: אם תפתח את דלתות הארון, תראה "שורה" של ברגים מדופן הארון בגובה המדף, וזה בתנאי שהיא נתמך ע"י 2 "קירות" או שאולי מתוך קיר אחד, אבל יש לו גם רגל.

cupidil

New member
לא צירפת צילומים, אבל אני יכול לנחש, שהמדף מוחזק ע"י ברגים שהוחדרו אליו מתוך הארון. כלומר: אם תפתח את דלתות הארון, תראה "שורה" של ברגים מדופן הארון בגובה המדף, וזה בתנאי שהיא נתמך ע"י 2 "קירות" או שאולי מתוך קיר אחד, אבל יש לו גם רגל.
אני מניח שאתה צודק. הבעיה היא שבתוך הארון רואים רק ציפוי פורמייקה לבן ואחיד (בתוך הארון יש מדפי מתכת נשלפים). כנראה אחרי שהנגר סיים לחבר את המדף עם ברגים, הוא ציפה את דופן הארון עם פורמייקה מלמעלה עד למטה. כך שהברגים מוסתרים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני מניח שאתה צודק. הבעיה היא שבתוך הארון רואים רק ציפוי פורמייקה לבן ואחיד (בתוך הארון יש מדפי מתכת נשלפים). כנראה אחרי שהנגר סיים לחבר את המדף עם ברגים, הוא ציפה את דופן הארון עם פורמייקה מלמעלה עד למטה. כך שהברגים מוסתרים.
לא קורה.
או שהנגר משתמש בלוחות מצופים בפורמיקה והוא לא מדביק פורמיקה בכלל,
או שהוא מדביק את הפורמייקה בעזרת דבק מגע ואז מעבד את הלוח. זו הייתה שיטה של פעם ואינה מקובלת כמעט כיום, כי לוח שמגיע מצופה מראש אינו יקר..
כן יתכן מצב, שבו מסילת המדף הנשלף הותקנה בגובה הברגים ועל כן היא מסתירה את הברגים.
את זה ניתן לבדוק בקלות בעזרת מדידת הגבהים.

רוני1955

Active member
תודה על התשובה.
אני לא רואה את הברגים שמחזיקים אותו לדפנות. אולי כיסו אותם בפו

תודה על התשובה.
אופציה נוספת, קנה דיקט 4 מ"מ עם פורמייקה "גב" בגודל שצריך, וחבר אותה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אופציה נוספת, קנה דיקט 4 מ"מ עם פורמייקה "גב" בגודל שצריך, וחבר אותה.
נו... פורמייקה גב היא "הכי פשוטה שיש" ועוד לא נודע לנו מה סוג וטקסטורת הפורמייקה המקורית שלו.
חוצמזה? הקנט של הדיקט לא ייראה כנאה במיוחד. הייתי מוותר מראש על ה"תענוג".
כי אם כבר, אז להכין פלטה של עץ טבעי כלשהו וליישם על הקיים. לפחות יהיה משהו שייראה נחמד לעין. השאלה עד כמה אפשר לעבות את המדף מבלי לפגוע בנוחיות שלמענה הוא נועד.

רוני1955

Active member
נו... פורמייקה גב היא "הכי פשוטה שיש" ועוד לא נודע לנו מה סוג וטקסטורת הפורמייקה המקורית שלו.
חוצמזה? הקנט של הדיקט לא ייראה כנאה במיוחד. הייתי מוותר מראש על ה"תענוג".
כי אם כבר, אז להכין פלטה של עץ טבעי כלשהו וליישם על הקיים. לפחות יהיה משהו שייראה נחמד לעין. השאלה עד כמה אפשר לעבות את המדף מבלי לפגוע בנוחיות שלמענה הוא נועד.
זה נכון. דיקט 4 מ"מ הוא עם פורמייקה גב, כי הוא משמש בתור גב ארון. למדף, שמניחים עליו דברים ובקושי רואים אותו, זה לא כזה קריטי. לחזיתות של דלתות לא הייתי מציע. הקנט של הדיקט הוא לא בעייתי, כי אפשר לצבוע אותו עם טיפקס. עיבוי של המדף ב 4 מ"מ, לא נראה לי בעייתי.

למעלה