איפה אפשר לקנות פסטה איכותית בת"א / ראשל"צ?

תומאס

New member
שאלה מתקילה.....חח מה משמעות ההבדל?

אני מניח שיבשה זה כמו הפסטה שנמכרת בסופר?
אם טריה עדיפה על יבשה - אז אני מעדיף טריה.
 

Maldini Girl

New member
אז ככה

יש פסטות טריות טובות אבל לטעמי ניתן למצוא בארץ פסטות יבשות טובות הרבה יותר. איפה? יש כל מיני מעדניות בתל אביב שאפשר למצוא בהן יופי של פסטות. באגתה ברמת החייל יש פסטות טובות וגם בstampa ברחוב קפלן. באגתה עד כמה שזכור לי יש גם פסטות טריות, אבל בגדול, אני אישית חושבת שפסטה טרייה ממש לא בהכרח טובה יותר מפסטה יבשה. גם בשוק האיכרים בנמל אפשר למצוא לפעמים פסטות של דה צ׳קו (סדרת הפרימיום עדיפה על הרגילה) ולפעמים גם יש מבצעים של 2 במחיר מיוחד.
 

תומאס

New member
המון תודה! רשמתי את המקומות שהמלצת :) האמת שבינתיים גם

מצאתי באינטרנט כמה חנויות בת"א.
 

TCHM

New member
מאד פשוט...

גש לכל מרכול וקנה פסטה יבשה מכל סוג - אוסם/ברילה/דה צ'יקו...
סוג הפסטה זה לא מה שיעשה את הארוחה טובה יותר או פחות.

אתה מתעסק עם פרטים שהם שוליים לגבי הארוחה שאת מתכנן
מכיון שלא הכנת ארוחה כזאת מעולם, עפ"י השאלות חסר לך גם ידע
בסיסי, זה לא המצב הנכון להכנת ארוחה בכדי להרשים מישהי שמבינה
באוכל.
קח את הגב' לארוחה במסעדה טובה, אחרי שתתאמן בבית תוכל
להזמין אותה לארוחה ביתית.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני הפעם חושב אחרת

ומקווה שהגברת תהנה לא רק מהאוכל אלא גם מתשומת הלב, ההשקעה והכוונה.
&nbsp
לקחת למסעדה זה הכי קל.
&nbsp
מסכים לגבי הסופר - ברילה או דה צ'קו יעשו את העבודה
 

TCHM

New member
מאיפה אתה יודע ממה היא תהנה, אתה מכיר את הגב' ?...

הכלל הוא - לא עושים ניסויים על אורחים מכל סוג.
שיתנסה/ילמד בבית לפני שיזמין, יצליח יותר או פחות זה כבר
סיפור אחר, יש הבדל בין פחות טעים לכשלון, הוא אינו יודע
פעולות וטעמים בסיסיים.
מנסים, לומדים, מתקנים...רק אחרי זה אפשר להזמין.
זכותך וזכותו כמובן לחשוב אחרת אבל זאת לא הדרך.
 

תומאס

New member
רגע לפני שאתם מתפרצים אחד על השני וגם עלי.....

כמה הערות קטנות:
1. אני מבשל אבל ברמה בסיסית, אוכל ביתי (אורז, פסטה, קציצות, שניצלים, קובה, וכו'). אז נכון לא ידעתי שפסטה מהסופר נקראת פסטה יבשה, אבל ההכנה היא אותה הכנה.....
2. אני מתכוון לעשות "חזרה גנרלית" ולהכין את כל הארוחה לעצמי, כדי לראות איך זה יוצא.
3. נניח שהארוחה תהיה אסון. אנחנו גרים בת"א. יש מספיק מסעדות וטייק אווי שאפשר לנצל בתור "תכנית ב".
זה לא שהזמנתי אלי הביתה 30 איש לארוחת ליל סדר..... (לא הייתי מעיז!)
 

TCHM

New member
טעות, ההכנה לא אותה הכנה, זמן הבישול שונה וקריטי.

פסטה טריה הבישול קצר, 2 +- דקות בלבד.

ההסבר שלך עכשיו טוב יותר.
 

תומאס

New member
תודה על התיקון טעות! בכל מקרה הייתי בודק זמן וצורת הכנה

גם באינטרנט וגם בחנות שבה הייתי קונה את הפסטה :)
 

תומאס

New member
פסטה ברילה זאת הפסטה שאני מבשל כל הזמן (לעצמי). דווקא בגלל

שהפעם מדובר בסיטואציה אחרת, אז אני מחפש חומרי גלם יותר טובים.
אם הייתי שואל איך מכינים פסטה טריה בבית, אז הייתי מסכים עם התשובה שלך שזה גדול עלי. אבל היות ופסטה איכותית מכינים בדיוק כמו פסטה מהסופר, אז אל תכעס אבל הפעם אני לא מסכים איתך.
אגב - במסעדות יקרות וטובות כבר הייתי איתה המון פעמים.
זאת הסיבה שהחלטתי הפעם להכין ארוחה. כדי שיהיה משהו שונה מעוד מסעדה.
 

TCHM

New member
ולמה אתה חושב שפסטה יבשה פחות טובה מפסטה טריה?

90% מהאיטלקים אוכלים פסטה יבשה.
רוצה פסטה יבשה ברמה גבוהה יותר מאלו שציינתי? גש למעדנייה
טובה ותמצא כל מיני סוגים, זה לא בטוח שהיא תהיה טעימה יותר
לטעמי פסטה טריה פחות טעימה, אבל זה אני (פרט למקרים מיוחדים).
לפסטה טריה יש את:
פסטה דל קאזה
ג'אקומו.
פסטה מיאה

בהצלחה
 

תומאס

New member
כשכתבתי את ההודעה השנייה, ניחשתי שפסטה טרייה יותר טובה

מפסטה יבשה, גם כי בד"כ חומר גלם טרי יותר נחשב מאשר קפוא או מיובש (בשר, דגים, עשבי תיבול) וגם כי בתוכניות בישול בד"כ מכינים פסטה במקום ולא משתמשים בפסטה יבשה. אבל זה היה ניחוש שלי. רק ניחוש.
בינתיים עשיתי גוגל וקראתי שטעם של פסטה טריה עדיף בהרבה על טעם של פסטה יבשה. אבל זה רק כתבות באינטרנט. זה לא האורים ותומים.
בינתיים כתבה פה maldini girl שבעיניה פסטה יבשה עדיפה על טרייה.
והיא עזרה לי מאוד בפוסט קודם שלי פה. אז דעתה מאוד נחשבת בעיני.
אם אתה שואל אותי עכשיו אם אני יודע מה התשובה - לא. אני לא יודע.
 

TCHM

New member
נסה ותחליט, לא בטוח שזה גם לטעמה של האורחת, אבל נסה...

ואל תאמין למה שאתה רואה בטלביזיה, הכל מבוים וערוך.
פסטה לא מכינים על המינוט, זה רק בטלביזיה, מכינים ושומרים
בוואקום ליום יומיים.
טרי זה תמיד טוב ממשומר או מתועש אבל לא בפסטה.

אה, אל תשתמש באבקות מרק, אם היא אכן אנינת טעם היא תרגיש
מיד. זה נוהג פסול ששמור למי שאינו יודע לבנות טעם באוכל ומסתמך
על הטעם התעשייתי המגעיל.

שוב - נסה, תקן, בסוף תצליח כי רצון טוב יש לך וזה חשוב!.

בהצלחה
 
למעלה