תודה רבה על התגובה ועל האמפתיה ../images/Emo13.gif
זה בדיוק הקטע, אני חושבת בדיוק כמוך. בהתחלה הייתי קצת יותר מידי נחמדה, גם משום שהייתי חדשה בתפקיד ובעיר עצמה (אני אישית מהמרכז והדירה המדוברת בדרום) וגם כדי להראות להן שכעקרון אני "בסדר" ואח"כ להתחיל להפעיל סנקציות ולהיות מעצבנת. אני גם חושבת שכדאי להתעקב על דברים קטנים ולא חמורים דווקא כדי שהמצב לא יגיע בכלל למצבים חמורים. הבעיה היא שהעו"ס שמעליי ממש לא חושבת ככה. היא רואה את זה כנפילות שלהן והציפיות שלה מהן מאוד נמוכות. היא כאילו מראש לוקחת בחשבון (אולי זה לא מודע אצלה, אני לא יודעת...) שהן יפרו את החוקים ויזלזלו בנו. מה גם שהיא ואני לא רואות זלזול באותה צורה. היא מאוד מתקשה להפעיל סנקציות, היא מעדיפה לעשות להן שיחות חוזרות ונישנות שבעינהן נראות לא יותר מהצקה. הן פשוט אומרות לה בפנים שנמאס להן ושהיא מציקה להן. בעיני זה זלזול ובעיניה הן פשוט משתפות אותה בתחושה שיש להן באותו הרגע וזה בסדר. כשהן צועקות עליי אני ישר אומרת להן שאני שומעת גם כשמדברים איתי רגיל ואין טעם לצעוק עליי, זה לא נעים לי. יותר מפעמיים באותה שיחה אני לא צריכה להגיד את זה וזה מספיק כדי שיורידו את הקול וידברו יפה. זה מוכיח שהן לא אטומות ואפשר לעבוד איתן. לגבי הדירה, כעקרון כל יום כל הבנות (יש בסך הכל 4 וכרגע רק 2) צריכות להיות בחדרים בשעה 12 בלילה, אין כיבוי אורות. אחת לשבוע הן יכולות לקחת "יום חופשי" ולחזור מתי שבא להן או אפילו יום למחרת. בסופ"ש יש עוד יום כזה, או בשישי או בשבת. יש תורנות נקיון אחת לשבוע כך שלכל אחת זה יוצא בערך אחת לחודש. יש גם תורנויות בישול וזריקת זבל, ובנוסף יש תורנות קניות שעושים בזוגות (יוצא אחת לשבועיים). כעקרון, אין סנקציות מובנות ובכלל אני צריכה להלחם עם העו"ס על הפעלת סנקציות, זה ממש מתסכל אותי כי יש לי תחושה שהיא פשוט רוצה להקטין ראש ולהשאיר את המצב כפי שהוא. עד עכשיו כשמישהי היתה מגיעה אחרי 12 לבית, העו"ס היתה לוקחת לה את היום החופשי של השבוע הבא, אני אישית לא רואה כאן שום עונש, זה פשוט מידה בעבור מידה וכל אחת מהבנות יכולה לעשות את החישוב הזה שבשבוע אחד היא תקח יומיים חופשיים ובשבוע הבא לא יהיו לה יותר. אין כאן שום גורם מחנך או מרתיע. לפני שבועיים סיכמתי עם העו"ס שבמצב כזה אני אוכל לתת לאותה בחורה לחזור שעה לפני הזמן, כלומר באחת עשרה וזה בנוסף ללקיחת היום החופשי. לגבי התורנויות, אם מישהי לא מבשלת או לא מנקה היא צריכה לעשות את זה בפעם הבאה. בקיצור, אני ממש לא יודעת לגבי הסנקציות, זאת לא מסגרת פנימייתית ומדובר בבחורות גדולות, אני לא יכולה לקחת מהן סיגריות או משהו כזה. ועל רקע כל זה גם ההתלבטויות שלי, רציתי לקרוא חומר מחקרי/אקדמאי בנושא ואולי גם לתת לעו"ס לקרוא, אולי תשנה קצת את עמדתה כי אני ממש לא רואה דרך אחרת לעבוד והיא לא כל כך מקשיבה לי. כרגע אני עובדת פה ארבעה חודשים ואני מתכננת לעבוד כאן עוד כ 10 חודשים, אולי אפילו שנתיים. למרות שזה מאוד תלוי באיך שהמצב יראה, כרגע זה באמת נראה כמו עבודה בלתי אפשרית, בנוסף לכך שאני עובדת בבוקר במשרה מלאה בעוד עבודה בכלל לא פשוטה... תודה רבה על כל החיזוקים, זה באמת מחמם את הלב... sky