איפה אפשר לראות איזה קנס מקבלים

BlackUnicorn

New member
איפה אפשר לראות איזה קנס מקבלים

על כל עבירה? עד היום עשיתי 2 עבירות (ב- 5 שנים), אחת ב- 2002, השנייה ב- 2003. הראשונה על מהירות, 80 במקום 50 , השנייה על חציית אי תנועה (בטעות :/ ). יום שישי תפסו אותי על מהירות, כמובן שהעבירות הקודמות נמחקו. נתנו לי 750 ש"ח + 8 נקודות. חשבתי לשלוח בקשה לביטול - בכל זאת אני נהגת זהירה ללא תאונות, 2 קנסות מלפני תקופה ארוכה שאינם משמעותיים. הבנתי שרוב הסיכויים שיסכימו להחליף לי את הדו"ח ל- 22א במקום 54א - השאלה היא מה המשמעות מבחינת הקנס (אני סטודנטית, מהנקודות לא אכפת לי ממש אלא מהקנס)...?

מהירות ותאונות דרכים

מהירות ותאונות דרכים . הענישה זו נקבעת, כידוע, ע"י הכנסת ולא ע"י משטרת ישראל, ובכל זאת, להלן המספרים, או אם תרצו - השקלים:- בתחום העירוני ‎0-20 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט (כלומר, קנס כספי) - ‎250 ש"ח. ‎21-30 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - ‎750 ש"ח. ‎31 קמ"ש ומעלה מעל המותר - הזמנה לדין. בתחום הבין עירוני ‎0-25 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - ‎250 ש"ח. ‎26-40 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - ‎750 ש"ח. ‎41 קמ"ש מעל המותר ומעלה - הזמנה לדין. יצוין, כי בכל מקרה של הזמנה לדין, רשאית משטרת ישראל לשלול את רשיון הנהיגה של הנהג באורח מיידי ל- ‎30 יום, זאת כאקט מנהלי המונע מנהג מסוכן להמשיך לנהוג.

NewUser4

New member
תשובה.

את יכולה לשלוח בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה (לא ביטול, אלא המרה לאזהרה), זה לא יזיק, מקסימום לא יקבלו את הבקשה. אני לא מאמין שימירו לך את הדו"ח באזהרה עקב עברך התעבורתי. אבל מה רע בלנסות. את אומרת שהעבירות שעליהן נקנסת בעבר אינן משמעותיות. מהירות של 80 במקום 50 זוהי עבירה משמעותית, שהרי מדובר בשטח עירוני, והרבה דברים יכולים לצוץ שדורשים תגובה שב80 קמ"ש לא ניתן לבצע וב50 כן. אם העבירה הזו היא עבירת מהירות בעיר (העבירה הנוכחית), הדבר מראה שעצם הקנס הקודם לא לימד אותך לקח. החלפת הסעיפים מ54א ל22א לא רלוונטית. לא כתבו לך בדו"ח "54א ו22א לת"ת"? לרוב כותבים את שני הסעיפים האלה. אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי.

be_roo

New member
אפשר לבקש להשפט ולהמיר אצל

התובע את סעיף האישום.

NewUser4

New member
יש בכך סיכון.

התובע יכול שלא להסכים היא יכולה לקבל עונש גדול יותר מ750 השקלים מהשופט. כשאת אומרת "לשנות את סעיף האישום" את מתכוונת לשינוי מדרגת קנס אחת לאחת קלה יותר, או שינוי הסעיף מ54א ל22א. הראשון אני מבין, השני אני לא מבין במה זה יעזור, זה אותו דבר.

be_roo

New member
הסעיף השני נחשב לפחות חמור

והמרה כזו מתרחשת לא מעט בבתי המשפט. כאשר האינטרס של התובע הוא לסגור את התיק תמורת הודאה בסעיף החדש.

BlackUnicorn

New member
לגבי החלק השני על 80 במקום 50

זה לא כל כך נכון לגבי מקום ללא מבנים, עם תאורה... רק כביש נקי עם הפרדה בנויה באמצע. אף אחד לא היה מנחש שזה 50 בכל אופן תודה.. למרות שעדיין לא הבנתי מהו הקנס ל- 22א..

isra533

New member
ריכוז הניקוד בעברות תנועה

אני מצרף את הקובץ המכיל את העברות, הניקוד והקנס על כל עבירה. אני מאחל לך שלפחות יקטינו לך את הקנס, אני גם מאחל לך שיהיה לך מספיק אחריות והתחיבות לא לבצע עוד עבירות, בעיקר שאינך יכולה לצפות את הסכנות אליהן את עלולה להכנס ולא בטוח שתדעי גם לצאת מהן בשלום.

wil

New member
נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית 500 שקל?

בטוח? זה לא 250? מישהו יכול לאמת? (כל השאר נראים לי מדוייקים)

eitan-as

New member
תלוי לפי איזה סעיף

לפי סעיף 5493 - אי ציות לתמרור ב-35 - 250 ש"ח. לפי סעיף 5435 - שימוש בנתיב המיועד לרכב אחר - 500 ש"ח. איתן.א.

למעלה