איפה/אצל מי אפשר להתפתח טנטרית?

Tbear

New member
איפה/אצל מי אפשר להתפתח טנטרית?

עשיתי לפני איזה זמן סדנת טנטרה של גיטמה.. מכיוון שאני קצת נגעתי ברעיונות טנטרים לפני הסדנא, מאוד התאכזבתי. הסדנה הייתה כולה מרוכזת סביב מיניות האדם, וסביב השיחרור המיני, ובמקום טנטרה אפשר היה לקרוא לזה סדנת שיחרור מיני, לא פגשתי שם ברמת המודעות כמעט שום יסוד טנטרי, ובוודאי שלא נבנו שם מושגים ורעיונות. הסדנא הייתה מעולה, וקיבלתי הרבה ממנה, אבל אני רוצה ללמוד יותר על טנטרה כדרך חיים, מי יכול ללמד אותי? איפה אפשר ללמוד את זה לעומק? אני טס להודו לכחודשיים בעוד 3 שבועות, יש אולי המלצה על משהו לעשות שם? הרעיונות של הטנטרה קרובים לדרך החיים שלי, ואני רוצה ללמוד ולחוות אותם לעומק.

טנטרה כדרך חיים...

הרבה סדנאות טנטרה אכן סובבות סביב הנושא המיני, מי יותר ומי פחות. משך הסדנא גם משפיע, כיוון שבסדנאות סופ"ש לדוגמא, אין ממש הרבה זמן להתעמק ברעיונות ומושגים. בסדנא מתמשכת, יש יותר נינוחות וזמן פנוי לגעת בתחומים רבים. מעבר לכך, העיסוק במיניות (או בכלל ביחסים היותר פיזיים בין אנשים), מהווה גם כלי מצויין להפנמת רעיונות טנטריים רבים, גם אם הרעיונות לא נאמרים ברעיונות באופן מילולי, לדוגמא - נושאים כמו חוסר שיפוטיות, כמו Non Attachment, כמו קשר ברמת הנשמה, שכולם רעיונות טנטריים נשגבים, עוברים נפלא דווקא בסדנאות כאלו, וללמוד ולהפנים אותם כדרך חיים ללא התנסויות אקטיביות, דורש רמה גבוהה יותר של נכונות ומיומנות ממה שמרבית האנשים מוכנים לעסוק בו. אז איפה אפשר ללמוד דברים יותר לעומק? קודם כל בסדנאות מתמשכות, וקיימים כמובן הבדלי גישות בין המנחים השונים. את הבסיס הרעיוני, בהחלט אפשר ללמוד מתוך קריאה, או האזנה להרצאות מוקלטות, ולהשתדל פשוט ליישם אותו בחיי היום יום. לא תמיד קל אבל בהחלט(!) אפשרי. ומעבר לכך, בייחוד אם מגיעים למקומות כגון הודו, יש את הדרך של התמסרות למאסטר, או גורו, ולחיות לצידו תקופת זמן. (אנחנו פחות בעד העניין הזה, מסיבות רבות ושונות). המלצה מה לעשות בהודו? יש כל כך הרבה, אבל היינו מציעים בהחלט, לכלול ביקור באשראם בפונה, ולהתכונן נפשית לאפשרות שזה ישנה לך את התכניות בהמשך
מקווים שעזרנו.

caterpillar10

New member
אפשר לקבל מעט מידע

היכן יש סדנאות טנטרה באיזור המרכז? תודה חברים

../images/Emo51.gif נמנמן יקר...

טוב, אם נאמר שאנחנו גם עסוקים וגם צנועים, כבר לא נהייה צנועים
אבל האמת היא שפשוט לא היינו בנמצא, היינו מה שמכונה בשפת האינטרנט AFK. חזרנו מכנס מורי הטנטרה, ישר ליום גדוש טיפולים, (כן ירבו...), כך שלא הספקנו להגיב כאן. ועל כן, נמנמן יקר, תודה על תגובתך, ואנחנו באמת נשמח על כל אחד שיכנס ויקרא על הפעילויות.

למעלה