איפה דוקרים

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
איפה דוקרים

היה לי עכשיו דיון עם חבר סוכרתי מהעבודה.
כשאותי הדריכה אחות סוכרת, היא הראתה לי לדקור את עצמי (לבדיקת הגלוקומטר) בראש האצבע, כלומר, סמוך לציפורן. טענה שזה פחות כואב מדקירה בכרית האצבע.

גם האנדוקרינולוגית, וגם אותו חבר טוענים טוענים שבכרית דווקא פחות כואב.

בינתיים, הדקירה לרגע כואבת, אבל הכאב נעלם ממש ממש מיד אחרי.
אני דוקר את עצמי תמיד באצבע השלישית ביד שמאל. אם הדם לא יצא, אז בשלישית ביד ימין (שגיליתי שפחות מתוקה מיד שמאל בהפרש של כ10-20)

איפה אתם דוקרים את עצמכם? (אגב, כשהתחלתי לכתוב בגוגל "מקום מומלץ לדקירה" הגעתי למסקנה שזו לא שורת החיפוש האידיאלית. . ..
)

milory

New member
כמה שפחות באצבע

במקרה ואתה סוכרתי סוג 1 ודוקר הרבה הייתה ממליץ על להימנע מדקירה באצבע. אם יש לך פריסטיל לייט (או כול מכשיר אחר שלהם לגבי אחרים - איני יודע) אתה יכול לדקור בכול מקום ביד/זרוע ולדעתי זה עדיף בהרבה כי זה פחות כואב. רק במקרה ואתה מרגיש היפו ואתה רוצה לדעת ברמת דיוק גבוה מה מצבך - תידקור באצבע.

אבו זקן

New member
בראש אצבע

גם אני מצאתי ששם הכאב כמעט אינו מורגש. אני מחליף בין האצבע, האמה והקמיצה. מעניינת התגלית שלך לגבי השוני בין הידיים, האם בדקת מספר פעמים בו זמנית משתי הידיים והתוצאות עקביות?

DDN

New member
פעמיים, אבל הן היו באותו היום

בצהריים ובערב.

לא חזרתי על הניסוי ביום אחר.
שווה באמת לבדוק.

תומרונתם

New member
מנהל
רק אצבע אחת?

כמה זמן אתה כבר מודד? כי אם זה כמה שנים (או הרבה שנים כמו כמה מאיתנו) אתה תראה מהר מאוד שהאצבע מצטלקת וקשה להשתמש רק באחת...
Having said that, גם אני לא משתמשת בכל באצבעות, אלא רק באמה, קמיצה וזרת בשתי הידיים. הייתי כבר צריכה לעבור לאמת היד אבל טרם עשיתי זאת...

ladybug4NLP

Active member
האם זה רק אצלי שדקירה ב-freestyle שלא באצבע

(עם המכסה השקוף) כואבת הרבה יותר (שורפת) מאשר באצבע שם אני לא מרגישה כמעט.

מצד שני-את קצות האצבעות הדקירות החוזרות הופכות לקשות ופחות רגישות למגע

IrisPeleg

New member
תלוי באזור

אצלי כואב יותר בכרית שבהמשך האגודל.
ממול האגודל זה בסדר וכן בזרוע.

כנראה שכל אחד צריך למצוא את האזורים שלו.

אגב, גם באצבע יש אזורים שונים.
בקצה למעלה (שעשו בקופת חולים) זה הכי כואב לי.
אני עושה בתחתי בכרית האמצעית ולא למעלה

DDN

New member
חצי שנה

יום של דקירות, פעם בשבוע, או אם יש אירוע מיוחד (אוכל מעבר למה שאני אמור, מתנסה עם אוכל חדש, יום טוב מדי/רע מדי ואז בודק שוב יום אחרי)

כבר קרה לי שהאצבע לא הניבה דם, אז עברתי לאותה אצבע ביד השנייה

צריך להשתמש בכל 10 האצבעות

לפני שאת עוברת לאמה, תנסי את האגודל. האגודל אוהב שדוקרים אותו,
ואפשר לדקור אותו בלי סוף..

קודם כול כדאי לעבור לדוקרן של אקוצ'ק

לא יודע איך הם עושים את זה (כמה טכנולוגיה כבר אפשר להכניס לדוקרן שהינו מבוסס קפיץ אחרי הכול), אבל הם הצליחו לייצר את הדוקרן ה"מתחשב" ביותר בשוק.
בדקירות בצידי כרית האצבע, בשימוש הדוקרן הנ"ל, אני לא מרגיש את הדקירות. גם אם אצטרך לבצע 30 דקירות ביום, לא תהיה לי בעיה.
לעומתו הדוקרן של פריסטייל מרגיש כמו אקדח סיכות.

למעלה