איפה הגבול בדיוק???

Manam pikol

New member
איפה הגבול בדיוק???

שאלתי מופניית בעיקר למומחים כאן, איפה בדיוק הגבול בין מותר ואסור באינטרנט?? האם כל אחד שקיללתי באינטרנט יכול ליתבוע אותי על לשון הרע ועל הכפשת שמו?? קורה לפעמים (טוב דיי הרבה פעמים...) שאני גולש לי בפורומים, וקורא דברים ממש מטומטמים שאנשים כותבים, דברים שבשניה מעלים לי את הקריזה לרמות מאד גבוהות, ולפעמים אני פשוט כותב הודעה בפורום ואומר לאותו בן אדם בדיוק מה אני חושב עליו, ישר מהלב, לדוגמה שהוא חתיכת אדיוט, מטורף שמקומו בבית חולים לחולי נפש, וכו´ וכו´ וכו´... האם כל אדם כזה יכול בעצם להגיש נגדי תביעה משפטית על הוצאת לשון הרע?? אם כן, מה הסיכוי שדבר כזה באמת יגיע למשפט ושאני אאלץ לעמוד פנים מול פנים מול האדם שהכפשתי?? (שזו פאדיחה רצינית אתם חייבים להודות...) מה הסיכוי שדבר כזה יקרה?? האם זה אומר שאסור לי לקלל אף אחד באינטרנט ואסור לי להגיד לבן אדם מה דעתי עליו??? עד כדי כך?? איפה בדיוק עובר הגבול בין מותר לאסור?? תודה מראש, ציפורי
 
לשון הרע באינטרנט

1. חוק איסור לשון הרע קובע את המותר והאסור בפרסומים פוגעים, אולם הגבול נקבע על-פי הגיונו ושיקול דעתו של בית המשפט. 2. עקרונית, כל מה שאסור לפרסם על-פי החוק בספר, בעיתון וכדומה, אסור גם באינטרנט. הבעיה היא, שבאינטרנט לא תמיד ברור מי הפוגע ומי הנפגע. 3. החוק מגדיר לשון הרע כדבר, שפרסומו עלול להשפיל אדם, לבזותו, לפגוע במשלח ידו וכדומה. עם זאת, החוק אינו אוסר לפרסם לשון הרע, אלא מבחין בין לשון הרע מוגנת (שמותר לפרסם) לבין לשון הרע בלתי מוגנת (שאסור לפרסם). 4. לשון הרע תהא מוגנת, אם היא אמת ויש בה עניין ציבורי; או אם פורסמה בתום לב באחת מהנסיבות המפורטות בחוק (למשל, הפרסום נעשה לשם הגנה על עניין אישי כשר של הפוגע; הפרסום היה הבעת דעה על התנהגות הנפגע בתפקיד שיפוטי, רשמי או ציבורי; הפרסום היה ביקורת על יצירה שפרסם הנפגע או על פעולה שעשה בפומבי; ועוד). לעניין זה, תום הלב נקבע על-פי סבירות הפרסום, קרי: אם הפרסום לא חרג מהסביר בנסיבות שנעשה, חזקה שנעשה בתום לב. 5. פרסום לשון הרע (שאינה מוגנת) לאדם אחד לפחות זולת הנפגע הוא עוולה (עבירה אזרחית). אם הפרסום נעשה בכוונה לפגוע לשני אנשים לפחות זולת הנפגע, הוא גם עבירה פלילית; על עבירה כזו אפשר להגיש קובלנה (תביעה פלילית פרטית). 6. במשפט אזרחי בעניין לשון הרע מוסמך בית המשפט לחייב את הנתבע לפצות את התובע בסכום של עד 50,000 ש"ח - ובסכום כפול מזה אם הוכח שלשון הרע פורסמה בכוונה לפגוע - בלי שהתובע צריך להוכיח נזק כלשהו (התובע רשאי לתבוע סכומים גבוהים יותר, אך אז יהא חייב להוכיח נזק). עד כאן עיקרי החוק (המונה 27 סעיפים). ראה גם הודעה זו והתגובות שאחריה. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.
 
לקלל באינטרנט?

למה לקלל כשאפשר לדבר יפה? המונח קללות הוא לא מונח משפטי. עופר הסביר לך מהוא האיסור המשפטי הקרוי איסור לשון הרע. יש קללות שלעולם לא יהיו לשון הרע, כי הן לא עונות למבחן של החוק. כשאתה "מאחל" למישהו שיקרה לו משהו שלילי, זה לעולם לא יהיה לשון הרע. בכל מקרה, אין איסור בחוק הפלילי שתגיד את דעתך על מישהו אך יש איסור הוציא את דיבתו. מה שאתה עושה בפרטיות זה עניינך ועניינו של הקרבן שלך, מה שאתה עושה בפרהסיה זה כבר משהו אחר. בכל מקרה, ברוב האתרים קיים איסור לקלל ולכן מנהלי פורומים וצ´אטים נוהגים למחוק הודעות ולחסום את הכניסה והם עושים זאת כדין.
 
למעלה