טעות נפוצה אצלך!!!!
כולסטרול אינו משהו שהגוף זקוק למקור חיצוני בשבילו, הגוף מייצר כולסטרול משומנים בגוף, ככה שאם אינך אנורקט, ואתה אוכל מספיק, לגוף שלך אמור להיות מספיק כולסטרול, ורק כולסטרול "טוב" כמו שאתה אמרת. ולהלן הפירוט המלא בנושא כפי ששלחה לי אותו ידידה שלי שחקרה את הנושא: א. גוף האדם מייצר את כל הכלולסטרול לו הוא זקוק ליצירת קרומי תאים, הורמונים וכיוצא בכך, רק אם (!) אתה לא אוכל מזון עשיר בכולסטרול. ככל שתאכל מזון יותר עשיר בכולסטרול תקטן כמות הכולסטרול שהגוף מייצר לעצמו אבל, יש הבדל מרכזי בין כולסטרול שאנחנו אוכלים (להלן: כולסטרול חיצוני) ובין כולסטרול שהגוף מייצר (להלן: כולסטרול טבעי) הוא בכך שהכולסטרול החיצוני מתחמצן ברגע הכנסותו למערכת הדם (בגלל מלא גורמים לא רלוונטיים לדעתי) והופך לכולסטרול "רע",שנקרש על העורקים ומקטין את היווצרות הכולסטרול הטבעי- הכולסטרול "הטוב"- דבר שמגביר את הסכון לחלות במחלות לב וכלי דם למה הוא עושה את זה? כי הוא חיצוני, הגוף לא מסוגל לקלוט את ההרכב הכימי שלו ולכן אכילה מוגברת שלו הורסת את הרצפטורים של הגוף לכולסטרול והגוף אינו מסוגל לייצר כולסטרול טבעי. אם מסדרים אכילה נורמלית של כולסטרול ושומנים הגוף מתאפס תוך שבוע בערך או עשרה ימים (תלוי במצב הקודם) והכל נהיה תקין ויפה. אבל(!) כולסטרול בדם מושפע גם משומנים אחרים שאנחונ אוכלים: שומןם רווי ובלתי רווי. שומן רווי לא רלוונטי לגבינו כי הוא מצוי אך ורק במוצרים מן החי על כל סוגיהם והוא גם הכי מזיק- דרך אגב השומן הבלתי רווי מתחלק לכמה תתי סוגים כשהכי בריא מתוכו זה שקדים, אגוזים,קטניות, עדשים, אבוקדו, שמן קנולה ושמן זית. ואל תאכל מרגרינה זה יותר כולסטרול רע בכמויות מסחריות!