איפה הגבול?

איילת G

New member
איפה הגבול?

אני צמחונית מזה 7 שנים , משום שאני מתנגדת להרג בעלי חיים. לאחרונה ניתקלתי בחברי אנונימוס שמדברים על יותר בחיי בע"ח- הם מתנגדים לניצול בעלי חיים. כעת אני מתחבטת היכן עובר הגבול שלי, למה אני לא טיבעונית, ועד כמה באמת מותר לאדם לנצל את החי. אשמח לשמוע דעות, איילת

Coma White1

New member
מהסיבה הנ"ל הפכתי לטבעונית...

הרגשתי שזו מין צביעות, לא לנצל את בעלי החיים לאכילה, לבישה או בידור, אבל להשתמש במוצרים שלהם, תוך כדי כך שאני יודעת מה עובר עליהם בשביל אותה הנאה רגעית, של מאכלי חלב או ביצים. אני חושבת שהיה נפלא אם לא היה כלל ניצול, אבל החלום הזה רחוק כמעט כמו בחלום של "פיס אנד לאב". לכן אני לא בטוחה אם יש גבולות ברורים - כל אחד והגבול שלו. כמו שאמרתי, ניצול של החלשים מאיתנו אינו מוצדק, אך לצערינו, כמעט כל בני האדם משתמשים בחלשים מהם.

באפט

New member
צדק, צדק תרדוף

הגבול הוא בדיוק איפה שאת מציבה אותו. הדבר החשוב מכל, הוא שיש לך את החופש לעשות כן, על פי שיקול דעתך והשקפת עולמך. עדיף שלא תציבי לעצמך מטרה להיות פאנטית-אוטומטית, כי זה מרדף שלעולם לא יגמר. זכרי שיש גבול, ויש איזון מוסרי שמתגבש בסופו של דבר. מוסר הוא לא ערך בינארי של שחור ולבן. אנו לא יכולים להציל את כל העולם ואישתו וגם לנהל חיים מינימליים. לצערי, בתחום זכויות בעלי החיים, המוסר הקולקטיבי והחוק שהונחלו לכולנו לוקים בחסר ובפרימיטיביות, כך שכאן יש מקום רב לפרט לפעול. טבעונות היא צעד חיובי וחשוב נוסף בהענקת זכויות לבעלי חיים. כמובן, קדמו לו צעדים נוספים, אולי חשובים יותר, בינהם ההכרה בזכויות בעלי החיים וצמחונות.

Nightwish-boy

New member
צדק תרדוף, אבל אל תגזים

אחת מידידותי הפסיקה לצרוך ירקות, גם בגלל שזאת קטיעת חיים וגם בגלל שהיא מונעת אותם מבע"ח שזקוקים להם יותר. רק לאחר זמן מה היא התפכחה מכך וכיום היא צמחונית (לא טבעונית). צריך למצוא גבול שלא יפגע בבריאות שלך. הרבה זמן הגבול שלי היה בלבוש ובניסויים (כמיטב יכולתי) אבל אני עומד להחיל אותו גם על אוכל. פשוט תמצאי את הגבול שלך, שלא יפגע בך. בהצלחה! שלך
דור

טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר....

הרפואה המודרנית היום מכירה בכך. צריך רק לוודא שאין לך בעיות מיוחדות בפלאורת המעיים וכדו (כמו שיש להרבה אנשים בגלל גנטיקה, זיהום אוויר, אכילת בשר לאורך השנים וכדו´) כי אז צריך לקחת תוספי תזונה של בי 12, דבר שלא מזיק כלל וכלל. תזונה טבעונית היא נטולת כולסטרול, נטולת לקטוז, ונטולת שומן מן החי. דברים שהיום ידועיים כגורמים למחלות לב, אסטמה, דלקות אוזניים, השמנת יתר וכו´. הגבול הוא אישי וקשה לשרטט אותו בדיוק, אני חושב שאת צריכה לחשוב עד כמה את מוכנה להקריב את ההנאה שלך למען עזרה לאחרים. ד"א - אם טבעונות הייתה פגיעה אמיתית וממושכת בבריאותי האישית, לא הייתי תומך בה. אני סבור כי אדם צריך לדאוג לעצמו עם מינימום פגיעה באחרים.

Nightwish-boy

New member
אוהו, אני חוזר ואומר וחוזר ואומר...

שכולסטרול זה חיוני לבריאות! יש כולסטרול LOW, שהוא אכן מזיק, ויש כולסטרול HIGH, שתורם לבריאות ובלעדיו אי אפשר לחיות! רמת כולסטרול נמוכה מדי אינה טובה, וזאת טעות נפוצה. רק שתדעו. שלכם
דור

טעות נפוצה אצלך!!!!

כולסטרול אינו משהו שהגוף זקוק למקור חיצוני בשבילו, הגוף מייצר כולסטרול משומנים בגוף, ככה שאם אינך אנורקט, ואתה אוכל מספיק, לגוף שלך אמור להיות מספיק כולסטרול, ורק כולסטרול "טוב" כמו שאתה אמרת. ולהלן הפירוט המלא בנושא כפי ששלחה לי אותו ידידה שלי שחקרה את הנושא: א. גוף האדם מייצר את כל הכלולסטרול לו הוא זקוק ליצירת קרומי תאים, הורמונים וכיוצא בכך, רק אם (!) אתה לא אוכל מזון עשיר בכולסטרול. ככל שתאכל מזון יותר עשיר בכולסטרול תקטן כמות הכולסטרול שהגוף מייצר לעצמו אבל, יש הבדל מרכזי בין כולסטרול שאנחנו אוכלים (להלן: כולסטרול חיצוני) ובין כולסטרול שהגוף מייצר (להלן: כולסטרול טבעי) הוא בכך שהכולסטרול החיצוני מתחמצן ברגע הכנסותו למערכת הדם (בגלל מלא גורמים לא רלוונטיים לדעתי) והופך לכולסטרול "רע",שנקרש על העורקים ומקטין את היווצרות הכולסטרול הטבעי- הכולסטרול "הטוב"- דבר שמגביר את הסכון לחלות במחלות לב וכלי דם למה הוא עושה את זה? כי הוא חיצוני, הגוף לא מסוגל לקלוט את ההרכב הכימי שלו ולכן אכילה מוגברת שלו הורסת את הרצפטורים של הגוף לכולסטרול והגוף אינו מסוגל לייצר כולסטרול טבעי. אם מסדרים אכילה נורמלית של כולסטרול ושומנים הגוף מתאפס תוך שבוע בערך או עשרה ימים (תלוי במצב הקודם) והכל נהיה תקין ויפה. אבל(!) כולסטרול בדם מושפע גם משומנים אחרים שאנחונ אוכלים: שומןם רווי ובלתי רווי. שומן רווי לא רלוונטי לגבינו כי הוא מצוי אך ורק במוצרים מן החי על כל סוגיהם והוא גם הכי מזיק- דרך אגב השומן הבלתי רווי מתחלק לכמה תתי סוגים כשהכי בריא מתוכו זה שקדים, אגוזים,קטניות, עדשים, אבוקדו, שמן קנולה ושמן זית. ואל תאכל מרגרינה זה יותר כולסטרול רע בכמויות מסחריות!

Nightwish-boy

New member
בעולם מזוהם כמו שלנו...

לא תמיד הגוף מייצר כולסטרול "טוב" בכמות הנכונה, ולפעמים צריך השלמות, שלא רק שאינן מזיקות אלא אף מועילות. פשוט רציתי שידעו את ההפרדה הזאת. שלך
דור

אוקיי, שיהיה השלמות

אבל הן ממש לא צריכות לבוא מהחי. למעשה, כולסטרול "טוב" בא מהצומח. אנחנו בכלל לא צריכים את הכולסטרול במוצרים מהחי, שהוא כולסטרול "רע".

דורון ק

New member
כולסטרול מיוצר בגוף

הכולסטרול מיוצר ברובו בכבד-הכולסטרול במוצרים מהחי יכול רק להגביר את ה-LDL שהוא הכולסטרול ה"רע"-הגוף מייצר לבד את HDL שהוא הכולסטרול ה"טוב"-דרכים להעלות כולסטרול "טוב":פעילות גופנית,אכילת חומצות שומן רב בלתי רוויות,לא לאכול מאכלים מהחי ועוד מאכלים ספציפים כגון שום וכו´.

איילת G

New member
הגבול- עדיין מטושטש

אני צריכה לשמוע עוד דעות, לראות עוד אספקטים עמ"נ להחליט היכן עובר הגבול שלי. האם אני- שרוצה לעבוד כתרפיסטית עם בעלי חיים עומדת לעשות להם עוול ? האם זה ניצול משווע, לא משנה באיזה תנאים "יועסקו" בעלי החיים, רק משום שהם יביאו תועלת לבני האדם?

לפי דעתי

זה בסדר לגמרי "לנצל" בעלי חיים למטרותייך כל עוד לא נגרם להם שום נזק. סך הכל הם יכולים להיות גם חיות מחמד שלך, שזה חיובי גם להם וגם לך. פשוט תדאגי שאם לבעל החיים אין רצון באותו הרגע "לעבוד" הוא לא יצטרך.

enbalush

New member
אני גם חשבתי על זה...אני צמחונית..

ולפני שנהיתי צמחונית ידעתי שזה צודק אבל כן אכלתי "יצורים מתים" לקח לי זמן וכשבטוחים אז מפסיקים, נכון?! אז כשתהי סגורה על העניין לגמרי אז תעשי את זה, אחרת זה לא שווה, ז"א ברור שלהיות טבעוני זה יותר מוסרי- אבל צריך להרגיש שאי אפשר יותר לשתות חלב פרה או לאכול ביצים ואז חל ה"מהפך".

למעלה