איפה ההגיון, נהג שצולם בגין עבירה, מקבל את

איפה ההגיון, נהג שצולם בגין עבירה, מקבל את

הדו'ח אחרי מס' חדשים, אח'כ מגיעה הזמנה למשפט שיערך בערך 11-12 חודשים מביצוע העבירה. אםלוקחים עו'ד הוא מצליח לדחות את המשפט בעוד כמה חודשים טובים אז איפה כאן אפקט ההרתעה. העונש אפקטיבי קרוב לזמן שבוצע. במשך התקופה הנהג יכול לבצע עוד מספר עבירות אם הוא נהג מועד (שורוק בו' וקמץ מתחת למם). זה בעצם מה שקורה אתי. בצעתי עבירה לפני מעל שנה הגיע דו"ח כעבור 7 חודשים עם הזמנה למשפט אחרי 11 חודשים פניתי לעו'ד דחה את המשפט מסיבותיו לא בגללי, והנה עברה שנה וחצי וכלום לא קרה. אולי מסתתר מאוחרי זה הגיון שאינני מבינה?
 

נתן11111

New member
לאלמוגית

נכון מה שאת טוענת אבל לוקח זמן לפענח את הצילום וזמן לאתר את הנהג ויש כאלו אלפים והעו"ד שלך דחה את המשפט ומחר השופט חולה וגם ידחה המשפט ואת תכחישי את ביצוע העברה ויקבעו תאריך נוסף כל זה חוקי מה לעשות אבל בית המשפט עמוס ואין מספיק שופטים ראיתי כבר משפטים שהסתימו לאחר שנים
 

ביפו

New member
המשך הכיוון של נתן-

כן- זה לוקח זמן. התיוק - הוא יציר התוחלת הממשלתית - וגם המשטרה ובתי המשפט - מאוד מבורכים בזה. את צילומי הרכב- צריך קודם לאסוף, לרכז, מכל המקומות, מכל המצלמות... אחר כך צריך להעבירם ב"סורק שסורק צילומים(לא תאמיני כמה מהר הוא עובדד), זה הכל - אוטומטי. רק מה - כשהאנשים במשטרה נוגעים בתהליך הזה - הם הופכים אותו ל"נגוע בסחבת". למשל - להעביר ת'צילום מהשולחן של הפקיד המשטרתי א' אל שולחנו של האחראי על מכונת הסריקה -א' - יכול לקחת אפילו שנה, אך אם יש שלג בחרמון - זה לוקח כמה חודשים -פחות. זה ה"סדר כוחות המשטרתי- שלא מצליח כל כך מהר להפעיל את "רגלי המכונה". וכשאין תקציב לדלק - אז הידיים המשטרתיות - נרדמות במשמרת התיכונה... וכשהתלונה כבר הופכת לטופס תביעה בבימ"ש- קודם כל הפקידה צריכה להעלותו כקובץ למחשב, וז צריכה הפקידה להעבירו לשופט/ת הפנוי/ה, רק מה? השופט ב' = חולה, וג'= עסוק בהרכב משולש, וד' - בכלל יושב על תיקים רבים מדי - אז אולי ה' - שהוא לא שופט של תעבורה- יעשה "תורנות תעבורה" - מתישהוא בחצי שנה הבאה - ואז "נדחוף לו את התביעה"... נכון שכשקוראים אותי - נדמה לכם/ן שאני מהתל בכם, ואפילו גם לועג לשוטרים והשוטרות שהם עמוסי עבודה בהסברה "למה אין להם תקציב ומשכורות מתאימות" וכמוהם גם השופטים והמזכרות והפקידות הגבוהה והנמוכה של בימ"ש? אבל מה לעשות - ואני מתכוון לכל מילה של צחוק ולעג, ואפילו מלגלג על המיוחסים הללו שבין "עובדי המדינה"... כי לא יתכן שרק המכונות האוטומטיות - הן שעובדות מהר מאוד- ואילו האנשים שמטפלים ומעבירים את הטופסים דרך המכונות - הם שגורמים ליטיות המשוועת שאת מתארת כאן, אלמוגית. ותארי לך - שכל זה בלי להתחשב בשביתות (דיר בלאק!!). אז אני חושב שנתן הוא עו"ד עם תושיה, ממש כמו שהעו"ד שלך - וכמובן שבעקבות הסחבת ה"משרדאית" הזו =העו"ד שלך ידרוש שכר בהתאם "לזמן הדחוי" שנמתח לך. זו הסיבה שה"טופסידה הזו" של העביות תנועה - גורמת לרבים את הרצון "לשלם ולגמור עם זה גם אם איני אשם/ה".
 
דחיית משפט

יש עומס בבתי המשפט ובמערכת בכלל, אך בסופו של דבר דחיית סרק לא מסייעת לנהג - והוא צפוי לקבל את עונשו "במוקדם או במאוחר". בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום
 
בינתיים הרי הוא נהג עבריין, כיצד יתכן שנהג

עבריין ימשיך לנהוג עוד שנה או שנתיים מיום שביצע עבירה חמורה. דחיית סרק כן עוזרת לנהג. היא דוחה את העונש לתקופה בינתיים הוא ממשיך לנהוג ואולי יעשה עוד עבירות . כשמבצעים עבירה חמורה ונתפשים ע'י שוטר יש שלילה מנהלית מידית. יש החרמת רכב. ואם ע'י מצלמה - מותר לאותו "נהג פושע" להמשיך לנהוג כל עוד יצליח לדחות גזר דינו, בגלל חולשת המערכת (פיתוח צילומים, שליחה , עומס בבתי משפט וכו' וכו') . טוב אנחנו רגילים להגיון הבירוקרטי במדינה, לא רק בשטח זה.
 

be_roo

New member
מצד שני, פסילה מנהלתית במקום והחרמת רכב

הם ענישה ללא משפט, לנהג אין הזדמנות לומר את דברו ויתכן שבהמשך יזוכה ולמעשה הוא נענש מבלי שהורשע בדבר.
 
הנהג מוזמן לשימוע

מקורס דיני תעבורה שעברתי בפני שופט הסבירו לי שבדיון בפני קצין המשטרה בפסילה מנהלית יש הזדמנות לנהג לטעון את דבריו ואף לערער עליהם לבימ"ש. והדיון הוא סוג של משפט שנקרא הליך משפטי חריג, ולנהג גם יש זכות לבוא עם עו"ד.
 

be_roo

New member
המשטרה אינה הרשות השופטת

והאפשרות לערער עדיין אינה משנה את העובדה שבתחילה מטילים עליך עונש מבלי שהורשעת בכל עבירה.
 
למעלה