איפה הוא מופיע????

Growler

New member
כתוב בלוח הופעות

ישכה כתבה שם על שתי הופעות בחול המועד, אחת בעין חמד והשנייה במצדה. אגב, חדשה? לא זכור לי שראיתי הודעות שלך (לא בזמן האחרון לפחות) אם ככה, אז ברוכה הבאה
אם לא... אז סליחה

כן חדשה ותודה על קבלת הפנים

רחוק לי... מתי יגיעו לצפון הרחוק??. הם מעברומעל הזמן פשוט מדהימים וצנועים.. איפה מאיר גר היום גם הוא בבניברק?

ms pizza

New member
אכן שווים ביותר..

זה לגמרי מדהים עד כמה הם מוכשרים !! ברוכה הבאה !!

איף

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

תישארי איתנו כיף פה! וגם אנחנו מלאי אהבה והערכה כלפי מאיר (וגם כלפי אביתר ) .

איף

New member
הממ

אני מנסה לחשוב מה מאיר היה עונה על שאלה כזזו נראה לי שהוא היה אומר שהוא תמיד היה קרוב לדת וגדל בבית דתי כך שזו לא בדיוק חזרה בתשובה. אבל נראה לי שהיום הוא כבר אומר על עצמו שהוא דתי.

תמרי35

New member
כן, למרות שהוא תמיד נמנע מזה( כמו שכתבת..)

נראה לי שהוא מעדיף את ההגדרה - מחובר יותר לאל ( או משהו באיזור..) ת'כלס לא ממש משנה- העיקר שימשיך בפועלו

Growler

New member
אני מתלבט

האם זהו המקום לשאול את דעתכם האם נכון להשתמש במושג "חזרה בתשובה"? או שאולי זה בכלל לא קשור לפורום? פשוט אם כבר פתחתם בנושא, התעניינתי לדעת מה אתם חושבים...

איף

New member
הממ,

אני לא ממש מבינה בזה, אז אולי כדאי שאני אשתוק. מה אתה חושב?

תמרי35

New member
אני במצב רוח משהו משהו

לפילוסופי'ה - לכן אני אחפור.. סתם, אשתדל שלא. לדעתי אין מקום לביטוי חזרה בתשובה - כי לאן הוא חוזר ? ואיזו תשובה ? אני יודעת שבמונחים ההלכתיים הכוונה למישהו שבעבר היה דתי ואח"כ זרם לכיוון אחר ואח"כ חזר לכיוון הדת שוב . ואז לפחות הביטוי "חזר" מתאים- כי הוא מתאר מצב שבו האדם שב למצב ההתחלתי שלו. לגבי התשובה ? ואללה אין לי מושג..

Growler

New member
לא חושב

את בטוחה שהכוונה היא למי שכבר היה דתי בעבר? אם ככה, אז איך מכנים את התהליך כשמדובר באדם שתמיד היה חילוני? לי זה נשמע שכל אדם מחובר למקום כשהוא נולד, ולכן עם הזמן הוא "חוזר" אליו. אבל הכוונה שלי לשאלה הייתה אחרת. מעבר לסמנטיקה, האם אפשר לומר שמישהו חוזר בתשובה או בשאלה לגמרי, הרי לדעתי מדובר בתהליך שמעולם לא יכול להסתיים. זה כמו להגיד שמישהו דתי יותר או פחות - או בכלל, יהודי יותר או פחות. אני חושב שאנשים מחוברים לדת כל אחד במידה שלו, אבל אי אפשר לומר מי דתי ומי לא, שכן כל אחד מכבד אץ מה שביכולתו.

תמרי35

New member
ברור לגמרי- בגלל זה השימוש

במילה "חוזר" בהווה ולא בעבר - כי הוא תמיד חוזר ואף פעם לא נגמרת החזרה שלו. לגבי המונח ההלכתי אני בטוחה. אנשים עושים שימוש מוטעה בביטוי חוזר בתשובה גם לחילוניים וזה לא נכון.לגבי חילונים זה פשוט מישהו שמתקרב למקורות או מתקרב לדת. ברור שאי אפשר להגדיר אדם כמה הוא דתי ויש כאלה שאפילו שאינם שומרים תורה ומצוות נחשבים דתיים יותר מאשר כאלה שכן במצבים מסויימים.

למעלה