איפה הייתם ומה עשיתם?

צליליתה1

Well-known member
אחרי מאבקון באפליקציה שטענה שאני בשדה התעופה בעמאן ושירות המוניות לא מגיע עד שם
הם הצליחו להגיע לליד ביתי
הנהג הקשקשן שאל אותי: אם אני אפנה ל (-) האם אגיע ל(-)?
(בכלל לא קשור למסלול הנסיעה שלי)
הסברתי לו איפה פונים כדי להגיע ל (-)
(הפניה אחרי (-) )
ושאלתי אותו מה הקטע
קודם כל, ראיתי שהוויז עבד אצלו
(נס גדול היה פה)
ושנית
כאילו
מפה?

הנהג היה איש צעיר, אמר לי שהוא, כמו רוב חבריו הנהגים אינו יודע לקרוא מפה

שאלתי אותו איך הם מסתדרים
ענה לי שהם שואלים את הנוסעים, או שהם עוזרים זה לזה

זה כל כך הזוי לי, גם בימי עבר כשהוויז עבד, כשנסעתי למקום לא מוכר קודם כל ולפני הכל פתחתי מפה
אחרכך הקשבתי או לא הקשבתי לוויז

מי כאן יודע לקרוא מפה?
(זהירות בתשובות, ככה תחשפו את גילכם)

סופהו 1

Well-known member
אחרי מאבקון באפליקציה שטענה שאני בשדה התעופה בעמאן ושירות המוניות לא מגיע עד שם
הם הצליחו להגיע לליד ביתי
הנהג הקשקשן שאל אותי: אם אני אפנה ל (-) האם אגיע ל(-)?
(בכלל לא קשור למסלול הנסיעה שלי)
הסברתי לו איפה פונים כדי להגיע ל (-)
(הפניה אחרי (-) )
ושאלתי אותו מה הקטע
קודם כל, ראיתי שהוויז עבד אצלו
(נס גדול היה פה)
ושנית
כאילו
מפה?

הנהג היה איש צעיר, אמר לי שהוא, כמו רוב חבריו הנהגים אינו יודע לקרוא מפה

שאלתי אותו איך הם מסתדרים
ענה לי שהם שואלים את הנוסעים, או שהם עוזרים זה לזה

זה כל כך הזוי לי, גם בימי עבר כשהוויז עבד, כשנסעתי למקום לא מוכר קודם כל ולפני הכל פתחתי מפה
אחרכך הקשבתי או לא הקשבתי לוויז

מי כאן יודע לקרוא מפה?
(זהירות בתשובות, ככה תחשפו את גילכם)
אני.
(אם צריך, גם טופוגרפית. מימי הגדנ"ע :) ).
בשל כך ובשל העובדה שהפרטנר סבל מסחרחורות כשהסתכל במפה בזמן נסיעה (אמיתי, לא תירוץ), בחלק מהטיולים נאלצתי לוותר על הנהיגה ולהיות הנווטת. (בחלק מהנסיעות ממש לא הצטערתי כי הנופים היו משו-משו).
עד היום אני בודקת במפה לפני שנוסעת למקום חדש, בעיקר בימים אלו, כשבחלק מהפעמים הוייז מחליט שאני בבירות או עמאן.
באופן כללי הוייז טוב בעיקר כשרוצים להימנע מכל מיני פקקים/שיירות ושאר הפתעות, אבל גם בזה הוא מפשל בזמן האחרון.
לדעתי ילדי יודעים לקרוא מפה, בעיקר בגלל אתגרי הניווטים של פעם.

סופהו 1

Well-known member
אני יודע את ההסבר למה זה קורה, סחרחורת ובחילות כשלא מסתכלים על הדרך בנסיעה, וגם לי היה והתאמנתי והסתדר. ואז בנסיעות באוטובוס יכולתי לקרוא.
לא במקרה שהכרתי, אבל יש כאלו שפשוט צריכים למקם את המפה כך שהראש לא מוטה למטה.
ולפעמים זה בלתי אפשרי בזמן נסיעה.

קלייטון.ש

Well-known member
לא במקרה שהכרתי, אבל יש כאלו שפשוט צריכים למקם את המפה כך שהראש לא מוטה למטה.
ולפעמים זה בלתי אפשרי בזמן נסיעה.
מה שצריך למי שלא מאומן זה שהמוח יקבל חיווי חזותי על תנועה. כלומר גם לראות שיש נסיעה.
כי אם המוח מקבל חיווי על תנועה רק מהתחושה של הטלטולים, ולא גם רואה אותה, נוצרת לו סתירה והוא חושב שיש לגוף בעיה.
אז הוא מתחיל בלגנים כמו תחושת סחרחורת ובחילה כדי לעצור ולשכב ולהקיא אם זו אולי הרעלת מזון.
צריך ללמד את המוח שיש אפשרות שתהיה תחושת טלטול וגם שלא רואים תנועה. לי זה לקח בערך חודש של נסיעות.

סופהו 1

Well-known member
מה שצריך למי שלא מאומן זה שהמוח יקבל חיווי חזותי על תנועה. כלומר גם לראות שיש נסיעה.
כי אם המוח מקבל חיווי על תנועה רק מהתחושה של הטלטולים, ולא גם רואה אותה, נוצרת לו סתירה והוא חושב שיש לגוף בעיה.
אז הוא מתחיל בלגנים כמו תחושת סחרחורת ובחילה כדי לעצור ולשכב ולהקיא אם זו אולי הרעלת מזון.
צריך ללמד את המוח שיש אפשרות שתהיה תחושת טלטול וגם שלא רואים תנועה. לי זה לקח בערך חודש של נסיעות.
אכן, צריך "סינכרון" בין מה שרואות העיניים לתחושה, כך נאמר בזמנו.
עם הזמן הסתבר שבמקרה הפרטי, העניין היה מנח הראש והספיק שהמפה תוצב מול ולא יהיה צורך להוריד את הראש.
הוויז, כשהוא מתפקד כראוי, פותר גם בעיה כזו.

mיטלמן

Well-known member
יודעת, היטב.
לפני כמה שנים הייתי במשתלה כאן באזור,
עצר לידי אוטו, בחורות שתיים, כמה ילדים,
אולי עוד בזמן ה - GPS, טרום הוייז, התקלקל להן הנווטן ולא יודעות מי ומה
וכמובן וברור שאין להן מפה.
הסברתי, ציירתי, אם אני לא טועה גם לא ידעו בדיוק היכן הצפון.
חשבתי אז - כמה נורא שלא יודעים ולא מכירים,
היום עם כל הכבישים החדשים, לפעמים גם לי קשה.
וכבר לא מחזיקה מפות באוטו,
וגם בחו"ל זקוקה לוייז.
אבל, מגבלות טכניות של הגיל, משקפי ראיה, משקפי קריאה וכבר מזמן אין איפה לעצור בשום שול ידידותי.
להיות צעירים הרבה יותר קל ומשתלם.

קלייטון.ש

Well-known member
זה דווקא יפה בעיני, לחזור למסורת של לשאול אנשים איך מגיעים. הקשר האנושי והערבות ההדדית שאבדו עם עלות המכונה.
כל עוד לא שואלים אותי. אני לגמרי נטול חוש התמצאות. אני אפשר לשים אותי בנקודה כלשהי נגיד באבן גבירול בת"א ולתת לי משימה הכי פשוטה - תגיע מפה לארלוזורוב. אני לא יודע לאיזה כיוון ללכת. פשוט חסר אונים. וזה למרות שעברתי באבן גבירול ובארלוזורוב ושאר הרחובות אלפי פעמים.
אני גם לא מסתדר בכלל עם הגיפיאס, במיוחד כשהוא פועל, ואפליקציות שאומרות לי איפה אני ולאן להתקדם.
כשאני יוצא למקום לא מוכר אני יושב קודם על המפה בגוגל, ורושם על דף הוראות. לך ישר, ברחוב זה ימינה, שני רחובות יש כיכר, פנה שמאלה.
בעצמי אני מוצא ולא לוקח את מה שהמחשב מציע.
לרוב כשאני מגיע למקום אני מבולבל למרות הכל כי לרוב השטח עצמו שונה ממה שדמיינתי אותו מהמפה.

כוכבית מצויה

Well-known member
זה דווקא יפה בעיני, לחזור למסורת של לשאול אנשים איך מגיעים. הקשר האנושי והערבות ההדדית שאבדו עם עלות המכונה.
כל עוד לא שואלים אותי. אני לגמרי נטול חוש התמצאות. אני אפשר לשים אותי בנקודה כלשהי נגיד באבן גבירול בת"א ולתת לי משימה הכי פשוטה - תגיע מפה לארלוזורוב. אני לא יודע לאיזה כיוון ללכת. פשוט חסר אונים. וזה למרות שעברתי באבן גבירול ובארלוזורוב ושאר הרחובות אלפי פעמים.
אני גם לא מסתדר בכלל עם הגיפיאס, במיוחד כשהוא פועל, ואפליקציות שאומרות לי איפה אני ולאן להתקדם.
כשאני יוצא למקום לא מוכר אני יושב קודם על המפה בגוגל, ורושם על דף הוראות. לך ישר, ברחוב זה ימינה, שני רחובות יש כיכר, פנה שמאלה.
בעצמי אני מוצא ולא לוקח את מה שהמחשב מציע.
לרוב כשאני מגיע למקום אני מבולבל למרות הכל כי לרוב השטח עצמו שונה ממה שדמיינתי אותו מהמפה.
מה שיפה זה שביער אתה לא הולך לאיבוד.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני יושב קודם על המפה בגוגל, ורושם על דף הוראות.
אם אתה כבר עם גוגל מפות אז למה רושם ? הרי גוגל מפות עושה מעולה את העבודה ומכין יופי של רשימת הנחיות באופן אוטומטי.

חוץ מזה לידיעת כולם גוגל מפות מנווט מעולה גם כשמערכת הג'י פי אס לא עובדת.

רושמים את נקודת היעד, לוחצים על מסלול ורושמים את נקודת המוצא ויוצאים לדרך. מסתבר שכשאין קשר עם מערכת הGPS הוא מוצא את הנתיב על פי מיקום התאים הסלולריים.
חווית הניווט שלו לא פחות טובה ולפעמים גם עולה על זו של הווייז.

נ.ב.
לשאלת הפתיחה אז אני.
כיום אני מנווט בעיקר מתחת למים ששם גם בימים כתיקונם אין מערכת GPS אבל עסקתי בניווטים ובהדרכת ניווט הרבה שנים.
בימים טרופים אלו לפני כל יציאה ליעד לא מוכר מפעיל את גוגל מפות כתוכנת הניווט שלי.

סופהו 1

Well-known member
אם אתה כבר עם גוגל מפות אז למה רושם ? הרי גוגל מפות עושה מעולה את העבודה ומכין יופי של רשימת הנחיות באופן אוטומטי.

חוץ מזה לידיעת כולם גוגל מפות מנווט מעולה גם כשמערכת הג'י פי אס לא עובדת.

רושמים את נקודת היעד, לוחצים על מסלול ורושמים את נקודת המוצא ויוצאים לדרך. מסתבר שכשאין קשר עם מערכת הGPS הוא מוצא את הנתיב על פי מיקום התאים הסלולריים.
חווית הניווט שלו לא פחות טובה ולפעמים גם עולה על זו של הווייז.

נ.ב.
לשאלת הפתיחה אז אני.
כיום אני מנווט בעיקר מתחת למים ששם גם בימים כתיקונם אין מערכת GPS אבל עסקתי בניווטים ובהדרכת ניווט הרבה שנים.
בימים טרופים אלו לפני כל יציאה ליעד לא מוכר מפעיל את גוגל מפות כתוכנת הניווט שלי.
תוכנת הניווט הזו מוצאת את המסלול הכי הכי? הכי מהיר, זורם, פתוח וכו?

קלייטון.ש

Well-known member
הרי גוגל מפות עושה מעולה את העבודה ומכין יופי של רשימת הנחיות באופן אוטומטי.
אני אגיד לך משהו על גוגל מפות החרא.
תכנון המסלול של גוגל מפות הוא חרא.
יש לי הרבה דוגמאות ואספר למשל על הפעם שהייתי צריך להגיע לרחוב מסויים בפרדס חנה, מתחנת הרכבת שם.
מכיון שאני הולך רגל הכנסתי את הכתובות וביקשתי מסלול ברגל.
צייר לי מסלול של איזה 3.5 קילומטר עם כמה סיבובים.
מתוך סקרנות ביקשתי מסלול לאופניים. הוא מצייר מסלול אחר לגמרי, בקו ישר, באורך 2.4 קילומטר.
כי מסתבר שמתחנת הרכבת של פרדס חנה יש מסלול אופניים ישר לתוך העיר. וגוגל החרא מסיבות מטופשות השמורות עימו, חושב שהולך רגל לא יכול להשתמש במסלול אופניים. אז הוא שולח את הולך הרגל המסכן לסיבובי סיבובים על המדרכות.
לעומת זאת במקרים אחרים הוא מנסה לחשב מסלול הכי קצר ומציע מסלול מסובך ברחובות פנימיים שאני בטוח אאבד את תחושת המיקום שלי, במקום להגיד איך ללכת ברחוב הראשי, במחיר של דקה וחצי.

צליליתה1

Well-known member
וכאילו באותו עניין
הלכתי עכשיו בכספומט
הגברת שעמדה לפני בתור, אישה נאה ומטופחת, פלוס מינוס בגילי, ניגשה אלי קרוב קרוב ובקשה שאעזור לה
ועזרתי
היא לא ידעה אפילו איך להכניס את הכרטיס
מניחה שעד אתמול ההורים תמכו בה בכל, ואי לכך לא טרחה ללמוד מיומנות בסיסית זו

סופהו 1

Well-known member
וכאילו באותו עניין
הלכתי עכשיו בכספומט
הגברת שעמדה לפני בתור, אישה נאה ומטופחת, פלוס מינוס בגילי, ניגשה אלי קרוב קרוב ??? ובקשה שאעזור לה
ועזרתי
בדקת שכל הכרטיסים/הארנקים נשארו אצלך?

סופהו 1

Well-known member
לא חשבתי על זה.....אבל בדקתי עכשיו. הכל בסדר!
למיטב ידיעתי הכספומטים מצולמים, כך שזה לא בדיוק מקום מיטבי לפעולת כיוס קטנה
גם למיטב ידיעתי מצולמים, אבל הרעיון.. והבלגן.
הזכרת לי את סיפורי הצוענים, הכיוסים והאזהרות.

כוכבית מצויה

Well-known member
וכאילו באותו עניין
הלכתי עכשיו בכספומט
הגברת שעמדה לפני בתור, אישה נאה ומטופחת, פלוס מינוס בגילי, ניגשה אלי קרוב קרוב ובקשה שאעזור לה
ועזרתי
או גרושה טריה שבעלה דאג לכל הנושאים הכספיים.

למעלה