איפה הייתם?

אליק9194

New member
איפה הייתם?

לפני כמה ימים ראיתי בחדשות סיקור על ההפגנות נגד פינוי העובדים הזרים וילדיהם לחו"ל. (המילה 'פינוי' נכתבה בכוונה תחילה). המפגינים צעקו "לא לגירוש, לא לגירוש". באופן מפתיע ההפגנות האלה הזכירו לי נשכחות מלפני ארבע שנים בדיוק. זוכרים את מי שצעק אז בהפגנות "לא לגירוש" או "יהודי לא מגרש יהודי"?! אז בסדר, מבחינה פוליטית אפשר לתמוך בנסיגות, בפינויי יישובים (גם זה לא בטוח, שהרי יש זכויות אדם וקניין גם למתנחלים, אבל נניח לזה), אבל למה כל אלה שעוזרים היום לפליטים לא זעקו אז על גירוש של המתנחלים וזריקתם לרחובות (ואני יודע על מה אני מדבר), הסכימו להשתמש במכבסת המילים "התנתקות", ולא דיברו מילה גם על המצב היום, שבו אנשים חיים במעברות (לכו לניצן ותראו). אני מדבר כאן על זכויות אדם ולא על פוליטיקה. למה לגרש מתנחלים מותר למרות שישיבתם היתה חוקית לגמרי, ולעומת זאת אסור לגרש עובדים זרים לא חוקיים? למה עלי להשלים עם הפרת חוק של עובדים זרים ומעסיקים (שלדעתי על המעסיקים לשלם אץת עיקר המחיר והעונש על הבאת עובדים זרים באופן לא חוקי), ולאפשר להם לחיות בארץ, למרות הבעיה הדמוגרפית, הכלכלית, הפלילית והתרבותית שיכולה להיווצר מהישארותם כאן? למה ישנה תחושה שכל אירגוני זכויות האדם מוטים פוליטית? ולידיעתכם - הקרן החדשה לישראל התומכת בעובדים הזרים היא קרן הממומנת ע"י האיחוד האירופי נגד מדינת ישראל ובעד הפלסטינים בכל דרך, ככה שסבאופן כללי המאבק הזה מעורר חשד בעיניי. עם כל זה, אני באמת מודאג ממצב העובדים הזרים, ויש לבדוק ולברר כיצד לעזור לאנשים המסורים האלה. יתכן שצריך לעודד עבודה עברית במקצועות סיעוד ע"י סיוע של המדינה וכדומה, ואני מאוד מקווה שימצא פתרון.

אם אתה באמת רוצה להשוות, אז אני יכול לומר לך

שהמהגרים והפליטים, היו מאושרים לקבל עשירית ממה שקיבלו המתנחלים שפונו מעזה (ושלא תבין לא נכון, הכסף ששולם להם היה מוצדק בעיני): פינוי למקום אחר וקרוב במדינה במקום גירוש לחו"ל, פיצויים של מאות אלפי שקלים במקום הלנות שכר ואי תשלום שכר מינימום, שיכון בקרווילות וכו'.

למעלה