איפה הילדים שלכם "יוצרים"?

איפה הילדים שלכם "יוצרים"?

נכון להיום פינת היצירה של יובל (שנה ועשרה חוד´) נמצאת בסלון והיא מורכבת מכסא ושולחן פלסטיק קטן שעד לא מזמן היו כסא האוכל שלו (שפורק). זה לא נראה לי פתרון פרקטי, כיוון שהצבעים, הדפים והמדבקות מפוזרים על השולחן באי סדר (למרות שיש לו קופסא בשביל זה..) ומעבר לזה שהבלגן הזה מציק לי, פאן ה
כל פעם בא, גונב
ואוכל אותו
(השבוע היה לו קקי ירוק ובעלי לא הבין למה!) אנחנו עוברים דירה וחשבתי לקנות לו ספריה שתשמש אותו לכל הציורים והעבודות ובהמשך לבי"ס כמובן... מה אתם חושבים? איפה פינת היצירה של ילדיכם וממה היא מורכבת?

ומה קורה שכל הביתהופך לפינת יצירה..

למרות שלהודיה (2 וחצי..) יש מקום בסלון עם שולחן וכסאות והיא מציירת שם על הנייר היא לעתים גם מנסה לצייר במקומות אחרים.. אם זה על השולחן שלה, על הרצפה (היא אפילו מכריזה לנו שהיא "צובעת"
) ומדי פעם אני גם קולטת בכל מיני פינות שהודיה הטביעה את "חותמה"

פינת היצירה של שחר ותומר...../images/Emo46.gif

אצלי יש חדר משחקים שלם, שמיועד אך ורק למשחקים וליצירתיות של שתי הבנות ואני כמובן לא מרשה להוציא משם כלום (יש להם ממש גן ילדים בחדר הזה. ממשחקים קטנים ועד מגלשה וטרקטור ומטבח ואפילו טלויזיה ומחשב!!!) אבל... כמו שראיתם בכותרת את הסימן
, משום מה הן בכלל לא משחקות ומציירות בחדר, אלא תמיד מוציאות שולחן וכיסא לסלון, ומציירות שם. אותו כנ"ל לגבי המשחקים, והן אף פעם לא רוצות לאסוף אח"כ. ותמיד אמא צריכה לאסוף וזה לא קל בהתחשב בעובדה שאני בחודש שמיני וקשה לי להתכופף לריצפה. חוץ מזה שחר הגדולה אוהבת "ליצור" ציורי קיר בכל הבית. בשנה האחרונה בעלי צבע את הבית (והוא לא קטן) כבר פעמיים.

limori

New member
אצלינו יש פינת יצירה בפינת האוכל

לרואי יש שני שולחנות שולחן אחד עמוס בצבעים מכל המינים ומכל הסוגים בסלסלות ממוינות אשר מכילות - ניירות חתוכים וצבעוניים להדברה, המון מדבקות, פלסטלינה, פצפוצים , חול צבעוני וכו... השולחן השני מיועד לביצוע היצירה. כל הקיר מכוסה בנייר לבן גדול - שמידי פעם אנחנו מחליפים אותו - שם רואי מצייר מדביק וכן הלאה... את כל היצירות שלו אנחנו תולים במסדרון. קיר אחד ליצירות מהגן ובקיר השני ליצירות מהבית. האמת היא שאני מטורפת על הפינה הזאת אני מבלה שם יותר זמן ממנו. אני מכינה לו המון קשקושים ומנסה לגרות אותו תמיד. היום לדוגמא הכנו ירח וכוכבים מפלסטלינה עטפנו אותם בנייר כסף והדבקנו על הקיר בחדר שלו... אויש כמה שאני נהנת ....הרבה יותר ממנו. מאד חשוב לתת להפ פינת יצירה שתהיה מעניינת וצבעונית זה מאד מושך אותם ליצור דברים... ביחוד עכשיו שבודאי מאד קר לכם בישראל ואתם לא כ"כ יכולים לצאת החוצה.... יש לי עוד המון רעיונות אם אתן רוצות קדימה תבקשו... לימור

שינו

New member
ואוו, כוכבים וירח, הדבר הכי

מתוחכם שאני הצלחתי לעשות מפלסטלינה היה שבלול והייתי גאה בעצמי שבועיים. כן בטח שרוצים עוד רעיונות, וכמה שיותר יותר טוב (ועם הסברים מפורטים למאותגרים יצירתית שבינינו). דרך אגב, בן כמה רואי?

limori

New member
הי שינו

רואי בן 4 והוא לא כ"כ אוהב לצייר וכו.. הדבר הכי אהוב עליו זה כתיבה של אותיות ומספרים אויש... זה מחליא אותי... לכן אני מאד משתדלת אם אנחנו בבית אחר הצהרים להשרות אוירת יצירה ולפעמים אני מרגישה כמו ההיא מהטלויזיה ששכחתי את שמה שאומרת "במקרה הכינותי מראש".. אז ככה אינני יודעת בני כמה ילדיך אך אני נותנת כמה רעיונות. לקחנו תמונה של רואי שהגדלתי חתכנו את התמונה ל - 20 חלקים הדבקנו על קרטון ועשינו לנו פזל. אני נותנת לו לגזור כל מיני תמונות מגורנלים - הכי אהוב עליו לגזור את התמונות בהורים וילדים. אנחנו יוצאים לפארק אוספים עלים יבשים ותרמילים מגיעים הביתה מדביקים וצובעים. יש לרואי מפה צבעונית להפליא של כדור הארץ - קנינו דף לבן גדול ודק הדבקנו אותו על המפה ורואי מעתיק וצובע את כדור הארץ האמת היא שכבר יותר משבועיים זה תלוי על הקיר וכל פעם הוא ניגש ליבשה אחרת וצובע ושואל כ"כ הרבה שאלות על אותה היבשה ואני עם האינטרנט פתוח מחפשת לו תשובות. העבודה היפה ביותר שיצרנו - גונגל או ספארי. לקחנו קרטון גדול ושטוח התחלנו לצבוע חלק אחד בחום שזה בעצם האדמה הדבקנו קצת עלים יבשים והנחנו עליהם אריה לביאה פיל קרנף ציטה וכו... חתכנו גביע של יוגורט רואי צבע בשחור מילינו אותו במים וזה האגם של החיות באפריקה בתוכו הכנסנו תנינים. אח"כ צבענו חלק נוסף של הקרטון בירוק הדבקנו תמונות של פרחים ועצים והכנו כמה עצים מפלסטלינה ולשם רואי חיבר את האוסף הענקי של הדינוזאורים חלק נוסף של הקרטון ניצבע בצבע כחול ותכלת חיברנו 2 קופסאות פלסטיק קטנות בקופסא אחת רואי שם את הדגיגונים ובקופסא שניה את הסרטנים הכרישים הדולפינים וכו... אני חושבת שיש לי תמונה של היצירה המדהימה הזאת אני אנסה אולי לצרף אותה. רואי מאד מתעניין בדגלים של ארצות ואנחנו מכינים יחד דגלים של כל מדינה והוא מצייר את הדגל בדרך כלל אני מציירת והוא מדביק תירס או אטריות או שעועית אדומה או לבנה או שחורה הכל בהתאם לצבעי הדגל. טוב זהו לעכשיו השעה אצלי 5:00 לפנות בוקר... יש לי נידודי שינה.... אם תירצי אני אכתוב לך עוד רעיונות אך מאוחר יותר ותצייני בבקשה את הגילאים של ילדייך. בוקר טוב לימור

לאה_מ

New member
וואו, לימורי!

איזו יצירתיות נפלאה! אז אני ממש אשמח לרעיונות, בעיקר כאלה שאפשר לעשות ואח"כ לאסוף הכל. לא פרוייקטים בלתי נגמרים (ואם פרוייקטים, אז משהו שאפשר לאחסן בחוץ, כי אין לי מקום בבית). כמו שאת בטח יודעת, שירה בת 5. היא מאד אוהבת יצירה בכלל ולצייר בפרט. האמת, שגם עומר אוהב לצייר, אבל הוא בדרך כלל מעדיף לבנות דברים. הכוכבים וירח מפלסטלינה נשמעים נהדר.

שינו

New member
רק היום ראיתי את התגובה

וכרגיל אין לי זמן לקרוא עד הסוף, אז בינתיים המון תודה ומחר אקרא עד הסוף ודרך אגב נדב שלי בן שנתיים

לנו יש חדר משחקים וכל היצירות שם

חדר קטנטן (החצי חדר של פעם) ושם כל הבלגן, חוץ מאשר עניין צבעי האצבעות, שזה רק בחדר שעל הגג, קרוב לברז מים...

למעלה