איפה הקאץ'-קבלה לבן גוריון

איפה הקאץ'-קבלה לבן גוריון

שלום לכולם, בעוד כחודש אני נבחן בבחינה הפסיכומטרית בכוונה בסופו של דבר להתקבל לרפואה במסגרת עתודה (אמן ,אמן) בכל מקרה מטבע הדברים רציתי לבדוק כמה לערך אני צריך לקבל בבחינה עבור ממוצע הבגרויות המשוקלל אותו אני חוזה לקבל, כאשר ציפיתי לנורמה של מינימום 720, כאשר בדקתי באתר של אונ' בן גוריון ראיתי שאני צריך לקבל ציון פסיחכומטרי בסך 684 עבוד ממצוע בגרות של 110, משהו ניראה לי מאוד לא הגיוני בכך (לא אחת שמעתי על מועמדים אם נתונים הרבה הרבה יותר טובים שהסכם שלהם לא הספיק) אז רציתי לשאול מה הקאץ' (סכם שונה לרפואה ? או אולי טעיתי איפשהו בדרך?) מצ"ב הלינקים מהם לקחתי את המידע http://www.bgu.ac.il/students/pages/faculty/arrangements/health_chances.html http://bgu4u.bgu.ac.il/html/average_calc/ בתודה מראש צחי (ודא"ג כל הכבוד על הפורום טוב שיש מקום כזה לשאול שאלות
)

בן100

New member
הראיונות

קשה מאוד לעבור אותם. למידע נוסף - בצע חיפוש בפורום

2 קאצ'ים../images/Emo26.gif

דבר ראשון, הסכם שכתוב באתר, 757, נכון לשנה שעברה. השנה הזו שמתחילה אוטוטו- הסכם נקבע כרגע על 766 (השנה, עם בגרות 110, היית צריך בדיוק 700 פסיכו' כדי לעמוד ב-ד-י-ו-ק על הסכם)..במלים אחרות, הסכם שכתוב הוא תמיד של השנה הקודמת, הוא מתפרסם בדיעבד, כיוון שהוא בעצם מראה על המתקבל עם הסכם הנמוך ביותר! מה שאומר, ששנה הבאה- הסכם גם יעלה, כי סטטיסטית זה מה שקורה בשנים האחרונות...אז אם עכשיו הוא 766, תשאף ל775 (=715 פסיכומטרי) לפחות, וכמובן- כמה שיותר גבוה, כי להיות גבולי זה לא תמיד נחמד.. וזה כמובן לפני שאנחנו מזכירים את הראיונות, שאין לזלזל בהם, מתוך 1000+ נרשמים שהגיעו לרף הקבלה, עוברים כ-200 (!) וגם אלה גורלם עוד לא מובטח- ישנו ראיון שני, שאותו יעברו, ויתקבלו בסופו של דבר, כ-70 אנשים בלבד. המסקנה? תשאף לפסיכומטרי כמה שיותר גבוה, וכך תוכל להירשם ואולי להגיע לרף של האוניברסיטאות האחרות (להן סכם התחלתי גבוה יותר מבן גוריון), ליתר בטחון...כי גם אם הגעת לרף של בן-גוריון, זה רק הצעד הראשון ב-וייה דולורוזה שלפניך... בהצלחה!!!

kontsy

New member
אכן הראיונות

כשמתוך כמה מאות שמוזמנים לראיונות (המספר המדויק משתנה משנה לשנה, היו שנים של 400 והיו של 800) ורק 70 עוברים אותם, הסיכויים לא משהו. הציונים שלך לא עוזרים בכלל בראיונות (רק במקרה של "תיקו" בין שני מועמדים בציני הראיון יסתכלו על הסכם והוא יכריע) כך שכדאי מאוד להגיע לרף של לפחות עוד אוניברסיטה אחת בה יש קצת יותר סיכוי אם אכן יש לך סכם טוב.

scalpe1

New member
סכם אכן לא מבטיח לך דבר

אבל כמה שיותר גבוה לא יזיק, לי היה בדיעבד 781 ולא התקבלתי

למעלה