איפה טעיתי ובמה שגיתי?

lseugy

New member
איפה טעיתי ובמה שגיתי?

איפה טעיתי?
אין לי מושג מה זה צ'ימיצ'ורי. רק שמעתי את השם. מה הטעם – לא ידעתי וגם לא סיקרן אותי. אלא שפה ושם נתקלתי בשם הזה ושאלתי את אחת הבנות מה זה ואם היא רוצה שאכין. אפשר לומר שדי שמחה לרעיון.

כאחד שלא באמת יודע לבשל, חיפשתי מתכונים. כרגיל מצאתי הרבה וכרגיל כל אחד מהם אומר משהו אחר והתחלתי ללכת לאיבוד. אז כרגיל עשיתי מיקס לפי מה שנראה לי.

בשורה התחתונה – יצא מגעיל. טעם איום. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?

הנה המתכון שלי.

בקערה:
צרור פטרוזיליה (אני לא סובל כוסברה) – רק העלים, כלומר להפריד מהגבעולים. לקצוץ דק דק דק, הכי דק שיכול להיות דק כשהוא דק.
בצל בינוני קצוץ כנ"ל.
רבע מפלפל אדום גדול – קצוץ כנ"ל.
כף די גדושה שום כתוש תוצרת עצמית (כלומר חזק מאד). היו מתכונים אמרו ראש עד ראש וחצי שום רגיל (יבש) כתוש והיו מתכונים שדברו על 8-10 שיני שום כתושות.
מערבבים היטב.

בקערית מכינים:
4 גרגרי פלפל אנגלי (שזה בכלל לא פלפל, רק קוראים לזה כך).
2 עלי דפנה.
כפית פפריקה מתוקה.
שתי כפיות מלח גס.
פלפל שחור לפי הטעם.
פלפל חריף (מעורב אדום וירוק) קצוץ דק. במתכונים אמרו קורט שבבי צ'ילי שאין לי.
כפית סוכר.

חצי כוס שמן זית.
חצי כוס חומץ בן-יין אדום.
חצי כוס מים.

במתכונים אמרו גם קצת אורגנו יבש – לא שמתי הפעם.

על אש בינונית מרתיחים יחד את הנוזלים עם תכולת הקערית (אני עשיתי על הלהבה הכי קטנה במקסימום בעירה).
מביאים לרתיחה ומכבים.
ממתינים 5 דקות, מוציאים את גרגירי הפלפל האנגלי ומוזגים לקערה. מערבבים היטב.
אחרי שעה – לכלי אטום.

כל ההמלצות אומרות לא להשתמש מיד אלא לפחות אחרי יממה. יש שאומרים 3 ימים.
אומרים שמחזיק במקרר כמה חודשים והטעם משתבח עם הזמן.
באחד המקומות אמרו שאפשר להקפיא וזה מחזיק הרבה מאד חודשים.

ובכל זאת – יצא מגעיל גם אחרי יומיים במקרר. טעם איום ונורא. הבת שלי אמרה שזה היה טעם של מי ביוב. לדעתי זה לא הגיע לתהום הזו, אבל ממש לא רחוק מזה. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?

עכשיו יש שתי אפשרויות: האחת – לרדת מהרעיון לצמיתות. זה לא היה חסר לי עד היום וגם לא יחסר לי בעתיד.
השניה – לנסות קצת אחרת: לעשות תחמיץ כמו שאני עושה לפלפלים (פרסמתי כאן כבר פעמיים ואני מת על זה) ולהכניס בו את הפטרוזיליה, הבצל והפלפל האדום.
אלא אם למישהו יש רעיון אחר? יש?????
ותודה למשיבים ולמסייעים.
 

TCHM

New member
לדעתי יש במתכון שלך כמה מרכיבים מיותרים ומתכון שלי...

יש אלפי מתכוני צ'ימיצ'ורי גם בארצות דרום אמריקה אבל הפלפל האנגלי
ועלה הדפנה מיותרים. המתכון שלי הוא בסיסי ואתה יכול לשחק בתוספת
תיבול משלך.
צימיצורי

125 מ"ל שמן זית עדין
30 מ"ל חומץ יין אדום
30 מ"ל מיץ לימון טבעי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
15 גר' שום (ישראלי) קצוץ דק מאד
2 כפיות אורגנו טרי קצוץ דק או 3/4 כפית יבש
1/8 כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי טרי קצוץ דק לפי הטעם (או שבבי צ'ילי יבש)
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לערבב בקערה את כל החומרים לפי סדר הכתיבה.
להעביר לצנצנת אטומה ולאחסן 3 ימים לפחות במזווה לפני השימוש.
לנער לפחות פעם ביום.
* צ'ילי להוסיף בעדינות, מעט בהתחלה ולהוסיף לאחר יום לפי הטעם.
* לא להוסיף כוסברה, בכל המתכונים שאני מכיר אין כוסברה.
* אם מאחסנים במקרר יש להמתין עד ששמן הזית יפשיר לחלוטין לפני ערבוב.
* אני לא ממליץ לשמור את הרוטב במקרר למעלה משבוע, (לא הקפאתי מעולם)
 
צ'ימצ'ורי זו גירסה של פסטו "בן-דוד רחוק" ואפשר "לרמות"

פסטו בזיליקום
יכול להפוך לפסטו של פטרוזיליה עם שמן זית שום בהדרגה ומלח בלבד....
כל תוספת תקרב אוו יותר למאות מתכוני צ'ימצ'ורי אחרים

ממליצה להתחיל מינורי כנ"ל..
בטוח יצליח
 
אני מקורבת לתפוצה ומעלם לא בישלנו צ'ימיצ'ורי

כוס פטרוזליה (לייבש היטב אחרי השטיפה)
3-5 שיני שום כתוש (אצלי 3)
2 כפות אורגנו
1/2 כוס שמן (לא זית)
1/4 כוס חומץ (עדיף בן יין)
כפית מלח גס
כפית פלפל אדום קצוץ (חריף )
הכל לבלנדר , צנצנת ואחרי יומיים תזמין את כולם לעל האש.
 

yair_bar

New member
מנהל
גם אני מעולם לא בישלתי

מעדיף לקצוץ את המרכיבים בסכין
 

פ הילה

New member
מתכון צ'ימיצ'ורי של אל גאוצו-

צ'ימיצ'ורי אל גאוצ'ו
חומרים ל-1 ליטר רוטב:

250 מ"ל חומץ בן יין
200 מ"ל שמן זית
200 מ"ל שמן סויה
1 כף שום קצוץ טרי
0.5 ק"ג פטרוזיליה קצוץ דק
1 כף שטוחה של אורגנו טרי
250 גרם בצל קצוץ דק
250 גרם פלפל אדום קצוץ דק
כפית מלח מומסת בכוס מים חמים

אופן ההכנה:
1. מניחים את כל הירקות הקצוצים בקערה.
2. .מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
3. מאחסנים בכלי סגור עד לשימוש.

חשוב - אין להגיש צ'ימיצ'ורי שהוכן באותו יום! צ'ימיצ'ורי ראוי וטעים יותר להגשה לאחר ששהה במקרר שבוע ימים (מינימום 3 ימים).
 
למעלה