איפה טעיתי ובמה שגיתי?
איפה טעיתי?
אין לי מושג מה זה צ'ימיצ'ורי. רק שמעתי את השם. מה הטעם – לא ידעתי וגם לא סיקרן אותי. אלא שפה ושם נתקלתי בשם הזה ושאלתי את אחת הבנות מה זה ואם היא רוצה שאכין. אפשר לומר שדי שמחה לרעיון.
כאחד שלא באמת יודע לבשל, חיפשתי מתכונים. כרגיל מצאתי הרבה וכרגיל כל אחד מהם אומר משהו אחר והתחלתי ללכת לאיבוד. אז כרגיל עשיתי מיקס לפי מה שנראה לי.
בשורה התחתונה – יצא מגעיל. טעם איום. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?
הנה המתכון שלי.
בקערה:
צרור פטרוזיליה (אני לא סובל כוסברה) – רק העלים, כלומר להפריד מהגבעולים. לקצוץ דק דק דק, הכי דק שיכול להיות דק כשהוא דק.
בצל בינוני קצוץ כנ"ל.
רבע מפלפל אדום גדול – קצוץ כנ"ל.
כף די גדושה שום כתוש תוצרת עצמית (כלומר חזק מאד). היו מתכונים אמרו ראש עד ראש וחצי שום רגיל (יבש) כתוש והיו מתכונים שדברו על 8-10 שיני שום כתושות.
מערבבים היטב.
בקערית מכינים:
4 גרגרי פלפל אנגלי (שזה בכלל לא פלפל, רק קוראים לזה כך).
2 עלי דפנה.
כפית פפריקה מתוקה.
שתי כפיות מלח גס.
פלפל שחור לפי הטעם.
פלפל חריף (מעורב אדום וירוק) קצוץ דק. במתכונים אמרו קורט שבבי צ'ילי שאין לי.
כפית סוכר.
חצי כוס שמן זית.
חצי כוס חומץ בן-יין אדום.
חצי כוס מים.
במתכונים אמרו גם קצת אורגנו יבש – לא שמתי הפעם.
על אש בינונית מרתיחים יחד את הנוזלים עם תכולת הקערית (אני עשיתי על הלהבה הכי קטנה במקסימום בעירה).
מביאים לרתיחה ומכבים.
ממתינים 5 דקות, מוציאים את גרגירי הפלפל האנגלי ומוזגים לקערה. מערבבים היטב.
אחרי שעה – לכלי אטום.
כל ההמלצות אומרות לא להשתמש מיד אלא לפחות אחרי יממה. יש שאומרים 3 ימים.
אומרים שמחזיק במקרר כמה חודשים והטעם משתבח עם הזמן.
באחד המקומות אמרו שאפשר להקפיא וזה מחזיק הרבה מאד חודשים.
ובכל זאת – יצא מגעיל גם אחרי יומיים במקרר. טעם איום ונורא. הבת שלי אמרה שזה היה טעם של מי ביוב. לדעתי זה לא הגיע לתהום הזו, אבל ממש לא רחוק מזה. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?
עכשיו יש שתי אפשרויות: האחת – לרדת מהרעיון לצמיתות. זה לא היה חסר לי עד היום וגם לא יחסר לי בעתיד.
השניה – לנסות קצת אחרת: לעשות תחמיץ כמו שאני עושה לפלפלים (פרסמתי כאן כבר פעמיים ואני מת על זה) ולהכניס בו את הפטרוזיליה, הבצל והפלפל האדום.
אלא אם למישהו יש רעיון אחר? יש?????
ותודה למשיבים ולמסייעים.
איפה טעיתי?
אין לי מושג מה זה צ'ימיצ'ורי. רק שמעתי את השם. מה הטעם – לא ידעתי וגם לא סיקרן אותי. אלא שפה ושם נתקלתי בשם הזה ושאלתי את אחת הבנות מה זה ואם היא רוצה שאכין. אפשר לומר שדי שמחה לרעיון.
כאחד שלא באמת יודע לבשל, חיפשתי מתכונים. כרגיל מצאתי הרבה וכרגיל כל אחד מהם אומר משהו אחר והתחלתי ללכת לאיבוד. אז כרגיל עשיתי מיקס לפי מה שנראה לי.
בשורה התחתונה – יצא מגעיל. טעם איום. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?
הנה המתכון שלי.
בקערה:
צרור פטרוזיליה (אני לא סובל כוסברה) – רק העלים, כלומר להפריד מהגבעולים. לקצוץ דק דק דק, הכי דק שיכול להיות דק כשהוא דק.
בצל בינוני קצוץ כנ"ל.
רבע מפלפל אדום גדול – קצוץ כנ"ל.
כף די גדושה שום כתוש תוצרת עצמית (כלומר חזק מאד). היו מתכונים אמרו ראש עד ראש וחצי שום רגיל (יבש) כתוש והיו מתכונים שדברו על 8-10 שיני שום כתושות.
מערבבים היטב.
בקערית מכינים:
4 גרגרי פלפל אנגלי (שזה בכלל לא פלפל, רק קוראים לזה כך).
2 עלי דפנה.
כפית פפריקה מתוקה.
שתי כפיות מלח גס.
פלפל שחור לפי הטעם.
פלפל חריף (מעורב אדום וירוק) קצוץ דק. במתכונים אמרו קורט שבבי צ'ילי שאין לי.
כפית סוכר.
חצי כוס שמן זית.
חצי כוס חומץ בן-יין אדום.
חצי כוס מים.
במתכונים אמרו גם קצת אורגנו יבש – לא שמתי הפעם.
על אש בינונית מרתיחים יחד את הנוזלים עם תכולת הקערית (אני עשיתי על הלהבה הכי קטנה במקסימום בעירה).
מביאים לרתיחה ומכבים.
ממתינים 5 דקות, מוציאים את גרגירי הפלפל האנגלי ומוזגים לקערה. מערבבים היטב.
אחרי שעה – לכלי אטום.
כל ההמלצות אומרות לא להשתמש מיד אלא לפחות אחרי יממה. יש שאומרים 3 ימים.
אומרים שמחזיק במקרר כמה חודשים והטעם משתבח עם הזמן.
באחד המקומות אמרו שאפשר להקפיא וזה מחזיק הרבה מאד חודשים.
ובכל זאת – יצא מגעיל גם אחרי יומיים במקרר. טעם איום ונורא. הבת שלי אמרה שזה היה טעם של מי ביוב. לדעתי זה לא הגיע לתהום הזו, אבל ממש לא רחוק מזה. הזבלתי. לדעתי – יותר מדי חומץ. אבל עשיתי בדיוק כמו במתכונים. ההבדל בין המתכונים זה רק הבצל, הפלפל האדום והחימום של התחמיץ.
אז איפה טעיתי?
עכשיו יש שתי אפשרויות: האחת – לרדת מהרעיון לצמיתות. זה לא היה חסר לי עד היום וגם לא יחסר לי בעתיד.
השניה – לנסות קצת אחרת: לעשות תחמיץ כמו שאני עושה לפלפלים (פרסמתי כאן כבר פעמיים ואני מת על זה) ולהכניס בו את הפטרוזיליה, הבצל והפלפל האדום.
אלא אם למישהו יש רעיון אחר? יש?????
ותודה למשיבים ולמסייעים.