איפה ישנן עוד נשים אינטלקטואליות?

mochama deaf

New member
איפה ישנן עוד נשים אינטלקטואליות?

אורנה בן דור טענה פעם שהיא מעמידה פני טיפשה במקרים מסוימים, כי רוב הגברים מעדיפים אותן ככה? אמנם איני מכיר את רוב הגברים, אבל אם הרבה מכן כמו אותה אורנה, אז בבקשה די עם זה. אני אוהב אתכן חכמות ונשות שיחה מעניינות.

Vdrums

New member
מי זאת אורנה הזאת?

ואם היא עושה את עצמה טיפשה בשביל שיחבבו אותה אז היא באמת טיפשה ופאטתית.

k e r e n m

New member
אורנה..

בן דור מגישה תוכניות על נשים, בימאית.ואם היא אמרה את מה שאמרה,נראה לי שדבריה הוצאו מהקשרם,כי היא התכוונה לכך שגברים בסה"כ נרתעים מנשים חזקות וחכמות,ובזה לרוב, היא לא ממש טועה.

mochama deaf

New member
אז אני טוען

שהיא טועה בהחלט. אולי גברים מסוימים, שכנראה שאותן נשים מצליחות וחזקות יותר מחפשות אותם. מי חושב על הדברים האלו בכלל? בהחלט צריכה רמה לא מבוטלת של פתטיות, מצד הגברים האלו ומצד הנשים שבוחרות להתרועע עם גברים כאלו.

k e r e n m

New member
נכון יקירי..

אבל זה חלק מהחיים במקרים מסויימים. ופתטיות? לא נראה לי שהבנת את מהות העניין, גברים לא אוהבים שנשים תהיינה יותר חזקות מהן שזה אומר מבחינה כלכלית ומבחינה אינטלקטואלית כי אז הן נחשבות "לגבריות" וע"י כך מאיימות על גבריותם של אותם הגברים(ואני מתכוונת לנשים שמחזיקות בעמדות "מפתח" בחברה). אולי זה נשמע פרימיטיבי,אבל זה חלק מהטבע האנושי מה לעשות. וברור שאני לא אעשה כאן הכללות כל שהן ובטוח שלא כל הגברים הם כאלה, אבל הרוב הגדול אכן ירגיש כך. ולכן היא התכוונה שהיא מעמידה "פני טיפשה" כי כנראה מניסיונה כשהיא הראתה את ההפך הגברים שלה נרתעו ממנה(ואנחנו מתייחסים כאן לאישה חזקה באמת)ויכול להיות כמו שטענת שהבחירה שלה לא הייתה כ"כ נכונה. אבל אם היא הגיעה למסקנה שהגיעה כנראה לא סתם.ואני או אתה בטח לא "נתווכח" עם אישה שניסיונה מבחינת חיים עשיר משלנו.

mochama deaf

New member
לא יודע מה איתך ומה בכלל

חושבים אנשי הפורום. אני לא חושב שתכונות כמו אינטלקט והצלחה כלכלית מתקשרת לגבריות. אני גם לא מכיר הרבה גברים שחושבים כך, אז או שזה עניין של גיל או עניין הפוך לגמרי. לאישה חזקה אינטלקטוטלית ו/או כלכלית יהיה קשה מן הסתם להיות עם מישהו ממעמד נמוך משלה, ואז הן מתרצות את כשלונן ע"י אשמת האחר במקום להאשים את עצמן. וזה לא עעניין נשי דווקא. תמיד קל להאשים את הסביבה בכשלונות שלנו.

k e r e n m

New member
טוב..

בוא נסכם את זה בכך, שתראה קצת תוכניות בנושא, ותקרא קצת מאמרים שמדברים על כך. ואז נדבר. אני ממש לא אוהבת "להתווכח" עם אנשים על נושא שלא מוכר להם , אז בוא לא נשחק "בנדמה לי".בכל אופן נדמה לי שנסיים את "הדיון" בינינו שלא מוביל לשום מקום.

mochama deaf

New member
אין כאן עניין להתחכמות

אני רואה את עצמי ואת סביבתי. אז אנחנו יכולים לברוח למחקרים מגמתיים, ואנחנו יכולים לדבר על הניסיון שלנו, שלשם אני מכוון, ובעיקר על דעותינו הפרטיות שיותר מעניינות אותי מהסטטיסטיקה. את התכניות וודאי חלקן ראיתי. כולן ללא יוצא מן הכלל מגמתיות. ובעצם, אולי לא נמהר כל כך. ותוכלי לומר לאלו מאמרים ותכניות את מכוונת, שאהיה כשיר יותר לוויכוח איתך?

ghatto

New member
נראה לי שמה שאורנה בן-דור התכוונה

הוא שבדומה לתכונות אחרות אצל נשים,כגון יופי חיצוני,גברים (גם כאלו שמעניינים אותה) ירתעו מלהתחיל עם אותן נשים איטנטילינטיות בגלל ענייני ביטחון עצמי,ביישנות ומחשבה של,למשל, "הסטודנטית לרפואה/מחשבים/פיזיקה תרצה אותי,בטח יש לה איזה 1000 מחזרים אחרים..." אז בנות חכמות אל תקשיבו לאורנה בן דור,קחו יוזמה ותפתחו אתן בשיחה ואל תסתירו את האינטליגנציה שלכן כי היא רק תעזור.

k e r e n m

New member
ghatto...

איזה מזל שאתה כאן, אם לא אתה היינו ממשיכות להסתיר את האינטליגנציה שלנו...תודה לך גאטו בזכותך יצאתי מ"הארון"..

ממש לא נראה לי......

המקרה שאתה מתאר הוא בחורה יפה שגברים מפחדים להתחיל איתה כי כנראה יש לה הרבה מחזרים. המקרה שהיא מדברת עליו הוא גברים שמפחדים מנשים חכמות כי הם מרגישים קצת פחות מהן, ובחברה שלנו עדיין יש שרידים של התרבות שדורשת מהגבר להיות החזק, המפרנס , החכם.. נכון, יש הרבה גברים שהם לא כאלה אבל יש גם כאלה שכן. כמו שיש הרבה נשים שמשחקות משחקים טיפשיים ועושות את עצמן פוסטמות ויש הרבה שהולכות אחרי שיכלן וליבן ולא אחרי מגמות חברתיות מהמאה הקודמת.

elindith

New member
אני מסכימה איתך

ובאופן כללי כל ניסיון להיות מישהו שאינך הוא מבזה ומזיק לכל הצדדים המעורבים. אנשים צריכים לשאוף להתפתח יחד, ללמוד האחד מהשניה והאחת מהשני, להגשים את שאיפותיהם ולהיות עצמאיים. אין שום גדולה בלהקטין את עצמך למען אחרים. גבי ניצן מצטט בבדולינה את נלסון מנדלה שאומר שהפחד הגדול ביותר שלנו הוא לא הפחד מכשלון כי אם הפחד מהצלחה. אדם צריך להאמין שמגיע לו הטוב ביותר, גם בעניין בני זוג..

niki268

New member
היא צודקת ,גברים לא אוהבים נשים חזק

ות,מה יש להם לעשות איתן?????

Blueyes2

New member
הדיעה שלי בנושא..

למה שארצה להיות עם משהו שלא מכיר בתכונותי הטובות שאחת מהן היא החכמה שבי?? ואני חשבתי שעדיף להיות עם מישהי אינטיליגנטית לתומי..מאשר עם צייטנית ופסיבית.. מי שמחפש נשים כאלו לא ראוי שאהיה איתו..הכל נובע מבטחון עצמי נמוך. אני יכולה להבין שבתחילת הקשר ישנן חששות מפני כמות המחזרים שתהיה לי בתור אינטלקטואלית..אבל ברגע שהוא יתגבר על כך יבין שזכה!! אני בחיים לא אעמיד פני טפשה בשביל גבר שרוצה אותי כך.. האמת שהייתי עם משהו שהיה לו מאד קשה עם זה שאני סטודנטית והוא לא , הדימוי העצמי שלו היה כ"כ נמוך שכבר לא הייתי מסוגלת לסבול את זה (- זה היה ממש מוגזם ). אני בעד אנשים משכילים ובכלל נגד העמדת פנים כלשהי.. ומי שלט מבין שיראה את הסרט "נשים מושלמות"
, יצא לי לראות אותו בטיסה וזה פשוט סרט מגוחך ואמריקאי כמובן שבדיוק מדבר על התופעה הנ"ל..

למעלה