איפה יש כאלה

Zadig

Well-known member
אחרי חודשים רבים של עוצר מרצון בגין קורונה
התחלתי לעשות את הדרך חזרה אל חיי חברה
אז כהרגלי פצחתי בפאב ומה אגיד
הרום אותו רום
אבל
פעם זה היה ויסקי
אז חזרתי לויסקי
ומה אגיד
הויסקי אותו ויסקי
אבל
לידי ישב ברמן בדימוס מפאב אחר
חודשי העוצר אצלו הובילו אותו למקצוע אחר
ההסתגלות שלו היתה כמעט מיידית
הוא מתלהב שיש לו עכשיו זמן להיות עם חברה שלו
(הברמנית שלנו תיקנה בלחש שזאת אשתו)
יעני הוא מוזג קורטוב של הכחשה
והכל אצלו תותים
זה ראש בריא אחרי הכל
שמונע המלטות למחוזות שאני לא מתקרב
ואז
חזרה החברה שלו מהסיגריה בחוץ
התישבה לצידו
ואנחנו עוד בשיחה שמעצבנת אותי
כשהניח את זרועו סביב צווארה ברישול נונשלנט
היא תכשיט
הברמן שבו לא הלך לשום מקום
מסכנה
אמיצה
מכילה
מבליגה
מבינה
ממתינה

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
ויסקי הוא הפתרון לכל בעיה. לא אלכוהול בכלל, אלכוהול בכלל הוא בעיה בפני עצמה. רק ויסקי, שהוא אף פעם לא בעיה אלא תמיד רק פתרון.
לפעמים הבעיה העיקרית היא שאין לך בעיות שמצריכות פתרון, ואז הויסקי נעשה פחות טוב. ויסקי בשביל להיות באמת טוב, הוא צריך לבוא מעורבב עם מצוקות וצרות וכאבי לב. לי היתה פעם לפני הרבה שנים תקופה כזו, של מצוקה ומה שהיא מביאה, ואני זוכר שהויסקי היה יוצא מהכלל אז. גם הרד לייבל, מה גם שבאותה תקופה לא ידעתי שלא שותים את זה ישר. למדתי את זה פעם כשנכנסתי למרכול שנוהל ע"י בחור רוסי, ואמרתי לו שייתן לי רד לייבל, והוא שואל "בשביל מה אתה צריך את זה?" עניתי לו "לשתות". אומר לי "לא שותים את זה, זה רק לקוקטיילים" אי אפשר לשתות פחות מהשחור, או המקבילים, הסביר לי. אבל הוא היה רוסי, הם מבינים בוודקה, לא בויסקי.

Zadig

Well-known member
ויסקי הוא הפתרון לכל בעיה. לא אלכוהול בכלל, אלכוהול בכלל הוא בעיה בפני עצמה. רק ויסקי, שהוא אף פעם לא בעיה אלא תמיד רק פתרון.
לפעמים הבעיה העיקרית היא שאין לך בעיות שמצריכות פתרון, ואז הויסקי נעשה פחות טוב. ויסקי בשביל להיות באמת טוב, הוא צריך לבוא מעורבב עם מצוקות וצרות וכאבי לב. לי היתה פעם לפני הרבה שנים תקופה כזו, של מצוקה ומה שהיא מביאה, ואני זוכר שהויסקי היה יוצא מהכלל אז. גם הרד לייבל, מה גם שבאותה תקופה לא ידעתי שלא שותים את זה ישר. למדתי את זה פעם כשנכנסתי למרכול שנוהל ע"י בחור רוסי, ואמרתי לו שייתן לי רד לייבל, והוא שואל "בשביל מה אתה צריך את זה?" עניתי לו "לשתות". אומר לי "לא שותים את זה, זה רק לקוקטיילים" אי אפשר לשתות פחות מהשחור, או המקבילים, הסביר לי. אבל הוא היה רוסי, הם מבינים בוודקה, לא בויסקי.
ויסקי מדבר, זה נכון. בארץ יש בעיה של חמדנות, ועכשיו אחרי אסון הקורונה לעסקים, המחירים המריאו מעבר לדמיון; כוסית ג'ק או בלק עולה (תחזיק את עצמך) - כ-70 ש"ח !!! (מניע רק אחרי הכוסית השלישית). בעלי המקום מודעים לבעיה, אז הגדילו את מבחר הרום, שכוסית עולה 48 ש"ח !!! מכאן הגעתי למסקנה שלנחמה/פתרון למצוקות וכאבי לב כדאי למצוא ב-[?] (כשאמצא אספר). לבנתיים חזרתי לשיגרת המצור; בקבוק יין מהמכולת, כוסית קטנה בערב, וטיפוח האמונה שיהיה טוב.

קלייטון.ש

Well-known member
ויסקי מדבר, זה נכון. בארץ יש בעיה של חמדנות, ועכשיו אחרי אסון הקורונה לעסקים, המחירים המריאו מעבר לדמיון; כוסית ג'ק או בלק עולה (תחזיק את עצמך) - כ-70 ש"ח !!! (מניע רק אחרי הכוסית השלישית). בעלי המקום מודעים לבעיה, אז הגדילו את מבחר הרום, שכוסית עולה 48 ש"ח !!! מכאן הגעתי למסקנה שלנחמה/פתרון למצוקות וכאבי לב כדאי למצוא ב-[?] (כשאמצא אספר). לבנתיים חזרתי לשיגרת המצור; בקבוק יין מהמכולת, כוסית קטנה בערב, וטיפוח האמונה שיהיה טוב.
אצלנו בבית אתה יכול לקבל כוסית ויסקי גם בשווי 1000 ש"ח ל-100 מ"ל. גם ביותר.
גם לא נוסיף לך חלילה מים.
אבל אני מסכים שבקבוק מהמכולת עושה את העבודה אם יש לו עבודה לעשות.
רק אנשים שממש טוב להם בחיים ולכן לא יכולים להנות מויסקי זול, צריכים ויסקי שנולד לפניהם.

צליליתה1

Well-known member
לבקבוק יין מהמכולת יש יתרון אדיר - לא כואב הלב כשהמה שנשאר בבקבוק פחות טעים למחרת.

בעניין המחירים - הכל עולה. זה מתחיל מהחומרים - אני בעיצומו של תיקונצ׳יק בבית, די סומכת על ההנדי מן שמחד הוא לא מפסיד עלי , ומאידך הוא די שקוף איתי, אחרי יחסים מאוד ארוכים, והוא אומר שבגלל הקורונה המחירים קפצו משמעותית. סביר להניח שגם היו עיכובים וקשיים בייצור וויסקי.

שלא לדבר על מחירי המים שעומדים לקפוץ ביולי ב 4.4%. אין לי מושג איך הם מצדיקים את זה, אולי הם נאלצים להקפיץ בגלל ששטפנו המון ידיים בימי הקורונה.

קלייטון.ש

Well-known member
שלא לדבר על מחירי המים שעומדים לקפוץ ביולי ב 4.4%. אין לי מושג איך הם מצדיקים את זה, אולי הם נאלצים להקפיץ בגלל ששטפנו המון ידיים בימי הקורונה.
זו נקמה באזרחים, בגלל שהם במנהלות המים שם רצו לפתוח את סכר דגניה, והיו בטוחים שיפתחו, ועשו חגיגות וכתבות, ובסוף לא זכו לפתוח.
אז כועסים ומתוסכלים ומוציאים עלינו.
אני מודע לבעיה בעליית המחירים ושצריך לחסוך, וחשבתי על פתרון לחיסכון במים, והוא להציע לאשתי שנתקלח ביחד כל פעם, ולא רק כשאנחנו שתויים.
רק חושש שהיא לא זוכרת שזה קרה - היתה שתויה - ואז הסתבכתי.

כוכבית מצויה

Well-known member
זו נקמה באזרחים, בגלל שהם במנהלות המים שם רצו לפתוח את סכר דגניה, והיו בטוחים שיפתחו, ועשו חגיגות וכתבות, ובסוף לא זכו לפתוח.
אז כועסים ומתוסכלים ומוציאים עלינו.
אני מודע לבעיה בעליית המחירים ושצריך לחסוך, וחשבתי על פתרון לחיסכון במים, והוא להציע לאשתי שנתקלח ביחד כל פעם, ולא רק כשאנחנו שתויים.
רק חושש שהיא לא זוכרת שזה קרה - היתה שתויה - ואז הסתבכתי.
אם אני לא טועה זו היתה אחת ההצעות של רפול

קלייטון.ש

Well-known member
אם אני לא טועה זו היתה אחת ההצעות של רפול
על רפול אני זוכר בעיקר את הסיפור שהוא היה אוכל לוף קר ישר מהקופסה.
שמעתי את הסיפור הזה מאחד שראה אותו ככה במו עיניו, לטענתו. הוא סיפר שהוא טס פעם במשימה שרפול הצטרף אליה, והרמטכ"ל ישב במטוס ואכל את הלוף ישר מהקופסה, קר.
בעיני הסיפור מאד מוצא חן, כי הוא סיפור קלאסי על מינימליזם. זה מינימליזם. ישר מהקופסה, קר, לוף. קשה לרדת יותר נמוך מזה.
לי לא יצא, לא יודע למה. לא יצא לי אף פעם לאכול לוף. אפשר תיאורטית לנסות את זה עם טונה, אבל אני מעדיף להוסיף אותה לפסטה. לא רואה את עצמי אוכל טונה ישר מהקופסה, מינימליזם או לא.

Zadig

Well-known member
לבקבוק יין מהמכולת יש יתרון אדיר - לא כואב הלב כשהמה שנשאר בבקבוק פחות טעים למחרת.

בעניין המחירים - הכל עולה. זה מתחיל מהחומרים - אני בעיצומו של תיקונצ׳יק בבית, די סומכת על ההנדי מן שמחד הוא לא מפסיד עלי , ומאידך הוא די שקוף איתי, אחרי יחסים מאוד ארוכים, והוא אומר שבגלל הקורונה המחירים קפצו משמעותית. סביר להניח שגם היו עיכובים וקשיים בייצור וויסקי.

לגבי מחירי המים, נתקלתי בפירסום של תאגיד המים של ת"א שמספר בגאווה על עבודות שיפוץ הביובים בעיר ושעוני המים המחייבים. ואכן, כל העיר חפירות, אז אין סיבה לא להאמין להם. הם רק דואגים לשייך לאזרח את ההשקעה בתודעה אליהם, ליום שיעלו המחירים ונשמח שנבין... לבנתיים סובלים.

למעלה