איפה כדאי לפתוח חנות מחשבים ?

bennyTKD

New member
לפני "איפה" תשאל "האם כדאי"...

שלומי, אני רואה שאתה בחור צעיר בן 22. נחמד שיש לך יוזמה ואתה רוצה לפתוח חנות, אבל האם בדקת טוב את השטח? חנויות המחשבים היום נחלקות ל-2: 1. חנויות שפונות לגופים מוסדיים (חברות גדולות וכו'). 2. חנויות שפונות לציבור הרחב. קבוצה 1 מתאפיינת במחירים לא זולים, אך בשירות מלכים. אני לא מאמין שחברה תיקנה ממך מחשבים אם תפתח חנות. היא תחפש חנות גדולה ומוכרת, שתספק לה שירות לאורך זמן. קבוצה 2 מתאפיינת בתחרות מחירים אכזרית. תיכנס ל - www.zap.co.il למשל כדי להתדעכן במחירי מחשבים. האם אתה יכול להתחרות בזה? החנויות שמוכרות במחירים הנמוכים הללו קונות בכמויות, ולכן הן מקבלות מחיר טוב מהיבואן (או שהן מיבאות בעצמן). קשה לי לראות איך אתה משיג סחורה יותר בזול. ואם תשיג יותר ביוקר, לא תוכל למכור במחירים תחרותיים. לכן, עצה פשוטה לי אליך: אני לא אומר לך לא לפתוח חנות (כי היוזמה שלך מבורכת), אלא לשבת עם מישהו שמתמצא בתחום, ושהוא ישמש כ-"פרקליט השטן" לכל רעיון שאתה מעלה, וינסה לפסול אותו או להראות מה הסיכונים בו. חבל שתפתח חנות ותפשוט רגל תוך חודשיים. אם יש לך שאלות ספציפיות בתחום, אשמח לענות. בהצלחה בכל מקרה. (ולשאלתך - מחירי השכירות בקניונים יקרעו אותך, מה גם שבדרך כלל הם יגבו ממך גם שכירות וגם אחוז מסויים מההכנסות) בני

bennyTKD

New member
עוד קצת מידע

באיזה עיר - לא בתל אביב. יש שם יותר מידי חנויות והתחרות רצחנית. הסיכוי היחיד שלך לשרוד, לעניות דעתי, זה לפתוח בעיר או ישוב קטן יחסית, שלא תהיה בו תחרות עם חנויות אחרות. אני מניח שבישוב קטן (אבל לא קטן מידי, כי אז לא יהיו מספיק לקוחות), יהיו אנשים שיעדיפו לקנות אצלך מחשב ולא לנסוע "לעיר הגדולה" לקנות ב- 100 שקל יותר זול, כי הם יבנו על זה שכשהמחשב יתקלקל או כשהם לא יצליחו להתקין משהו, אתה תוכל לעזור להם. כלומר, הסיכוי שלך הוא בזה שתיתן להם שירות קרוב לבית. אבל שוב, המלצתי לך - תבדוק את זה טוב. אתה לא צריך לשלם אפילו לאיש מקצוע. אתה הרי סטודנט (אמנם למחשבים...), אז תמצא סטודנט לכלכלה, שנה שניה או שלישית (או אפילו תואר שני), שיבנה לך תוכנית עסקית (הוא יוכל להגיש את זה בתור עבודת סמינריות שלו). התוכנית תבדוק את כל הכדאיות הכלכלית של החנות: הוצאות קבועות (שכר דירה, חשמל וכו'), הוצאות משתנות (קניית המחשבים, מיסים שונים וכו'), מה היקף הלקוחות שצריך כדי להגיע לרווחיות, איזה סוג מוצרים למכור (רק מחשבים, או גם מדפסות וציוד היקיפי, ואולי אפילו תוכנה וכו'. האם למכור גם סוני-פלייסטיישן או להתרכז במחשבים נטו וכו'). אם אתה לא מוצא מישהו שיעזור לך - פנה לגוגל ידידי. תחפש business plan והוא בטח ימצא לך מלא אתרים או תוכנות או גליונות אקסל שיעזרו לך לבנות תוכנית עסקית לחנות. כשתבנה תוכנית, אם תרצה - תציג אותה פה בפורום ואני אעזור לך לגביה. בני

bennyTKD

New member
והנה ספר מומלץ

נראה לי ששווה להשקיע 70 שקל בספר שילמד אותך להכין תוכנית עסקית, לפני שאתה רץ להשקיע אלפי שקלים בחנות. מדריך להכנת תוכנית עסקית מחיר: 69.90 ש"ח (208 עמ', כריכה רכה) הוצאת לירז מדריך זה נועד להוביל אותך צעד אחר צעד בדרך להכנת תוכנית עסקית מלאה ומקצועית. הצלחת העסק שלך תלויה בעיקר בהחלטות שתקבל, התוכנית העסקית תעזור לך לחזות תוצאות של פעולות שתנקוט במסגרת העסק. המסקנות והתחזיות יעזרו לך להציב מטרות ריאליות לעסק ולהגיע להחלטות נכונות. תוכנית עסקית בנויה היטב תעזור לך גם לגייס מימון לפרויקט העסקי שלך בתנאים טובים. זהו מדריך חובה לכל מי שעומד בפני תכנון עסק או פרויקט חדש. במדריך תמצא: מהם החלקים השונים והנושאים שצריכים להיות כלולים בכל תוכנית עסקית, השמטת אחד מנושאים אלה עלולה לגרום לכישלון התוכנית * כיצד עליך לתאר את העסק בתוכנית העסקית * איך לנתח את השוק שלך וכיצד לתכנן מערכת שיווק שתשיג היקף מכירות רווחי * כיצד לנתח את התחרות הצפויה לך בשוק * כיצד להכין תחזיות פיננסיות ריאליות אשר יעזרו לך לחזות את צרכי המימון שלך ויעזרו לך לגייס מלווים או משקיעים * שמות וכתובות של מלווים ומשקיעים אשר יסכימו להשקיע כסף בפרויקט שלך * כיצד לנהל משא ומתן עם משקיעים פוטנציאליים מבלי לוותר על נתח גדול מידי מן הבעלות בפרויקט * פירוט הטבות ממשלתיות ומענקים אותם תוכל לקבל לפרויקט העסקי שלך.

אבא אסא

New member
מניסיוני גם במקום העבודה וגם

מאחרים, אני קצתת תומך בבני שענה יפה מאד. מצד שני, אם אתה נמצא במקום בו קיים ביקוש לזה - רק בהצלחה. כיום הפער בין מחירי הקנייה למכירה כל כך נמוך בגלל התחורות הרבה שצריך לחשוב פעמיים. מצטער אם זה יצא הפוך ממה שרצית אבל אני רק מעביר את ההרגשה שלי. תעדכן אותנו.

למעלה