איפה כולכם?

יוליקה

Member
מנהל
איפה כולכם?

הגענו לעיירה בשם Kristiansand עיר נמל עם 10 רחובות שתי וערב... מזג האויר סביר לעיר אירופאית צפונית כ-20 מעלות..

נימה3

New member
ממתינים לחוויות שלך

השתתפתי הבקר בשיחה על מכללת ספיר בין פריפריה ומרכז. יש בארץ 20 מכללות פרפריריות מתל חי בצפון ועד מכללת שמעון בבאר שבע. אנחנו התרכזנו במכללת ספיר שהיא הגדולה ביותר. התחילה בקטן בראשות המועצה האזורית כמו מרבית המכללות, ולאט לאט גדלה והתפתחה והיום היא גם נותנת תארים במשפטים ובעוד תחומים רבים בעיקר מחלקת הקולנוע שלה מאד ידועה ויצאו ממנה אמנים רבים . שרת התרבות שלנו שלא יודעת גבולות ושבעה וגם שר החינוך שמים לפעמים עין ועושים רעש מאיזה שטות שמישהו אמר וכמובן שהתגובה שלהם עושה יותר רעש מהענין עצמו . והם מיד קופצים עם ביטול תקציבים וכד' במקום לראות דוקא את הפריפריה כחפצת חיים כמקום שמאפשר התפתחות אישית וביטוי אישי כי מה זו אמנות אם לא ביטוי אישי של האמן אפילו אם לא מוצאת חן בעיני השלטון.
הבנו שכמובן בפריפריה יותר קשה להם כי בית הספר היסודי והתיכון ברמה יותר נמוכה מאשר במרכז ויש לכך גורמים רבים, אבל המכללות מלאות מה שמוכיח כי רבים רבים צמאים לדעת ולא לזלזל בפריפריה.

מי מכיר , מי יודע ?

כרגע ראיתי שנבחרת גרמניה סיימה את חלקה במונדיאל . מישהו יודע נגד ני שחקה , למי הפסידה ?

נימה3

New member
אני חיבת להגיד שאיני מתעניינת

במונדיאל. אבל היום ראיתי בפיסבוק את הצילום של בעלה של נכדתי צוהל מהתרגשות באחד המשחקים איני יודעת באיזה מהם אבל זה שהוא במוסקבה לא מפתיע, הוא בכל מקום בעולם. אז זה הקשר שלי למנדיאל.
יום טוב

תודה לאריה ,

מתאים לי שדרום קוריאה הביסה את גרמניה .גם אני לא ממש מבינה /מתענינת בכדורגל/סל . הידע שלי מסתכם מוטלה שפיגלר , גלזר, מיקי ברקוביץ וכיוצא בזה .
לא שאני כל כך גאה בחוסר הידע, זה פשוט לא מענין אותי , ואת קצת המקום שנשאר לי בגולגולת מעדיפה לשמור לדברים אחרים .
שורה אחרונה , כל אחד והעדפותו .

הפעם האחרונה בה גרמניה

הודחה כבר בסיבוב הראשון היתה כשראש הממשלה קראו אדולף.
ואני מודה - לא אוהבת שמקשרים את התבוסה שלה לשואה שהיתה לפני למעלה מ-70 שנה. מה הקשר?

אם את מתכוונת שהפעם האחרונה שגרמניה הודחה מכדורגל

אז אני ממש לא יודעת . אבל אני כן יודעת שאותו בן יונה , לא היה ראש ממשלה אלא דיקטטור .

למעלה