איפה כולם
הלכו לג'מבו
.... או נסעו לקוריאה

nely21

New member
איפה כולם
הלכו לג'מבו
.... או נסעו לקוריאה

ואולי כולם עסוקים בתרגומים..... וגם בלימודים .
לקראת שבת ולעידוד הנשמה לפניכם - 'LOVE ' בשתי שפות -
קוריאנית ואנגלית בביצוע שני זמרי טנור ( לאן אתם הולכים?......)
הקוריאני - Im Tae Kyung , והבריטי שהמם את הקהל בקולו - Paul Potts
וכן, עם המשקפיים הכחולים שעושה תנועות ניצוח....זהו - Kim Tae Won
ממייסדי להקת - Boohwal הותיקה.
תהנו מהשירה !

maayanro123

New member
מצטערת

בנוסף ללימודים היו לי גם קצת בעיות אישיות, אז בכלל לא הייתי ליד מחשב יותר מדי, ו
לא ידידותי לסמארטפונים

אבל המצב השתפר עכשיו, אז אני פה (למעט לימודים
)

nuly123

New member
שמחה לשמוע

מקווה שהעניינים ימשיכו להשתפר, ושיהיו בשורות טובות!

milly12

New member
אכן שקט...אולי כדאי לעשות שרשור צפייה

לפני שהחודש יסתיים, כי לא נראה לי שהיה אחד החודש.
אז החודש אני אתחיל למרות שבאמת אין יותר מידי חדש.

דרמות קוריאניות:
Pinocchio - סיימתי את הדרמה. למרות התקיעה באמצע, ממש נהניתי מהדרמה ושמחה שראיתי. תודה על ההמלצה

She Was Pretty - אני בפרק 13. קצת עצרתי וחיכיתי שיהיו כל הפרקים כדי להמשיך. אני בטח אתקדם איתה השבוע. בגלל שלא ראיתי עד הסוף אז אולי זה קצת מוקדם לקבוע אבל בגדול החצי הראשון של הסדרה היה מקסים, החלק השני קצת פחות בעיני.
Engle Eyes - סיימתי את פרק 15 ומתקדמת. ממה שראתי עד עכשיו זאת דרמה נחמדה ששווה צפיה. אני גם אוהבת את השחקנים. מקווה שהסוף יהיה טוב.
Oh My Ghost - סיימתי את פרק 11. גם כאן התעכבתי עד שהיו כל הפרקים. בגדול גם מהדרמה הזאת אני נהנית, בעיקר בזכות צ'ו ג'ונג סוק (ותסלחו לי אם כתבתי את השם לא נכון. אני לא ממש מבינה איך לכתוב את השמות. אבל אחד הפרויקטים שלי לעתיד הוא להתחיל ללמוד קוריאנית
)
Warn and Cozy - לא מתחברת לסדרה. התחלתי לראות אותה בגלל האי ג'ג'ו אבל אני לא מתלהבת לא מהעלילה ולא מהשחקנים ובטח לא מכל פירות הים שם. ברוח הרפאים שלי יש קצת אוכל אבל אני מסוגלת להתמודד עם זה, כאן זה קצת מעבר לסיבולת שלי. סיימתי את פרק 4 ואני רואה אותה, אם להשתמש במילים דומות לאילו של דנה, שאני פשוט רוצה לבהות במסך מבלי להתרכז יותר מידי. (תודה
) בעיני בהחלט אפשר לוותר עליה.
יש לי הרבה דרמות שאני רוצה להתחיל אבל קודם אני אתקדם עם אלו שהתחלתי.

דרמות יפניות:
כאן באמת אין חדש. ממשיכה עם 2 הדרמות Angle Heart ו-Fake Couple. את השנייה ממש אהבתי מההתחלה והשנייה השתפרה עם הזמן. שתיהן מומלצות לאילו שאוהבים דרמות יפניות.

סרטים יפניים:
Railways - סרט משנת 2010. הסרט עוסק בעובד משרד מטוקיו בן 49 שמחליט לפרוש מעבודתו ולהפוך לנהג רכבת באזור כפרי ביפן. השחקן הראשי, Nakai Kiichi, הוא שחקן טוב. בסך הכל דרמה מקסימה ומומלצת.
https://en.wikipedia.org/wiki/Railways_(film)
Antoki no Inochi - סרט משנת 2011. סרט שעוסק בעיקר במוות. מדובר על אדם שסובל מדיכאון שמתחיל לעבוד בחברה שמנקה בתים לאחר שהבעלים נפטרים. הוא מתחבר עם עובדת נוספת שגם היא סבלה הרבה. בעיני היה בסדר אבל לא מי יודע מה.
https://en.wikipedia.org/wiki/Antoki_no_Inochi
Galaxy Turnpike - הסרט החדש של מיטאני קוקי שמוקרן בימים אילו. הסרטים הקודמים שלו שראיתי היו מוזרים ומשעשעים. הסרט הזה, למרות שהופיע שם שחקן שאני ממש אוהבת ועוד שורה של שחקנים כולל אוגורי שון, שנראה לי שלפחות את השם שלו הרוב פה שמעו, היה בעיני יותר מוזר מאשר משעשע וחלק מהקטעים היו די מגעילים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Turnpike

cheburasha

New member
באמת מזמן לא היה שרשור צפייה. הנה הרשימה שלי:

כמה שאין לי זמן לראות הרבה אבל הצטברה רשימה לא קטנה...

The Vampire Lives Next Door -זאת דרמה ספיישל עם ג'י סון. משהו מוזר למדיי

סרטים:
  • Lady of the Dynasty. Yang Gui Fei 2015 סין - סרט תקופתי טיפוסי כזה עם נשים סיניות מהממות, אינטריגות בבית המלוכה והרבה דם

• Black Coal, Thin Ice 2014 סין - סרט על חקירות רצח שהתחיל מעניין מאד אבל הלך והתדרדר לדעתי

• Shoot My Heart 2015 - זהו סרט על בי"ח פסיכיאטרי ועל האנשים בו. בסגנון קומדיה עדינה וקלילה כמה שקשה להאמין. סרט מוצלח אגב.

• HELIOS 2015 הונג קונג+ קוריאה - סרט אקשן שנעשה בשיתוף פעולה של הונג קונג וקוריאה. הרבה שחקנים טובים ואהובים. הסרט עצמו סבבה, לא מדהים אבל גם לא רע. העלילה מפותלת למדיי והרבה אקשן, ירי, מכות, פיצוצים והיפוכי מכוניות...

• The Chronicles of Evil 2015 - סרט מתח מוצלח על שוטר שמעורב במקרה רצח. מזכיר את A Hard Day. יש כמה שחקנים טובים בו. ממליצה.

• May 18 2007 - סרט זה מבוסס על מקרה אמיתי. עצוב, כואב, מזעזע. לא בדקתי אם מדובר באותה התקופה אבל מאד דומה למקרה של הסרט Once in a Summer עם לי ביון הון בתפקיד ראשי. למרות שהעלילה שם שונה לחלוטין...

• Sector 7 2011 - סרט אקשן/איימה עם מפלצות והרבה הרוגים. בינוני למדיי למרות הקאסט המעולה.

דרמות:
  • Scholar Who Walks the Night - טובה, איכותית. ערפדים

• She Was Pretty - כמו שכתבת, החצי הראשון היה יותר מוצלח מהשני אבל עדיין הדרמה מאד מהנה ומצחיקה.

• Cheo Yong 2 - מעולה. יותר מוצלחת מהעונה הראשונה. כל מי שאוהב רוחות רפאים, אקשן ותעלומות ועם הומור טוב - חובה!

• Oh My Venus - התחלתי. אני בקצב השידור. בינתיים מאד נהנית. איך לא, עם סו ג'י סו

nely21

New member
הספקים לא רעים יש לך

גם כשאין לך כל כך הרבה זמן..... והכל לחיוב כמובן.
ברצוני להתייחס לשני סרטים שהזכרת כאן
' May 18 ' והשני- ' Once In A Summer ' , ול " קצת " היסטוריה בתקופה המודרנית של קוריאה הדרומית.
אכן שני הסרטים אינם מתרחשים באותן השנים אך המשותף להם היא אותה תקופה ארוכה בה היה שלטון דיקטטורי בקוריאה הדרומית ששלטו בו מספר נשיאים , תקופה בה נערכו הפגנות מחאה נגד השליטים והחלטותיהם ובעד שלטון דמוקראטי , הפגנות שהתפרשו ע'י השלטון כהפגנות מחאה של אוהדים וסוכנים קומוניסטים ודוכאו באכזריות ע'י המשטרה ולעיתים אף תוך שימוש בצבא נגדם.
הסרט " פעם אחת בקיץ " שתחילתו בהווה של 2006 ומחזיר אותנו לקיץ שנת -1969 , רמז לכך בסרט- הסצינה בה הם צופים לראשונה בטלביזיה בנחיתת האדם הראשון על הירח ,שנה בה גיבורי הסרט היו סטודנט צעיר וצעירה בה פגש בכפר. ההתרחשויות והסצינות ( בסרט ) באוניברסיטה בשנת -1969 ולאחר מכן בחקירות ובבית הכלא ,מבוססות על אירועים אמיתיים בהיסטוריה של קוריאה הדרומית.
באותו קיץ שבתו אלפי סטודנטים שביתת רעב ב- 7 אוניברסיטאות בסיאול והפגינו נגד תיקון בחוק שיאפשר לנשיא הדיקטטור פאק צ'ונג הי ( האבא של הנשיאה הנוכחית בקוריאה הדרומית ) קדנצית נשיאות שלישית.
מאמציהם לא הועילו ההפגנה שנמשכה מספר ימים הסתיימה בפצועים ועצורים לא מעטים אותם ניסו להאשים כקומוניסטים מסיתים ובוגדים, ופאק צ'ונג הי נבחר מחדש בשנת 1971 ושלט כנשיא דיקטטור עד להירצחו בשנת 1979.

http://www.stripes.com/blogs/archive-photo-of-the-day/archive-photo-of-the-day-1.9717/demonstration-in-south-korea-1969-1.245883

http://www.stripes.com/news/4-000-students-protest-in-seoul-1.51400

לאחר הרצח בשנת 1979 ,הנשיא החדש שנבחר צ'ואי קיו האה היה חלש מכדי לשלוט במדינה ובהפגנות של הסטודנטים , המרצים ואנשי הרוח שדגלו בשלטון דמוקרטי ושהחלו לחזור לאוניברסיטאות מהן הורחקו בטענות והאשמות של הסתה.
האיש החזק היה דווקא הגנרל צ'ון די הוואן ששלט בצבא והיה האחראי הישיר לטבח שנעשה ב -18-27במאי שנת- 1980 עליו נעשה הסרט, כששיסע את הצבא בסטודנטים בכל מי שהתנגד לסגירת האוניברסיטה הלאומית צ'ונאם שבגואנגג'ו שם אירע הטבח וגם באזרחים תמימים שלא בהכרח היה להם קשר ישיר עם ההפגנה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gwangju_Uprising

אותו גנרל היה לנשיא ה-5 בקוריאה הדרומית בשנים - 1980-1988 .
בשנות ה-90 בלחץ הציבור בקוריאה הוא הועמד לדין ונגזר עליו עונש מוות שבלחץ הנשיא באותו הזמן הומתק למאסר עולם וגם זה הומתק ע'י נשיא אחר.
העונש היחיד שהוטל עליו ונשאר על כנו הוא קנס כספי בן המון המון המון ספרות שיהיה עליו ועל בני משפחתו ,שנהנו משחיתויותיו ,לשלם עד שנת 2020 . את קורבנותיו זה כבר לא יחזיר.
למורת רוחם של הקוריאנים כל אותם נשיאים ששלטו שלטון דיקטטורי בקוריאה הדרומית לאחר השיחרור מהכיבוש היפני, זכורים ומוגדרים בהיסטוריה הקוריאנית כשליטים פרו - יפניים.

cheburasha

New member
תודה על המידע!

עכשיו עשית לי סדר באירועים ההיסטוריים. האת, מהסרטים זה נראה מזעזע במיוחד אבל מאמינה שבכל מדינה יש את מקרים המכוערים האלה בהיסטוריה שלה.

nely21

New member
אם נתייחס כרגע רק לקוריאה הדרומית

הרי שהמציאות היתה הרבה יותר אכזרית מבסרטים . את כאב העינויים הפציעות הצער ההתמרמרות ההשפלות ועוד
אי אפשר להרגיש בצפייה בסרט אפשר רק להיזדהות או שלא ( במקרים מסויימים ) אך הזכרון תמיד ישאר.
למרבה הצער והאירוניה ,ודאי קראת בקישור שצירפתי אתמול, רק 17 שנים לאחר הטבח ,
בשנת - 1997 ורק כשהיה כבר משטר דמוקרטי בקוריאה הדרומית
הוכרז ה- 18.5 כיום זכרון רשמי.
יש עוד סרט - " 26 שנים " שהוא בעצם סיפור בדיוני הנוגע באירועי ה- 18 במאי -1980 שנחשב לאחד האירועים הטראגים והקריטים ביותר בתולדות קוריאה הדרומית . סיפור על חמישה אנשים שרואים עצמם כחלק מהקורבנות הגדולים ביותר של הטבח ,ולאחר 26 שנים ב-2006 הם מתאחדים כדי להתנקש ולנקום באדם שהיה אחראי לטבח אזרחים חפים מפשע בגואנגג'ו שהחל ב18 מאי - 1980 .
הגנרל צ'ון דו הוואן האחראי לטבח אמנם אינו מוזכר בסרט בשמו במפורש, אך יעד נסיון ההתנקשות נועד לייצג אותו.
כמה סמלי הקטע המלווה את הסרטון המצורף
.זוהי אריה מתוך האופרה 'רינלדו' של פרדריך הנדל :
'בכי על גורל אכזר שבעתיד יזכה לחופש
על מפרי קרב במקומות מעוותים
ובתוך הסבל אני מתפלל לרחמים.'

cheburasha

New member
ואו! טריילר חזק!

הסרט הזה אצלי בתכנון לראות ועכשיו זה עשה לי עוד יותר חזק.
&nbsp
וההיסטוריה כל כך אכזרית ועצובה. נראה לי זה אחד התפקידים של קולנוע - להמחיש את הדברים ברמה שזה כן יגע בלב, ברגשות. בתקווה שדברים דומים יימנעו בעתיד.

nuly123

New member
הרשימה שלי

דרמות שסיימתי לאחרונה:

Cheer Up - דרמת נוער קצרה (12 פרקים) וחמודה. שווה לעקוב אחרי Lee Won Gun עם החיוך ההורס :)

The Girl Who Sees Scents - חביבה למדי. נהניתי מהכימיה המתוקה של הראשיים, אבל הסיפור לא ממש היה מותח.

Mask - גם כאן עקבתי בעיקר בזכות הראשיים החמודים, אבל הרשע היה מאכזב והעלילה די מייגעת.

She Was Pretty - מסכימה עם קודמותיי :) החצי הראשון יותר טוב מהשני, אבל זו עדיין סדרה מהנה וכייפית :)

Dal Ja's Spring - קומדיה רומנטית סימפטית אבל ארוכה מדי (22 פרקים). בכיף היה אפשר לקצץ בשליש. נהניתי במיוחד מלי מין-קי שהיה אז רק בן 22 (עכשיו הוא בצבא).

דרמות רצות:

Love Cuisine - קצת אינפנטילית, אבל מתאימה לצפייה קלילה ומומרצת.

Oh My Venus - חמודה מאוד, אבל עדיין לא ממכרת. שין מין-אה נראית מתוקה גם בחליפת ההשמנה.

Six Flying Dragons - נעשית מותחת ומעניינת יותר ככל שעובר הזמן. הלב שלי שייך ל-Byun Yo Han בסדרה, ויש לי תחושה חזקה שזה ייגמר בבכי...

Reply 1988 - לא למדו שם מהטעויות של העונות הקודמות: הפרקים ארוכים מדי (שעה וחצי!) ושוב יש את שאלת "מי הבעל"? (אבל בינתיים בצורה די מינורית). אבל למרות זה, הם שוב מצליחים ליצור סיפור נוסטלגי עם רגעים מחממי לב (שחלקם ממש מזכירים לי רגעים בילדות ובנעורים שלי). ככה שאני שוב חזק בעניין :)

Mr. Goodbye - צפיתי בפרק הראשון והופתעתי לטובה. נראה איך זה יתפתח.

המשך שבוע מצוין :)

nuly123

New member
אכן, לפעמים צריך דרמה לבהייה לא מחייבת

&nbsp
ולגבי Warm and Cozy, לא צפיתי אבל הצחיק אותי מה שכתבו עליה בדרמבינס:
&nbsp
Where the hell was the plot? Adorable couple with great chemistry, but nothing really happens. Hong sisters, please take a nap and come back when you have ideas.
&nbsp
&nbsp
http://www.dramabeans.com/about/ratings/

milly12

New member

אתמול למשל הייתי עייפה אבל חיכיתי למשהו אז ראיתי את פרק.
היום אני צוחקת על עצמי שהקדשתי את הזמן לדרמה המגוחכת הזאת.
לפחות היא גורמת לי לחייך.

maayanro123

New member
באמת לא היה החודש
פאשלה רצינית (שלי..)

והמצב שלי ממש רע כי לא ראיתי כמעט כלום בזמן האחרון..

סיימתי די מזמן את The Eccentric Daughter In Law, כשהיא עוד הייתה משודרת בקוריאה.. הפרק האחרון קצת איכזב אבל היא הייתה חמודה בסה"כ, טובה למתי שלא רוצים להתרכז יותר מדי.

חוץ מזה אני צופה בקצב צב
(שכרגע מושפע בעיקר ממצב הרוח שלי גם כשיש לי מעט זמן וחשק לראות משהו..) ב Modern Farmer ו Glorious Day.

Larc En Ciel

New member
מצטרפת באיחור

דרמות:

Bad Guys: סיימתי את הסדרה והיא סבבה, יש אולי רק 2-3 פרקים שהיו יכולים לדלג עליהם
.

Kill Me, Heal Me: החלטתי לחזור אליה, ואני שמחה שהחלטתי כי מסתבר שנטשתי בדיוק לפני שהדברים התחילו להיות מצחיקים
.

סרטים:

Five Eagle Brothers: ממש התאכזבתי מהסרט הזה, ציפיתי להרבה יותר אחרי הטריילר אבל חוץ מכמה סצנות מצחיקות הסרט היה משעמם
.

Sukitte Ii nayo: סרט יפני טיפוסי
.

Kanojo wa Uso Wo Aishisugiteru: סרט חמוד, ו- Sato Takeru
הייתי כותבת אותו כשחקן החודש שלי בהתפקדות, אבל אני חושבת שהוא כבר היה בחודש שעבר

למעלה