איפה כל המתלוננים שלא יכולים לישון מאוחר ?

איפה כל המתלוננים שלא יכולים לישון מאוחר ?

כבר שעה אני מחכה שמישהו ייכנס.

אז אתמול בעבודה אינטנסיבית ביותר סיימתי עם תוכנת צביעת התמונות הישנות, שיניתי לחלוטין את פני הספר "רכבת העמק - תחנות וספורים" כאשר מתוך 3162 תמונות כ-907 הן ישנות שחור/לבן, והצלחתי להמיר לצבע כ-500 מהן.

עשרות שנים שאני מחכה לתוכנה כזו, וזה בהחלט מצדיק את ההשקעה.
כבר התעורר ויכוח בפורום רכבות על תמונה שצולמה ב-1905 (לפני 111 שנה) שלא היו אז אפשרויות לצלם בצבע, והסבריי נפלו על אוזן ערלה.
אולי הוא חושב שאני לוקח תמונה תמונה ובמכחול דקיק עובד עליה כשעה לצבוע אותה ידנית ?
(פעם צלמים היו עושים זאת, אבל זה יצא תמיד גרוטסקי משהו).

מינהר

New member
אני יוצאת להליכה ופוגשת את בעלי הכלבים.

כמה סוגים של כלבים יש. וגם מעורבים.
יוליקה, מה שלום הכלבון?

יוליקה

Member
מנהל
הכלבלב מתוק... כבר ישן יותר בלילה

היום אסע איתו פעם ראשונה מאז שהגיע אלינו... לרעננה.

יוליקה

Member
מנהל
זה היה המקצוע של אמי עוד בחו"ל

לצבוע תמונות...
היא היתה רטושרית... זה גם מקצוע שחלף מן העולם
מאז הפוטושופ...
ובמקצועה היה צובעת תמונות עם צבעים ומכחול....
וכך, קיבלה עבודה מייד עם הגיענו ארצה אצל צלם ברמת גן....

מינהר

New member
איזה יופי המקצוע של אמא שלך, יוליקה.

צריך היה כשרון, נכון?
יש לנו תמונה כזו- עם צבע -משנות החמישים.

יש לי תמונה כזו של אמי

אלא שהתוכנה שאני מדבר עליה מציגה את הצבעים המקוריים.
כאשר צולם הצילום, המצלמה ראתה את כל הצבעים אבל יכלה להפיק רק צבע שחור.
לכן הצבעים תורגמו על ידה ל-50 גוונים של אפור.
כעת למדו כיצד לתרגם את גווני האפור לצבעים המקוריים, וכך למעשה לא מדובר בפעולת צביעה, אלא בפעולת שיחזור הצבעים.

מי שרוצה להישען על התמונות ש/ל, זה רק ענין של נוסטלגיה, אבל מי שהיה מעוניין לדעת איך באמת נראה מה שהמצלמה ראתה, התוכנה מציגה את מה שהמצלמה ראתה רק לא יכלה להציג בזמנו.

זהו הישג בלתי רגיל, בזכותו אני רואה פתאום דברים כיצד הם נראו באמת ולא בשחור לבן, אלא בחיים.

אנימצרף מידגם כזה, הוא לא יוצא חד כיוון שכדי להציג כאן תמונות, צריך להקטין את הנפח שלהן. תדיימנו שהתמונה נראית חדש ומדוייקת בספר שלי.

superman1234

New member
בוקר טוב מאיר.

שני דברים לי אליך.
1. הצעה - נסה למצוא דרך להעלות קטעים מהספר על רכבת העמק. אני משוכנע שיהיו לא מעט קוראים למה שתעלה, כמובן שגם אני.

2. כמה תיקונים לגבי ההמרה מ "שחור לבן" לצבעוני.
המצלמות והפילם שצילמנו איתו בשחור לבן (למעשה בטווח של אפור) ידעו לקלוט רק את עוצמת האור, מה שנקרא בשפה המקצועית INTENSITY (ביחידות פיזקליות "נרות או CANDLES").
תיקון ראשון :
מחשב יכול לתרגם את טווח גווני אפור ל 256 גוונים.(ולא 50) הללו בין 0-שחור ל 255 לבן. זה למעשה יחידה שנקראת 1 BYTE שמורכבת מ 8 BIT. וזו האינפורמציה היחידה שניתן לקבל מתמונות בשחור לבן.

לצורך יצירת תמונה צבעונית דרושים (בלי להיכנס יותר מדי לתיאוריה של צבע) 3 פרמטרים : HUE, SATURATION, BRIGHTNESS, ההסבר הטוב ביותר ששמצאתי לפרמטרים הללו הוא :
We might use hue to tell the difference between ripe bananas and ones that aren’t so ripe. Or, we might use saturation to help us tell the difference between your glass of chocolate milk and the chocolate milk for your friend. Brightness can help us tell the difference between bread and toast, especially burnt toast.

ללא הפרמטרים הללו לא תתקבל תמונה צבעונית אוטנטית.

התוכנה שאתה משתמש בה, יש בה אלגוריתם (כך גם נקראת החברה שיצרה את התוכנה) שמנסה "לנחש", מה הרקע של התמונה ועל סמך זה להתאים גוון צבע (בשיטת RGB) לפיקסל מסוים בתמונה בהתאם לגוון האפור שבו. ד"א יכול להיות מצב ששני פיקסלים בעלי אותו גוון אפור (בין 0 ל 255) יקבלו גוון צבע שונה !!.

לגבי התמונות שצרפת "גשר צומת העמקים" ,הירוק בתמונה הצבעונית "מרמה" לדעתי. הקטר בתמונה, הצבע החום "מרמה". קשה לראות מהתמונה, אבל למיטב זכרוני לא היו קטרים חומים (הם היו שחורים), אלא אם החום שבתמונה הוא חלודה.
אני באופן אישי הייתי מעדיף את התמונות המקוריות.

arye9

New member
אני משתדל לדבר רק על מה שאני יודע

אני מאמין שצדקת במאמר המעניין שכתבת, אבל קטונתי
לאשר דברים שגדולים עלי.

לגבי 1, הספר כתוב בקיוטקסט ומומר לאקרובט.

לגבי 2. הסברת יפה.

לגבי צבע הקטרים, ובכן חלק גדול מהקטרים בארץ היו אמנם שחורים כיוון שלא רצו להשקיע בצביעת דוד מים וכן מדובר בפיח הרב, אבל מי שעבר את הסדנא, שם רחצו אותו וצץ הצבע המקורי, לזמן מה.

היו בהחלט קטרים חומים שנסעו בקו העמק,
היו קטרים ירוקים שנסעו בעיקר בנהריים.
היו קטרים שחצי קדמי שחור ותא ניהוג ירוק
קטרי הסלינגן היו בצבע תכלת
קטרי דיזל היו בצבעים לבן-אדום

בעת המרת התמונות, היו לי כ-900 תמונות להמרה, אולם היו כאלו שהיתה בהם זליגת צבא או מריחות, התמונות הללו לא שונו, אולם כ-500 תמונות בהחלט הציגו את מה שהיה באמת באותם זמנים.
לצורך אימות, נסעתי השבוע לפרלמנט של ותיקי כנרת, והם אישרו את מה שרואים בתמונות.

לגבי סיפורים בארץ, יש המון שקרים והמצאות וזיופי-היסטוריה, באופן המוזר ביותר, כאשר נכבדים ביותר נתנו יד לשקרים והמצאות.

למשל הקטר בבאר שבע בראשות ראש העיר, צבעו אותו ונתנו לו את המספר 70414 (לפי השיר) כאשר=
א. קטר 70414 נגרט כבר ביולי 1960
ב. הקטר שנמצא בבאר שבע מספרו 45166 והוא בריטי
ג. הקטר מבאר שבע מעולם לא נסע בארץ ולא רשום בשום מקום (כנראה נשלח
מאנגליה לפרס), הוא הגיע לפני שנים לטורקיה וממנו הוחזר לאנגליה ב-2010.

למשל האוטובוס באתר גשר כתוב שנסע בקו לטבריה, זה לשעבר אוטובוס דן שמעולם לא נסע אל מחוץ לגבולות מחוז דן.

למשל האוטובוס במוזיאון אילת שניתן לו המספר של האוטובוס ממעלה עקרבים, כאשר האוטובוס ההוא נשרף לפני שנים במחסן אוטובוסים ליד מחסום ארז.

ארץ הישראבלוף.

superman1234

New member
ערב טוב מאיר

אם הספר הוסב במלואו ל קבצי PDF , ניתן להמיר אותם לקבצי WORD.
אני משתמש בתוכנה NITRO PRO היא מאפשרת לבצע מניפלוציות על קבצי PDF ובנוסף להמיר אותם לקבצים בפורמטים שונים. ראה תמונה מצורפת.

תודה

השאלה אם התוכנה ממירה אחד לאחד, כולל : תמונות, טבלאות, צבע גודל וצורת הפונטים.

superman1234

New member
אני חושב שהבעיה לא תיהיה בטבלאות או בתמונות.

מאחר ומעולם לא בדקתי המרת מסמכים בעברית, אינני יודע אם היא תומכת בעיברית. אם חשוב לך, אני מוכן לבדוק .

תודה כן

כיוון שהמכשול העיקרי הוא כל מה שחורג ממלל רגיל.
החל מטבלאות שצריך לפרק ולמחוק ואחר כך לבנות חדשות, תמונות להוציא ואחר כך לשתול בחזרה, לאחד את כל צבעי האותיות גודלן ואופיין לסוג אחד, ואחר כך להחזיר את המצב לקדמותו.

אם זה היה אפשרי, הרי מקיוטקסט אני יכול להמעיר ישר לוורד, אבל אחרי ביצוע כל השינויים, שיקחו לספר כמו כרתים לפחות שלוש שנות עבודה.
מה שכמובן לא בא בחשבון.

superman1234

New member
ובכן כפי שחששתי, התוכנה עובדת נהדר עם טבלאות ותמונות

הבעיה היחידה היא שאת המילים למשל :
מאיר שפירא היא תציג כ אריפש ריאמ
ישנם אומנם תוכנות שיודעות "לסבסב" תוכן כזה לכתיבה תקינה מימין לשמאל אבל אינני יודע מה הן עלולות לעשות לתכנים שאינם טקסט.

זו תהיה קצת בעיה עם ספר בן מליון וחצי מילים.....

לפעמים כאשר אני לוקח כתבות או משפטים להדביק בקיוטקסט, אני מקבל כתיבה כזו ומתגבר עליה בהוראת הגדרת הפונטים, אלא שכמובן לא נפתרה הבעיה של שינוי הפונטים,צבע וגודל לאחידות, ואחר כך לשנות לדרוש.

תודה על המאמצים.

מינהר

New member
מאיר, התוכנה של שחזור הצבע מענינת.

אבל אני חושבת שלצורך תיעוד הסטורי עדיף להשאיר התמונות ברוח התקופה, שחור- לבן. אלא אם כן יש לך ציור צבעוני.

י מ י ת 2

New member
פעם היה נהוג לרטש תמונות

היום נדמה לי שהמצלמות הרבה יותר משוכללות כך שמלאכת הריטוש נעשתה מיותרת.

היום יום הולדת של הנינה המתוקה שלי גאיה היא בת ארבע. נחגוג לה בשבת בששון ושמחה עם כל המשפחה.

למעלה