איפה כל יוצאי זגלמביה?

איפה כל יוצאי זגלמביה?

אני התנדבתי ללמד את יוצאי זגלמביה את מלאכת הגזירה ולהכין לוחות זכרון לנספים. בינתיים קבלתי שתי פניות בלבד. מי שרוצה להצטרף אנחנו נפגש בתל אביב בסוף נובמבר כנראה בימי ראשון באותה הזדמנות יש תערוה יפה של מגזרות נייר במרכז ג'רר בכר בירושלים. המציגה אסתר שילה מחיפה היתה תלמידתי לפני שנתיים היא ממש התמכרה למגזרות כדאי לראות מה אפשר לעשות עם נייר ומספריים מצורפת מגזרת שלה

../images/Emo45.gifצפורה - יוזמה ברוכה

להכין לבד לוחות לניספים ולא להזמין חריטה. כשאדם מכין בעצמו לוח - הוא מרגיש חלק מההנצחה. היצירות שלך מרהיבות ביופיין, הצלחה וכל טוב.

אני מתכוונת ללוח זכרון ממגזרת נייר

בעיירות בפולין נהוג היה פעם לעשות זאת אני מצרפת מגזרת לזכר נספיים באושוויץ

אני אני אני בן ליוצאי זגלמביה

כל הכבוד על היוזמה הברוכה. ראיתי גם כתבה בעלון זגלמביה "זגלמביה צייטונג" על הפעילות הזאת. ביום א' האחרון השתתפתי בסדנת "ציור על עץ או על זכוכית" הייתי גבר יחידי.

אומנם חדשה פה

אבל לא יכולתי לא לכתוב את ההודעה הזו. יש לי משפחה בפולין שמעורבת מאוד בחיי הקהילה (אולי ארחיב בהזדמנות אחרת),רעייתו של בן דודי (מדור שני) הינה אומנית מוכרת,צלמת שיתכן שחלק מחברי הפורום מכירים את שני האלבומים שהיא צילמה והוציא לאור המתעדים בתי קברות בכל רחבי פולין, הראשון "TIME OS STONES" והשני - "A TRIBE OF STONES" .בין כל פועליה היא למדה גם את מלכת הגזירה ולכן בחרתי להגיב להודעה זו. בחיפוש מהיר בגוגל מצאתי דוגמאות של עבודותיה, אני מצרפת ומקווה שזה יעניין מישהו.יש עוד המון לכתוב עליה, אבל זו לא השעה. שמתי לב שלא ציינתי את שמה - MONIKA KRAJEWSKA. מיגזרת 1 מיגזרת 2

חיפוש בגוגל

העלו עוד המון קישורים שעשויים לעניין את משתתפי הפורום אבל היה בלתי אפשרי לבחור ועוד רגע כבר בוקר. מקווה שאוכל לתרום עוד בהמשך. לילה טוב.

תודה רבה לך על שכתבת

מאד מענין , אשמח אם תוכלי אולי להכניס מידע על ספרי הצילום של מוניקה. אני שמעתי שיש ספרים כאלה אך לא ראיתי אותם. התלמיד שלי ד"ר שמשון המרמן , מנהל בי"ס סלומון שכטר במונטריאול, (שאף הזמין אותי לפני שנתיים ללמד מגזרות נייר במונטריאול), שלח לי מגזרת שהוא עשה לפי ציורים שהופיעו בספר על מצבות בבתי קברות בפולין. מענין אם זה מאותם ספרים. אני אשאל אותו. בינתיים מצורפת המגזרת של שמשון המרמן. שימו לב שגם כל האותיות גזורות. ושוב תודה ואשמח לשמוע עוד על מוניקה

המשך

כמובן תיקון לשם הספר הראשון "TIME OF STONES". עשיתי שוב חיפוש בגוגל ואין סוף קישורים עולים. מצאתי משהו דווקא על בן דודי,סטאשק, בעלה של מוניקה, איש מרתק בפני עצמו ששימש יו"ר ארגון ידידות נוצרים - יהודים בפולין ועשה עוד רבות לטובת הקהילה בוורשה.

וגם

זה. אני מקווה שלא סטיתי מידי מהנושא. בכל אופן, מי שקורא פולנית יוכל למצוא מידע רב שעלה מהחיפוש בגוגל. כדאי לשים לב שאיות שם המשפחה עם סיומת A או I יעלה קישורים שונים. אשמח לענות על עוד שאלות.

למעלה