איפה כתוב בחוק שחובה לנהל לוג בוק

שרקי..

New member
איפה כתוב בחוק שחובה לנהל לוג בוק ../images/Emo31.gif

אף אחד לא יכול לחייב אותי לנהל לוג בוק !!!! בכל העולם לוג בוק הוא אביזר כמו אלבום תמונות ותפקידו להנציח ולתעד את חוויות הצלילה. למעט אנשים שמעונינים לגשת לקורסי המשך. הצלילות האחרונות שהנצחתי בלוג בוק (איכס הביטוי הזה) היו איפה שהוא בשנת 82. אני למשל מדפיס את כל הפרופילים של הצלילה שלי. ומסרב לנהל לוג בוק. עד שיראו לי איפה כתוב בחוק הצלילה את המילה לוג בוק בכלל. ואם יעלו לי על העצבים אני קונה מדחס נייד ושישקו לי כל המועדונים באילת וכל אלו שלא מעגלים פינות אלא לחשבון הבנק שלהם. אם מגיע אדם שעכשיו צלל ישירות מהים לבוש חליפת צלילה רטובה ומטפטפת למועדון כל שהוא ולא ידחסו לו כי הוא לא עבר ריענון לפי מה שרשום בלוג בוק או כי אין לו לוג בוק אז הם יותר צדיקים מהאפיפיור ורק רוצים לעשות עליו כסף ולתת לעוזרי מדריכים שלהם פרנסה. פשוט לגשת למועדון אחר!!! חברים תמיד אפשר לרדת עם מיכל דחוס מהצפון. אני תמיד צולל צלילה ראשונה וזה לא משנה עם עברו חודש חודשיים או ששה חודשים ויום עם בן זוג טוב מתרגל פד"מים - צלילה ראשונה לאחר זמן תמיד צלילת ג´יפה. מי שלא מרגיש בטוח לעשות את הנ"ל חובה עליו בעצמו לדרוש ריענון חוק או לא חוק, רק שאני בטוח שאנשים שכחו איך מרכיבים ווסת ומכניסים אותו לפה עם השפם למעלה שום ריענון של חצי שעה וצלילה בשלשה מטרים בחוף בן הרוש לא יהפוך אותם לצוללים בטוחים, ריענון כזה כמו שעושים באילת הוא כסת"ח בלבד ופרנוסה למעודון. הריענון צריך להיות לפחות של יום אחד והתוכן כולל את היום השני של שני כוכבים כולל בחינה. מועדונים יקרים אם תלמדו צלילה ברמה נאותה צולל לא יזדקק כלל לריענון אחרי ששה חודשים. צלילה כהלכה היא כמו רכיבה על אופניים! שרקי

שרקי..

New member
הנ"ל רק לגבי צלילות פרטיות

צלילות מועדון ספארי או גידד או אפילו "בחתונה" שעושה הדלפקיסט עם צולל מזדמן המדריך האחראי או הדלפקיסט יכול לדרוש כל דבר שהוא מאחר והצולל באחריותו. הוא יכול לדרוש לוג בוק ואפילו ריפרש או לפסול אדם מהשתתפות בגידד או בספארי בגלל שרמתו לא מתאימה. אפילו אם יש לו בלוג בוק חמשת אלפים צלילות והוא DM וצלל אתמול. בד"כ בספארי מבצעים שילוב של ריפרש וצ´ק דייב לכולם בלי קשר ללוג בוק. שרקי

שרקי..

New member
מה לגבי נקודת דחיסה שאיננה מועדון?

האם גם הם צריכים "לקרוא" בלוג בוק? כי יש פה הנחה הדורשת הוכחה שיש שם מישהו שבכלל יודע קרוא וכתוב? יש גם באילת (ואני לא יודע איזה ביטוח יש לחברה האלו אם בכלל) ויש רבות בצפון ובמרכז.

שרקי..

New member
מצטער .. פדמי"ם פרושו

"פעולות דחופות ומעצורים" (בקיצור מתן פיתרון לצרות צרורות והיתקליות אפשריות

שרקי..

New member
הולנדי מתי אתה וזוגתך...

הולכים ליד הבית שלי שוב? אתם מוזמנים להנות מהמזגן! ביי שרקי

הולנדי

New member
תודה, על ההזמנה

לצערי בימים האחרונים לא יצא לנו, עקב חוסר זמן. מצד שני נשמח לארח אותכם ( גם אצלנו יש מזגן ). להתראות. אגב לעניין המדחס, חבר לצלילה מעוניין. מדובר על אדם שלא מוכן לסמוך על אף אחד, כנראה כמוך. לי זה נראה קצת מסורבל, 45 ק"ג נוסף לכל הציוד , כמו כן זמן הדחיסה . מה המחיר האם זה כדאי כלכלית ?? או האם הצורך נובע מסיבה אחרת ??

שרקי..

New member
תודה על ההזמנה אנחנו נשמח

זוגתי ואני נשמח לקפוץ. עניין המדחס כדאי לעשרה משוגעים אחראיים ומעלה ורצוי שנמצא מקום איכסון באילת. זה כמו להיות שותף במכסחת דשא מספיק אחד שלא מנקז טוב לדפוק לבא אחריו את סוף השבוע. שרקי

רק עדכון קטן לגבי לוג בוק בחו"ל ../images/Emo19.gif

פעם יחידה שצללתי בחוך לארץ (סיני לא נחשב) זה היה בזנזיבר. לפני הצלילה הראשונה ביקשו מאיתנו להציג את יומני הצלילה, ואם לא היינו מציגים אותם, היו מחייבים אותנו לעבור צלילת רענון, כך שזה לא רק אצלנו. וחוץ מזה, הטענה שכל מועדון שמתעקש לראות יומן צלילה, עושה זאת רק בגלל שיש כאן הזדמנות להרוויח על צלילת רענון נשמעת לי מעט קיצונית מידי.

שרקי..

New member
לימונית האם היה מדובר בצלילת מועדון

"צלילה מודרכת" גידד או בצלילה מסירה זה ברור וכך נהוג בכל העולם. כי הצולל נמצא באחריות המדריך או ה- DM והמועדון שמעסיק אותו. אבל לגבי צלילות פרטיות מהחוף או מסירה פרטית מקובל בעולם להשכיר ציוד ולדחוס מיכלים על בסיס תעודת צולל בלבד ללא צורך לא בלוג בוק ולא בביטוח. מה לעשות זה המצב

skipper

New member
תגובה

שרקי שלום אני מסכים איתך כי אדם שצלל כמה מאות צלילות ולא צלל זמן מה, בשל נסיונו הרב <ורק בשל כך> ירגיש וינהג כצולל בטוח ורגוע. זו דעתי - בלי קשר לרמת ההדרכה והשקעת המדריך בחניך אלא תרגול...... ז"א - נסיון בצלילה. אגב, לעניין ה"חליפה המטפטפת..."- אני מכיר מועדונים באילת שלא יתעקשו לראות את יומן הצלילות שלך אלא ירצו לוודא שאכן צללת בחצי השנה האחרונה - אם לא תופיע עם יומן צלילה או תסרב להראותו, תוכל לחתום על הצהרה בה אתה מציין כי צללת בחצי השנה האחרונה, ומיד תוכל לקבל שרות במועדון. למרות שהנושא לא הופיע בחיפוש בחוק הצלילה, לדעתי הטעם לבקשת המועדונים היא הוראה <כתקנה או משהו דומה> מטעם רשות הצלילה. בסה"כ, מועדוני הצלילה ממלאים לדעתי הוראה מסויימת ואינם מעוניינים להפסיד כסף ו / או לקוחות....

skipper

New member
לקותי

צר לי אבל....... הקפצתי את האשכול מעלה. אגב, מישהו יודע איך מזהים פה הודעה שכבר נקראה? או שהדבר לא אפשרי...מאוד לא נח.

mirch

New member
דוקא לא רע בכלל המיקום החדש ../images/Emo13.gif

ויש סמיילים יפים וחדשים, דא"ג יש סימן של עין ליד הודאות שנקראו (אם הבנתי נכון). חוצמזה, לגבי עניין הלוג בוק, אני מסכימה איתך - קרה לי כבר כמה פעמים ששכחתי אותו בבית, וחתמתי במועדון על הצהרה בה אני לוקחת את האחריות על כתפיי וכו´.

למעלה