סנטה קלאוס היה במקור בנאדם שקראו לו ניקולאס והוא קיבל תואר של קדוש מהאפיפיור (האפיפיור יכול להכריז על מישהו כסיינט אבל הוא צריך להראות שני "ניסים") והפך לסיינט ניקולאס ומשם איכשהו זה התגלגל לסנטה קלאוס. בד"כ סיינט (קדוש) נחשב למגן על בעלי מקצוע מסויים, אבל לא נראה לי שסיינט ניקולאס מגן על בעלי מקצוע כלשהו. ודרך אגב, ל"תנ"ך הנוצרי" קוראים הברית החדשה.
בחוברת חופש מס´ 3 כתוב כך: אומרים שסנטה קלאוס היה לבוש ירוקים, צהובים או אדומים, עד שיום אחד חברת קוקה-קולה פירסמה מודעה, שבה הופיע סנטה קלאוס בצבעי אדום-ולבן, צבעי החברה. מאותו רגע החל סנטה קלאוס להיות מוצג לפי המודעה - שמן, זקן לבן, חייכן, ובאדום לבן. תמיד. בכל העולם.
אפילו valentine, חג האוהבים, זו המצאה של חברות גלויות ושוקולד (ברצינות!)... הכל מסחרי אצלם. ויתר העולם עוקב אחריהם כי אחרי שראית אלף סרטים אמריקאים עם סנטה קלאוס אדום-לבן אתה חושב שככה הוא צריך להיות.
בגדים כחולים, לא? חוץ מזה, לא נראה לי שלסנטה קלאוס האנגלי יש צבע מסורתי. אה, לחכם המקורי, מה אתה רוצה להשיג בכך שאתה שואל את השאלות האלה? יש לי הרגשה שהמטרה שלך היא לא השגת ידע...
איני יודע מה המקור לדברים שנטענו בחוברת חופש מס´ 3, אבל כנראה שמה שנכתב שם לא מדויק. בצעתי חיפוש באינטרנט בנושא זה. מסקנות החיפוש אינן חד-משמעיות, אך מסתמן שהדמות המודרנית של סנטה קלאוס כפי שאנו מכירים היום- ברנש עליז עם זקן לבן ובגדים אדומים-לבנים, לא הומצאה ע"י קוקה-קולה. הדמות הזאת התגבשה כבר קודם לכן (אבל לא הרבה קודם לכן). אבל כל המקורות תמימי דעים שקוקה קולה גרמה לחיזוק ולקיבוע הדמות הזאת בקרב האוכלוסיה בצורה חד משמעית, ולדחיקת שאר הדמויות האחרות של סנטה.
אדום וירוק. (בעצם אולי רק בארצות הברית - לא בדקתי במקומות אחרים) סנטה קלאוס גר בצפון מזרח פינלנד משם הוא יוצא על מזחלת השלג שלו הרתומה לששה או שמונה איילי צפון למסע בעולם הנוצרי לחלק מתנות. ילדים שולחים לכתובת הזו בפינלנד מכתבי בקשה למתנות ויש אנשים בדואר הפיני שתפקידם לענות על המכתבים האלה. בצרפתית קוראים לסנטה קלאוס PERE NOEL . אבא חג המולד. לא סבא ולא נעליים. כשהייתי קטנה מאוד אהבתי את החג הזה ורציתי להיות נוצריה כדי לחגוג אותו. למזלי ההורים שלי הבינו אותי. אמנם לא היה לנו עץ בבית שאותו קישטנו אבל ההורים שלי קנו לי ולאחיי מתנות בחג המולד וקראו לזה מעות חנוכה וחג המולד. וכשבגרתי ועמדתי על דעתי נהייתי אתיאיסטית. חג מולד שמח.