איפה לדוג?

איפה לדוג?

אני פותח שירשור של מקומות לדיג. (ואולי מנהל הפורום ירצה להכניס את הרשימה למאמר?). אנחנו קהילה קטנה מאוד, כך שאני חושב שאין מה להסתיר מקומות "סודיים". כמה אנשים כבר יגיעו למקום שתספר עליו? אולי כמה מחברי הפורום. הבודדים האלה לא יגמרו לך את הדגים, אבל לעומת זאת, עשית טוב על הלב לכמה חברים. אז אנא, תנו מקומות, והסבר מפורט כמה שניתן על: היכןהאתר בכלל ומה הנקודות המומלצות? הוראות למי שמגיע עם רכב (חניה וכד´) אילו דגים יש שם? מה שיטת הדיג המומלצת במקום הזה? כל טיפ שיכול לעזור. גם מקומות ש"כולם מכירים". תתפלאו עד כמה מה שמוכר לדייגים הותיקים לא מוכר לחדשים. אני למשל, לא יצאתי לדוג כבר 20 שנה, ורק עכשיו חזרתי לזה. המון המון השתנה מאז, ואין לי מושג אפילו מה קורה במזחים בת"א (רידינג? חוף שרתון? מרינה? נמל ת"א? נמל יפו?) כל הכבוד לניר שירה את ירית הפתיחה עם ההסבר היפה על דיג בורים במרינה בת"א. אנא המשיכו.

paluta

New member
זה חביב

אבל בכל מקום שיש בו מים וידוע שיש דגים ניתן לדוג מראש הנקרה בצפון ועד עזה בדרום ובכנרת ובנחלים ובאגמים ובמאגרים ובכל מקום שמותר שם לדוג מה זה משנה לך אם יש הרבה או מאט דגים חלק מהכייף זה להמתין להם לא ?? ובכל זאת מספר מקומות מומלצים לדיג במים מלוחים קריא בים התיכון עם בוס מראש הנקרה ועד חדרה: 1) כל רצועת החוף מראש הנקרה ועד אכזיב - לא משנה היכן יש דייג טוב 2) חופי נהריה וסביבתה במיוחד במזח הסירות. 3) חופי עכו , נמל עכו. 4) חיפה מאתר יוטבתה בעיר (רכבל) דרומה עד וכולל חוף הכרמל לאורך כל רצועת החוף. 5)עתלית - אולם יש מספר מגבלות בגישה לחופים בשל בסיס ח"י. 6) חופי דור , טנטורה מעגן מיכאל עין כרמל והסביבה (רוב החופים סגורים ויש למצוא דרכים עוקפות או לשלם כניסה ) 7) חופי קיסריה 8) נחל חדרה והסביבה. פתח מפה רצוי מפת שבילים ותוכל לדעת במדוייק כיצד להגיע - אם יש לך בקשה למקום ספציפי כתוב בפורום אני משוכנע שמישמכיר יתן לך פרטים מדוייקים כיצד להגיע ומה יש ומה אין שם בהצלחה

לא כל כך פשוט,

קודם כל, כמו שכתבת "בכל מקום שידוע שיש דגים". בעיה אחת היא שלא כולם יודעים איפה יש ריכוזים יותר גדולים של דגים. אבל בעצם לא מדובר רק על "איפה יש ים". בשביל דיג צריך עוד כמה דברים. למשל: *מקום שאפשר לעמוד/לשבת. *מקום שחכה יכולה להגיע למים מספיק עמוקים (עבור בוסים) *מקום שהקרקע לא מלאה סלעים (לדיג בזריקה) *מקום שאפשר להגיע אליו עם רכב *מקום שמותר להגיע אליו לדיג *ובעיקר, מקום שיש בו נסיון טוב בתפיסת דגים. כידוע, גם לדגים יש העדפות מבחינת המיקום (בורות? מערות? מקורות מזון?...) נכון שאם יש את כל היום פנוי, אפשר להגיע לאיזה אזור כללי ולהתחיל להסתובב עם האוטו לחפש גישה לחוף ולחפש מזח, או חוף חולי (תלוי איזה סוג ציוד הבאת). אבל זה יכול להוציא את החשק למי שבא לדוג ולא לטייל, ובטח דופק את מי שרוצה להתחיל לדוג בזריחה. ספציפית, אני כרגע מחפש מזח לדיג עם בוס ועם רולר באזור ת"א/הרצליה, אבל אני חושב שרשימת אתרים כזו יכולה להועיל לכולם.

כמה אזורי דייג

חוף תל ברוך על המזח.. גם בוס וגם רולר.. קצת יותר צפונה חוף מנדרין חלקו סלעים וחלקו חולי.. ... מרינה הרצליה גם לבוס וגם לרולר וגם לטורפים ימינה יותר את חוף הנכים של הרצליה.. משם לסדני עלי בורות וחוך לבוס ורולר.. ממשיכים לכיוון געש. צוקים ירידה קשה חוף מתאים לבוס ולרולר משם לכיוון שפיים ירידה די נוחה עד אמצע הדרך משם המשך רגלי שמאלה סלעים ימינה חולי... נתניה החוף הירוק שמאלה לכיון ויינגיט סלעים .. ימינה חולי עוד יותר ימינה סלעים.. ( פרצו לנו שם את הרכב ) בית ינאי חוף חולי ... ימינה לכיון מכמורת בורות סלעים ... בוס ורולר.. אולגה ליד סירות הדייגים שמאלה מעבר למפרץ סלעים ובורות.. ימינה למפרץ הסירות חולי וסלעים שטוחים עוד יותר ימינה לכיוון חברת חשמל שפך של הנחל.. ימינה יותר סלעים ומים חמים. יש טורפים גדולים.. בתוך חברת חשמל הכניסה עם אישורים בלבד.. מעגן מיכאל.. חוף חולי ימינה מפרצים וסלעים טנטורה חוף דור שמאלה מפרץ נמוך וסלעי בצדדים ימינה סלעים ומפרץ עמוק.. עוד יותר ימינה.. חפירות תל הנמל הרומי.. בורות שולחנות סלעים ודגים גדולים.. בנתיים זה הכול להפעם.. שיגמרו הדגים במקומות אלו אתן מקומות נוספים בהצלחה

למעלה