איפה לומדים לתכנן מוצר?

kvakva

New member
איפה לומדים לתכנן מוצר?

שלום שלום, אני מעצבת תעשייתית בעלת תואר ראשון כמו בטח רבים בפורום זה. מיום ליום אני מרגישה יותר ויותר את חוסר הידע שלי בעניין התכנון. בעצם בלי התכנון העבודה שלי הופכת יותר לסיגנון מאשר לעיצוב . איפה לומדים לתכנן? ממש רוצה לקבל המלצה על ספרים , אתרים, קורסים וכו'. תודה ושבוע טוב לכולם

G2D2

New member
כמה דרכים יצירתיות

1- ייעוצים אצל מהנדסים, לשלם להם לפי שעה ולשבת על פרויקט ספציפי. 2- להניח את הידיים על קבצי ייצור שעברו תכנון טוב (לא כל תכנון הוא טוב). 3- לקחת מוצרים קיימים ולעשות reverse engineering עם קליבר וכו'.. 4- וכמובן, מוצר ועוד מוצר ועוד מוצר ועוד... אישית אני חושב ששילוב של כל דרכים אלה ביחד יעשה את העבודה. בהצלחה.

עיצוב הוא מתן צורה חדשה לדבר מה...זה שונה

מתכנון... תכנון מתייחס לכל הפן ההנדסי. זה לא אומר שמעצב לא מתייחס לפונקציונאליות אבל הוא מתכנן צורה ובד"כ לא נכנס לרמה ההנדסית אלא נשאר ברמה עיצובית. יש משהו בדברייך עיצוב הוא לעיתיפ מתבטא בסיגנון. אחרי הכל, הכל קיים, אנחנו משנים וריאציות בהתאם לרוח התקופה והצרכים החדשים..... יפעת שגב

G2D2

New member
הרשי לי לחלוק על דברייך

גם "עיצוב" וגם "תכנון" באנגלית משמען "design", ולא סתם.. אחת הבעיות בעולם העיצוב התעשייתי בישראל זה שמפרידים בין השניים, מה שקורה זה שיוצאים בוגרים מהאקדמיות ומתערים בעולם העיצוב ללא הבנה בתכנון לייצור. המעצבים האלה יודעים לתת צורות יפות אך לא ריאליות לייצור. לאחר שהם קצת משתפשפים בתעשייה הם מבינים שיש בעיה, זה בדיוק מה שיקירתנו התכוונה אליו.

למעלה