איפה ללמוד NLP?

sahar sh

New member
איפה ללמוד NLP?

מחיפושים אחרי מקום לעשות בו קורס (NLP (practitioner, מצאתי בערך 10 בתי ספר שונים, מתוכם 4 שמוכרים לי.
אבל אני עדיין לא יודע איזה מהם הכי נחשב/הכי טוב/הכי מומלץ?
אשמח אם תעזרו לי לבחור באופן אובייקטיבי כמובן, פה או במסר פרטי.
תודה רבה.

ommerl

New member
ברוך הבא

יעזור לנו לעזור לך אם תמקד מעט את החיפוש: באיזה אזור בארץ? לאיזו מטרה (טיפול? ידע כללי? מכירות? משהו אחר?)

sahar sh

New member
קצת הרחבה

תודה!
אני מאיזור המרכז.
אני רוצה קורס שיחולל בי שינוי גדול ועוצמתי, וכמובן לא מזיק לקבל תעודה נחשבת בסוף...
חשוב לי שבית הספר יהיה הכי טוב מבין כל בית הספר בארץ או לפחות בין הטובים, כמובן שזה סובייקטיבי, ואני מאמין שאין דירוג מסודר ולכן כתבתי את השאלה הזאת פה.

Itch2scratch

New member
תמיד מצחיק...

איך אלה שמחפשים את בית הספר ההכי טוב בסופו של דבר בוחרים את ההם שמוכרים הכי הרבה שעות בהכי פחות כסף. ממש כמו לצאת לצוד פורשה חדשה ולבחור בסוף סוברו 93...

מכיוון שאין לך באמת קנה מידה לדעת לבד איזה בית ספר הכי מתאים לך, ולאנשים פה גם אין קריטריון לדעת כי כל אחד מצדיק את הבחירה שלו ולא מכיר סטנדרטים אחרים לבחירה, ההמלצה שלי היא לדבר ואפילו להיפגש עם המרצים.

לא הרצאת מבוא ולא כל מני שטויות אלא לדבר עם מי שמעביר את הקורס. אם המרצה עושה רושם כמישהו (או מישהי) שיודעים לעשות משהו ולא רק לדבר על התחום (וכמובן נעים לך איתם) זה כנראה המקום שמתאים לך ללמוד בו.

99% משאר המאפיינים זה סתם שיווק. כל התעודות שוות והכשרה ב-NLP זו הכשרה ב-NLP. בסוף ההכשרה השאלה היא מה אתה יודע לעשות על הכלים שלמדת ועד כמה אתה מסוגל להשתמש בהם בכל התחומים שבחייך.

-Itch

ommerl

New member
לא מזיק לקבל תעודה...

אני חושב שאתה צריך להחליט מה חשוב לך.
בקורס העיקר הוא לרכוש את הכלים והידע המצדיקים את קבלת התעודה. תהליך השינוי שתעבור במהלך תרגולים בכיתה זה משהו שלא מזיק לקבל "על הדרך".

אם התעודה והכלים הם לא העיקר בעיניך אני הייתי שוקל ללכת למטפל NLP.
הרבה יותר זול, הרבה פחות זמן. אבל אתה לא לומד NLP בסוף...

מצד שלישי- אני בטוח שאם אתה רוצה ללמוד תוך כדי את מה שעושה לך המטפל המטפל ישמח ללמד אבל זה לא יקנה לך תעודה אלא רק ידע.

sahar sh

New member
אשאל את זה אחרת

האם כל בתי הספר מלמדים את אותו הדבר או עם דגש על אותם דברים או למשל מכללת X נותנת יותר דגש של ביטחון עצמי ומכלל Y נותנת יותר דגש על הגשמת יעדים?
ועוד דבר, אין דבר כזה שכל המכללות אותו הדבר, כמו שאונ' תל אביב יותר נחשבת מאונ' חיפה (בממוצע של כל הפקולטות כמובן)

ommerl

New member
יש הבדלים בין בתי הספר השונים

יש סגנונות שונים. יש שמלמדים באוריינטציה יותר טיפולית ויש שמלמדים באוריינטציה יותר עסקית.

יש סיליבוס בסיסי שהוא חובה לפי מה שקבעו אגודות בין לאומיות (רוב בתי הספר חברים באגודת NLP בין לאומית זו או אחרת) וההבדלים הם במה שמלמדים מעבר לבסיס המחייב באותה תעודה.

בעניין היוקרה- יש הבדלים גם בפופולריות של בתי הספר אבל הפופולריות לא מעידה על האיכות בכלל.

המלצות ספציפיות לבתי ספר- בפרטי.

guziel

New member
לימודי NLP

צודק, אין דבר כזה שכל המכללות הן אותו דבר. ולכל מקום יש את הדגש שלו ואת שיטת הלימוד שלו.

השאלה החשובה היא מה אתה רוצה להשיג מהקורס? ולאיזה תחום?

הרי אם אתה רוצה ללמוד ערבית למשל, לא תלך לאונ' ת"א נכון? תלך לחיפה כי שם הפקולטה יותר נחשבת

(בהנחה שאתה מעדיף את המקום הנחשב יותר)

רק דיוק קטנטן עומר

כתבת ש"העיקר הוא לרכוש את הכלים והידע המצדיקים את קבלת התעודה". ושמת את "תהליך השינוי כמשהו "על הדרך".

קודם כל גילוי נאות: הכותב הוא בעלים של אחד מבתי הספר הותיקים ל NLP בארץ.

אז, אצלי סדר העדיפויות בהוראה ובבית הספר הוא שונה.

המטרה הראשונה שלנו (ואנו מצהירים את זה בתחילת כל קורס)
היא שאנשים יעשו שינויים משמעותיים בחייהם.
השניה היא שהם ילמדו NLP על כל המשתמע מכך
והשלישית היא שהם יפתחו מיומנויות וכלים להצלחה בחיים שלהם (בין כמנחי NLP, בין אם במישור העסקי ובין אם במישור האישי)

כך שהעיקר הוא לא תמיד: "לרכוש את הכלים והידע.. וגו' "

התפיסה אצלנו אומרת: "קודם תהיה NLPיסט לפני שתפתח את המיומנויות ותדע את הכלים!"
אבל זה רק אנחנו ככה (-;

קדימה הצלוח'ס
ושנת מס חדשה מופלאה (במיוחד לג'ודי (-; )
מיקי ברקל

ommerl

New member
מה זה אומר להיות NLPיסט?

לפי המפה שלי, זה אומר להחזיק בגישת חשיבה של NLP. לקבל ולחיות את הנחות היסוד. זה לא בהכרח אומר לעבור בעצמך טיפול NLP..

אני עשר

New member
שינוי גדול ועוצמתי

תקבל בקפיצה ממגדל גבוה. אז כבר לא ישנה לך אם תקבל תעודה או לא...

לשינוי יותר קטן מספיק להנחית פטיש 5 קילו בכל הכוח על כל איבר בגופך שתבחר.

אם תגדיר יותר טוב מה אתה מחפש אולי תקבל גם תשובה שתהיה יותר רלבנטית לצרכים שלך...

למעלה