איפה לקנות ספרים באנגלית
נתחיל עם האתרים המרכזיים לקניית ספרים חדשים: www.amazon.com - מן הסתם האתר הכי מוכר למכירת ספרים חדשים. מבחר ענק. דמי משלוח:הכי זול - $7 פלום $4 לכל ספר במשלוח. מהירות המשלוח הפורמלית 12-18 ימי עסקים (5 ימי עסקים הם פורמלית שבוע) אבל קורה שיותר. יש אפשרות יותר יקרה של $9 פלוס $7 לכל ספר. 7-11 ימי עסקים. אני ממליץ על האפשרות הראשונה. נהוג שם 30% הנחה על ספרים יחידים ששווים מעל $20. 20% הנחה על ספרים בין $10 ל-$20. מתחת ל-$10 יש לפעמים 10% הנחה. www.bn.com - מבחר ענק שלדעתי גדול כמו זה של אמאזון. דמי משלוח:הכי זול - $4 פלוס $2 לכל ספר במשלוח. מהירות המשלוח הפורמלית היא 4-10 שבועות אבל יכול להגיע גם ל-3 חודשים. יש אפשרות יותר יקרה של $7 פלוס $6 לספר.מהירות 7-21 ימי עסקים. אני ממליץ על האפשרות הראשונה. נהוג שם 20% הנחה על ספרים יחידים ששווים מעל $20. 10% הנחה על ספרים בין $10 ל-$20. מתחת ל-$10 יש לפעמים 10% הנחה. www.amazon.co.uk - מבחר גדול ושונה בהחלט. בהחלט אפשרי למצוא שם ספרים שלא תמצאו באופן רגיל. מקום ששווה לבקר. דמי משלוח הם 3 פאונד פלוס 3 פאונד לספר. פאונד זה בערך 1.5 דולר או בערך 7 ש"ח. מהירות פורמלית 7-10 ימי עסקים. יש פה ושם הנחות של 10% ולפעמים 20%. אלה היו האתרים העיקריים לספרים חדשים. לפני שאני אמשיך לאתרי ספרים משומשים הייתי רוצה להעיר משהו עכשיו: על הזמנות מעל $50 (כולל דמי משלוח אמרו לי במכס) לוקחים מס באופן עקרוני ולכן כדאי באופן תאורטי להזמין מתחת ל-$50 (המס הוא בערך $8 על $50 וזה לא משתלם). אבל היו מקרים מעולם, והיו לי הזמנות מעל $50 (לפני שידעתי) שחמקו מהמכס, אבל הרוב לא. בנוסף ידוע שלאמאזון יש הסכם עם המכס שלנו. לא יודע מה זה בדיוק אומר. בכל אופן, תעשו חשבון לבד אם שווה לכם להסתכן. אני לא מסתכן. אני כמעט תמיד מזמין מ-bn. לעיתים, אם אני לחוץ ורוצה שספר יגיע מהר אז אני עושה הזמנה מאמאזון (כמו שעשיתי עם shadow puppet של קארד). או קיי. נמשיך לאתרים טובים למציאת ספרים משומשים: www.powells.com - האתר (ב-ה´ הידיעה) לקנות ממנו ספרים משומשים הוא powells. אני קניתי ממנו את רוב הספרים שלי (מעל 50 הזמנות!). קודם כל, אני אגיד שהאתר מאובטח כמו amazon ו-bn אז מהבחינה הזאת אין מה לדאוג. דמי משלוח: הכי זול - $3 פלוס $2 לספר. מהירות משלוח 1-3 חודשים עם נטייה ל-3 ולפעמים יותר אבל כל החבילות שלי הגיעו!. אפשר גם $5 פלוס $5 לספר עם מהירות 7-21 ימי עסקים. לא רע. אני תמיד בוחר את האפשרות הראשונה! אחד היתרונות הכי גדולים של האתר הזה הוא המבחר הגדול יחסית לחנות אחת (בניגוד לאתר שמאגד חנויות כמו ABE או usedbookcentral) של ספרים משומשים. זה ביחד עם דמי המשלוח הזולים עושים את האתר הזה הכי טוב בעיני. בנוסף,
האתר מעדכן את מלאי הספרים המשומשים כמעט כל יום(!) ומאפשר לכם לבדוק מה חדש. אני כל יום שם. ותאמינו לי: המציאות נעלמות שם מהר. עד כאן היתרונות. חסרון 1: החנות מוכרת גם ספרים חדשים אבל בניגוד לאמאזון ו-bn אין להם הנחות ואז אני מעדיף לקנות חדש מ-bn או אמאזון. אבל(!) יש להם לפעמים מבצעים היסטריים ולמשל כרגע אפשר לקנות את black house של קינג ב-$7.98 שזה מחיר טוב לכל הדעות (חדש עולה $28.95). בכלל יש שם מציאות של קינג כרגע. חסרון אפשרי הוא שלספרים במבצע יש סיכוי שיהיה מסומנים או משהו כזה (ראה למטה בשביל פתרון חלקי). חסרון 2:המצב המוגדר של ספרים משומשים הוא טרינארי: יש as new ויש standard ו-as new. less than standard ברור אבל לפעמים הם מפשלים. standard זה
מצב טוב ומעלה. איך מתגברים על הערפול הזה? ובכן, כשמזמינים את הספרים (עושים checkout) אז יש אופציה בדף האחרון (יש גם בלפני אחרון. אני מדבר על האחרון!) להשאיר פתק. תרשמו שם שאתם רוצים שיידעו אותכם איזה ספרים נמצאים (כי יכול להיות שנמכרו מהמדף או משהו כזה) ושאתם מבקשים שהם יתארו לכם בפרוטרוט את המצב של הספרים (ושל העטיפה שלהם אם זה כריכה קשה!!! לא לשכוח את זה. לפעמים פשוט לעותק שלהם חסרה העטיפה) ומיוחד פגמים(!!!) ושלא ישלחו את הספרים עד שאתם תודיעו להם איזה מהספרים אתם רוצים!!! אחרת הם שולחים אוטומטית את ההזמנה. לא רצוי. את הטריק הנ"ל למדתי על בשרי אבל באופן כללי הם מפתיעים לטובה ולא לרעה, אבל תמיד יש מקרים... זה פתר לי את הבעיה הזאת. לוקח להם 3-5 ימים לחזור אליכם. לפעמים יותר. www.alibris.com - אתר נחמד לספרים. $9 דמי משלוח לכל ספר. להערכתי 1-3 שבועות מהרגע שזה עוזב את המרכז שלהם אבל 1-2 שבועות עד שמגיע למרכז. גם מאובטח. לפעמים יש שם מציאות. שווה לבדוק. www.abebooks.com - מה שנקרא ABE. תלכו ישר ל-advanced search. זה בעיקרון אתר שמאגד בתוכו הרבה חנויות קטנות. דמי המשלוח תלויים בחנות. בחלק מהחנויות אפשר לשלם דרך ABE שהוא מאובטח, אבל ABE לוקחים "מס" שהוא מסדר גודל לא ברור אבל יותר מ-10% על ההסדר הזה. מבחר ענק!!! בשביל למצוא משהו במחיר טוב ובמחיר משלוח טוב צריך לבדוק הרבה מהאופציות עד שמוצאים משהו. הערה חשובה: לא תמיד התיאור של מצב הספרים הוא מדויק ולכן תמיד כדאי לשאול (באימייל) את המוכר מה המצב המדויק של הספרים שאתם רוצים. הערה זו נכונה לא רק לאתר זה! תשאלו! לא עולה כסף לשאול. רק סבלנות
בנוסף, אם עושים קנייה דרכם אז שימו לב שמהירות המשלוח היא לא בהכרח אמיתית. עוד פעם, תשאלו לפני ההזמנה! www.usedbookcentral.com - אתר חביב דמוי ABE עם היתרון שאין "מס". את המס משלמים בעלי החנויות בצורה של תשלום קבוע כל חודש או משהו כזה. העברת פרטי כרטיס האשראי היא מאובטחת (יש את ה"מנעול"). החסרונות הם שהתיאורים לוקים בחסר ואפשרויות החיפוש מוגבלות (למשל, אי אפשר לחפש רק כריכה קשה או רכה) אבל תמיד אפשר לשאול שאלות ע"י אימייל. אני הצלחתי פעם ליפול על
חנות אחת ספציפית ממש מוצלחת עם כריכות רכות ממש זולות ודמי משלוח אפסיים ($46 על בערך 23 ספרים (20% הנחה על קניות גדולות
) ו-$11.5 על המשלוח. תענוג נדיר. הספרים היו במצב טוב והחבילה לא נתפסה במכס
). גם פה אפשר להשאיר לבעל החנות פתק ואז כשיש לו את פרטי הכרטיס אפשר לעשות איתו עסקים ישירות (אבל תודיעו את זה בפתק או שתשלחו אימייל לפני ההזמנה עצמה). barnes and nobles - כן, יש להם ספרים משומשים. החיסרון הוא שרוב הספרים שיש להם נמצאים ב-ABE במחיר נמוך יותר, אבל לעומת זאת לקנייה יש את האמינות והמשלוח הזול של bn. בשביל להגיע לשם תלכו לאתר של bn ותלחצו על out of print. אמאזון - כן, יש להם ספרים משומשים. בניגוד ל-bn אי אפשר להזמין ספרים לישראל דרך אמאזון וגם רוב הספרים נמצאים ב-ABE. בשביל להגיע לשם תלכו לאתר הספרים של אמאזון ותלחצו שם על used books. יש גם אתרי חיפוש שמכילים את כל אלה: www.bookfinder.com used.addall.com לשני יש אמרות שפר נחמדות כשעושים חיפוש (ואותו אני חושב נתן לי מישהו מפה). החיסרון שלהם שהם לא מעודכנים כמו האתרים המקוריים (קרה לי שלא מצאתי ספר בחיפוש הכללי אבל באתר עצמו מצאתי משהו). כלל למשלוחים מחנויות מ-ABE וכדומה שאתם מתעסקים איתם ישירות: משלוח לספר אחד צריך להיות בערך $6 פלוס מינוס $1. זה משלוח עם זמן משלוח עד 3 חודשים בערך. אם אתם קונים יותר מספר אחד מאותה חנות אז צריך להיות פחות לכל ספר. אין לי כלל אצבע. לספר אחד יש גם אופציה של משלוח ב-GLOBAL PRIORITY שזה משלוח מהיר (עד נגיד, 3 שבועות אבל הרבה פעמים זה מגיע תוך שבוע) של מעטפה גדולה עם הספר. יש הטוענים שזה עלול לגרום לפגיעה בספר אבל לרוב המוכרים עוטפים את הספר טוב (אפשר לבקש מהם ישירות!!). זה עולה להם $9. לא להסכים ליותר מ-$10. יש גם אופציה של דואר אוויר אבל זה לרוב ממש יקר. בכל מקרה, בחנויות האלה אתם יכולים לשאול שאלות חופשי גם בלי לקנות. בעלי החנויות עונים ברצון. תשאלו. לא עולה כסף. התאורים לא תמיד מדויקים כמו שכבר אמרתי. אם אתם מעוניינים בספר, תשלחו אימייל ותשאלו למצב הספר. תהנו!