אוקי, אחד-אחד ../images/Emo13.gif
לדעתי הבעיה בקטע המדרגות היא פחות המדרגות ויותר הדרדרת. אני עצמי עשיתי נסיון או שניים, טיפסתי כמה מטרים והבנתי שזו סתם התעקשות עקרונית. אני יכול לנחם אותך בזה שגם את הירידה הדרומית אני מטפס רק עד החצי. אני פשוט עולה בירידה המערבית ויורד פעם מדרום ופעם מצפון. לגבי מדרגות באופן כללי... יש כל מיני טכניקות, תלוי בגובה המדרגות והמרחק בינהן. אם המרחק בינהן מאפשר לכל גלגל לעלות בתורו, העסק פחות מסובך. כעקרון, מדרגות נמוכות (5-15 ס"מ) אתה פשוט מושך כידון ומדווש במרץ. במדרגות בינוניות (15-30 ס"מ) אתה נדרש להניף את הגלגל הקדמי (התחלה של ווילי) ולתזמן את הדיווש, כך שהקרנק לא יתיישב לך על המדרגה. במדרגות גבוהות (30-50 ס"מ) כבר נדרש ווילי גבוה יותר ונטיות "באני-הופיות" (הטיית משקל הגוף קדימה ודחיפת כידון לפנים) בכדי להעלות את הגלגל האחורי מבלי לדפוק קרנק ו/או גלגשים. ראיתי בעיניים שלי פריריידרים מדלגים באדישות מעל מכשולים של 60 ס"מ ויותר בטכניקה משובחת של באני הופ. אני עוד לא "שם". אני גם לא משוכנע שאני רוצה להגיע לשם
לגבי מדרגות שהמרחק בינהן הוא כזה ששני הגלגלים נדרשים לטיפוס בו-זמנית... גם כאן יש טכניקות, תלוי בגובה המדרגות. ראיתי תצוגות תכלית המבוססות על עמידה במקום והקפצת האופניים (טריאל-סטייל). כשאני "אהיה גדול", אולי אני אצליח לבצע כזה קוּנץ
ואליך יוסי... אכן, זכור לי ערב אחד, בקיץ שעבר, שגלשנו לשעות החשיכה וחטפנו מתקפת יתושים שלא תאמן. הם פשוט התנפלו עלינו בלי גינונים מיותרים. אבל זה לא ככה כל הזמן. הייתי שם פעמיים רק בשבוע האחרון ולא נתקלתי ביותר ברחשים מבכל מקום אחר. מה שכן, השיחים בצידי השבילים צומחים פרא ודוקרים בלי רחמים. ראה הוזהרת. אבל אני מניח שגם זה חלק מהחוויה