ראשית ברוכים הבאים לסידני, ובהצלחה!
הי שוב מבת אל גיליתי שכל כמה דקות אני מתנתקת מתפוז, ומאבדת את שכתבתי. נסיתי פעמיים בפעם השנייה, מהרתי. ואפשר לראות את זה. בכל אופן. אני עושה שם קניות, זה מאוד זול ושווה. לפעמים אנו מספר נשים ממזרח העיר שקונות ארגזים כי זה בהחלט מוריד את המחיר יותר משבעים אחוזים פחות מהמחיר הרגיל. ואז מתחלקים בזה. אני לא יודעת היכן את או אתה גרים בצפון העיר, אני מבינה שמעבר לגשר. אבל אם קרוב לגשר אז באמת שיותר נוח להגיע למזרח העיר פה הישראליות חוגגת. אבל אם בצד הרחוק יותר, אז יש לכם מקומות אחרים באיזור שלכם קצת יותר מערבה. צפון מערב העיר, שם יש מארקט שנקרא פארקלי מארקט. ושם בימי ראשון אחר הצהריים לא יותר מידי מאוחר אפשר גם למצא בזול. לדעתי איסט לאק מאוד בזול ואף יותר מפארק לי. מכיון שאתם חדשים אולי תרצו לדעת גם היכן אפשר לאכול אוכל ישראלי. במזרח העיר קיימים המון מסעדות בבעלות של ישראלים המוכרים אוכל ישראלי. חלק מהמקומות הם כשרים. במידה ותרצו אוכל כשר. יש את סבבה. יש את נענע ויש את סביון, הסביון גם מוכר חומוסים בבא גנוש, באוסטרלית זה סלט חצילים. במידה ואין אתם מכירים את המונח. מוכרים אותם בכל הסופר מארקטים. בקולס פרנקלין ווולווס ישנם מדפים שלמים של אוכל מישראל ואוכל כשר. במבה אפשר להשיג בכל החנויות פה במזרח במיוחד מול סבבה. סבבה נמצא בהול סטריט. היכן שנמצא הכוח קלאב. מועדון ליהודים. רוב החנויות של הכשר הן בהול סטריט. ממש לא רחוק מסאבבה. אפשר להשיג גם מוצרים של ים המלח. במחירים זולים. כל מי שתשאלו בסבבה על המוצרים של ים המלח. יגיד לכם להרים את הראש ואתם ממול. כדאי להגיע למזרח העיר. כאשר היינו חדשים נחתנו פה. ולדעתי זה עזר לנו להתאקלם באוסטרליה. שנה לאחר מכן עברנו לצפון לעשר וחצי שנים ואנו שוב פה. ולא מזמן ממש. חדשים ישנים. ואילולי המזרח שעזר לתת הרגשה של שייכות לא הייתי יכולה לעמוד בבדידות של הבוש. ישנו גם עלון מיוחד שנקרא תרבות. והוא מחולק לישראלים הגרים פה. עולה חמש עשרה דולר לשנה. ומקבלים אותו כל חודש. כל חודש מתקיימים מפגשים, כל ראש חודש. ביום ראשון. בבית ברגר. ויש קפה עוגיות ושיחות חמודות. יש גם ספרייה ישראלית ואפשר להחליף ספרים בחינם. האחראי על הספריה שמו שמוליק, איש מקסים. על התשלום לעלון מרטין סטון שגר בסנט אייוס. כנראה לא רחוק ממכם. ובכלל רק תבקשו ותשאלו וננסה לעזור לכם כמה שאפשר, ובשמחה בנתיים הצליחו ושוב ברוכים הבאים לסידני. בת אל לארסן