איפה מוצאים...

anyanka1

New member
איפה מוצאים...../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

מישהו יודע איפה אפשר למצוא בסידני סילאן (דבש תמרים)?

Gefen

New member
היי אניייאקה...

אם אני לא טועה, את הכנסת לפורום את הכתובת של החנות בסידני שמוכרת אוכל ים תיכוני (איפה שהזעתר).. בדקת שם? זה נראה לי המקום שצריך להיות בו גם סילאן. ואם לא תמצאי, חפשי חנויות של הודים, או פרסים - כשהייתי בקנזס מצאתי את זה בחנות של הודי אחד שהחזיק אצלו המון תבלינים ומוצרים מהמזרח הרחוק וגם מישראל והמזרח התיכון.. ואולי חברינו מסידני יעזרו..אז אם לא עזרתי, לפחות הקפצתי אותך
גפן

anyanka1

New member
יגעתי אך לא מצאתי...../images/Emo147.gif

אכן זו אני שנתנה את הכתובת של החנות, אבל אין להם סילאן. בעל החנות אמר שינסה למצוא, בנתיים חשבתי אולי מישהו בפורום יודע. תודה על העזרה, אני אחפש גם בחנויות הודיות (מישהו מכיר אחת מומלצת בסידני?)

דבש תמרים

כן אפשר להשיג את זה בסידני. ובכן זו חנות של לבנונים, גפן לא הייתה רחוקה בניחוש. יש חנויות של לבנונים בסידני באיזור הדרומי מערבי, ששם ראיתי במו עיני דבש תמרים. שם האיזור הוא: East lake זה נמצא בשופינג סנטר שלהם. שם יש שתי חנויות אחת לייד החנייה בחוץ ושם ראיתי את זה, אחת בתוך הבניין מצדה הימני של החניה. אפשר גם למצא שם זעתר ועוד כל מיני תבלינים מוכרים לנו מישראל. המרחק מבונדי לשם הוא בדיוק רבע שעה. אם לא פחות. יוצאים כאשר נמצאים על Anzck Parade You take the turn to Le Paruse לאחר מספר דקות ישנו שלט המודיע על השופינד סנטר של איסט לאק. שמאלה. אי אפשר לטעות. בהצלחה וארוחה מתוקה. בת אל סידני.

anyanka1

New member
תודה רבה

Thank you very much for the information. I have looked in a Sydney street directory; is the shopping centre on the corner of Evans Av and Barber Av? I could not find Le Paruse in the area. Thanks again

דבש תמרים המשך

you are right I could not find the la or le paruse slso in the ubd. but it is there on the signe/ never the lee you were right/ If it is your first time there take with you extra money... the vegi and fruits is about 70% less than the eastern suburb. you will enjoy the shoping there. have fun בת אל לארסן

anyanka1

New member
ושוב תודה../images/Emo13.gif

This is good to know, we are still quite new here (six months soon) and so we are still exploring where is what, and especially where one can find those little things that makes you feel home away from home BTW we live on the North shore and the fruits and veggies are pricey here too.

ראשית ברוכים הבאים לסידני, ובהצלחה!

הי שוב מבת אל גיליתי שכל כמה דקות אני מתנתקת מתפוז, ומאבדת את שכתבתי. נסיתי פעמיים בפעם השנייה, מהרתי. ואפשר לראות את זה. בכל אופן. אני עושה שם קניות, זה מאוד זול ושווה. לפעמים אנו מספר נשים ממזרח העיר שקונות ארגזים כי זה בהחלט מוריד את המחיר יותר משבעים אחוזים פחות מהמחיר הרגיל. ואז מתחלקים בזה. אני לא יודעת היכן את או אתה גרים בצפון העיר, אני מבינה שמעבר לגשר. אבל אם קרוב לגשר אז באמת שיותר נוח להגיע למזרח העיר פה הישראליות חוגגת. אבל אם בצד הרחוק יותר, אז יש לכם מקומות אחרים באיזור שלכם קצת יותר מערבה. צפון מערב העיר, שם יש מארקט שנקרא פארקלי מארקט. ושם בימי ראשון אחר הצהריים לא יותר מידי מאוחר אפשר גם למצא בזול. לדעתי איסט לאק מאוד בזול ואף יותר מפארק לי. מכיון שאתם חדשים אולי תרצו לדעת גם היכן אפשר לאכול אוכל ישראלי. במזרח העיר קיימים המון מסעדות בבעלות של ישראלים המוכרים אוכל ישראלי. חלק מהמקומות הם כשרים. במידה ותרצו אוכל כשר. יש את סבבה. יש את נענע ויש את סביון, הסביון גם מוכר חומוסים בבא גנוש, באוסטרלית זה סלט חצילים. במידה ואין אתם מכירים את המונח. מוכרים אותם בכל הסופר מארקטים. בקולס פרנקלין ווולווס ישנם מדפים שלמים של אוכל מישראל ואוכל כשר. במבה אפשר להשיג בכל החנויות פה במזרח במיוחד מול סבבה. סבבה נמצא בהול סטריט. היכן שנמצא הכוח קלאב. מועדון ליהודים. רוב החנויות של הכשר הן בהול סטריט. ממש לא רחוק מסאבבה. אפשר להשיג גם מוצרים של ים המלח. במחירים זולים. כל מי שתשאלו בסבבה על המוצרים של ים המלח. יגיד לכם להרים את הראש ואתם ממול. כדאי להגיע למזרח העיר. כאשר היינו חדשים נחתנו פה. ולדעתי זה עזר לנו להתאקלם באוסטרליה. שנה לאחר מכן עברנו לצפון לעשר וחצי שנים ואנו שוב פה. ולא מזמן ממש. חדשים ישנים. ואילולי המזרח שעזר לתת הרגשה של שייכות לא הייתי יכולה לעמוד בבדידות של הבוש. ישנו גם עלון מיוחד שנקרא תרבות. והוא מחולק לישראלים הגרים פה. עולה חמש עשרה דולר לשנה. ומקבלים אותו כל חודש. כל חודש מתקיימים מפגשים, כל ראש חודש. ביום ראשון. בבית ברגר. ויש קפה עוגיות ושיחות חמודות. יש גם ספרייה ישראלית ואפשר להחליף ספרים בחינם. האחראי על הספריה שמו שמוליק, איש מקסים. על התשלום לעלון מרטין סטון שגר בסנט אייוס. כנראה לא רחוק ממכם. ובכלל רק תבקשו ותשאלו וננסה לעזור לכם כמה שאפשר, ובשמחה בנתיים הצליחו ושוב ברוכים הבאים לסידני. בת אל לארסן

anyanka1

New member
ברוכים הנמצאים ../images/Emo8.gif

First of all thank you so nuch for all the information, this is really nice of you! We live pretty close to the bridge. My husband and I, both work in the IT industry so we looked for a place that will be close to North Sydney and North Ryde where most of the Hi-Tech is. I saw an add to Parkly market (not too sure I spelled it correctly...) but I think it is a bit far away. We've been a few times to the east when we just arrived but haven't been there lately and we should! Do this shop also sell מלאווח? I miss that And again, thanks so much for the help.

למעלה