איפה משיגים את הגז הזה?

איפה משיגים את הגז הזה? ../images/Emo4.gif

שלום, מאד התלהבתי מהניסויים שבסרטונים הבאים - 1. הדגמה ראשונה. 2. הדגמה שנייה. 3. הדגמה שלישית. הבנתי שזה מבוצע באמצעות הגז (האציל?) "Sulfur hexafluoride" . איפה אוכל להשיג את הגז הזה בכמות קטנה עבור הניסוי
אם אני ממלא שקית אשפה גדולה בגז הזה, קושר את השקית היטב ומשאיר את הקשר למעלה (הגז שואף לרדת למטה) האם יש סיכוי שאוכל לשמור ככה את הגז בשקית במשך כמה ימים בלי שהוא יברח או ידלוף החוצה? אשמח מאד לקבל עזרה ועיצות בנושא, מאד בא לי לנסות את זה
תודה מראש.

3תיתי

New member
לעניות דעתי

ובאמת ללא הבנה מעמיקה בנושא, הגז הזה בהחלט אינו אציל ואמור להיות גם די מסריח. כמו כן, מכוון שהאטומים נוטים להגיע לשיווי משקל ויש תנועה אקראית שלהם, די מהר הגז יתערבב עם האויר בסביבתו, אם יהיה מצוי בתוך כלי שאינו אטום, כמו שקית זבל. (שלפחות אצלי לא אוטמת גם מיצי זבל גועליים). לגבי מציאת גז כזה, הייתי מתייעצת עם בתי מסחר לחומרי מעבדה (בדפי זהב) ואפילו מרימה טלפון ידידותי לאוניברסיטה,(או לטכניון) למחלקה לכימיה אנ- אורגאנית, ומתייעצת. הם אמורים לדעת.

וואלה נשמע לי רעיון מצויין, תודה רבה! ../images/Emo13.gif

תודה רבה נשמע באמת כיוון הגיוני......
מישהו יודע איך קוראים לגז הזה בעברית?

3תיתי

New member
אני סתם מנחשת

גופרת הפלואור, או פלואוריד הגופרית. לא צריך שם בעיברית. השם הזה הוא השם המדוייק, המוכר לכימאים והם יודעים על פיו אפילו לשרטט את מבנה המולקולה.

מוזר מאד מה שאמרת קודם על הגז הזה.....

כי לפי הדף הזה מדובר בגז שאינו רעיל, אינו דליק, חסר ריח וחסר צבע. אז אולי התבלבלת עם גז אחר? עשיתי חיפוש בגוגל ל - "גופרת פלואור" וגם ל - "פלואוריד הגופרית" והתקבלו אפס תוצאות..... כנראה טעית במונח. אבל תודה על הנסיון.

3תיתי

New member
אני לא מכירה את הגז הזה

אבל זה אינו גז אציל. אם אין ריח, יותר טוב... חוסר אצילות אינו מרמז על רעילות או דליקות. בקיצור, אני למדתי כימיה אורגאנית, ולא ממש התעסקתי עם גזים כמו שהזכרת. פנה לכימאי מומחה.

נכון הוא כנראה לא אציל......

אני עדיין ממתין לתשובה..... דרך אגב הסימון הכימי של הגז הזה הוא - SF6 אם זה עוזר למישהו........ מוזר, גם בפורום כימיה לא ממש עוזרים לי...... תודה.

למעלה