איפה משיגים ספרים בנושא אומניות לחימה?

Arled

New member
איפה משיגים ספרים בנושא אומניות לחימה?

הי, אני התחלתי להתאמן באגרוף תאילנדי לא מזמן

אני מרגיש שהמדריך מוגבל מבחינת הידע שלו ומבחינת היכולת להעביר אותו בשיעור

וגם עכשיו אני צריך לקנות מגנים..

חשבתי שבטח יש ספרים על בחירת ציוד ועל טכניקה.

ב-Amazon יש באנגלית ספרים בשפע

אבל לפני שאני הולך על הקטע של קנית ספרים מאמזון, רציתי לבדוק איתכם מה אתם יודעים על ספריות בארץ - יש ספריות או ספריה כלשהי שבהן/בה אני אמצא חומר על אגרוף תאילנדי?

אולי אתם כבר שאלתם את עצמכם את זה ובדקתם וגיליתם. ואם כן תשתפו אותי

טנקס, arled

ETZ301

New member
ידיד, אני חושב שאין היום הצדקה ללמוד מואי-תאי

אצל מדריך שאתה תופס כמוגבל ידע.
ברוך השם בארצנו הקטנונת יד לא מעט מאמנים מעולים שפזורים ברחבי הארץ.
תתחיל מהחלפת מאמן.

ספרים טובים רק לאנשים בעלי ידע רב של שנים

רבות, ולא לאנשים בתחילת דרכם...

אנשים בתחילת דרכם צריכים ללמוד ממאמן, צריכים לתרגל עם בן זוג, ולעבוד בקבוצה....

המגן שאתה צריך לקנות, יגן עליך מפציעות והוא חובה ללא קשר לסוג המאמן שמאמן אותך, והידע שלו, כמו כן לא יזיק לך גם לשים מגן ביצים, אם הם חשובים לך....

ציינת שאתה בתחילת דרכך, אם אתה חושב שהמאמן שלך לא יכול לתרום לך מעבר לכמה שיעורים שכבר עשית, תחליף אותו, למרות שנראה לי מוזר מאוד שמתאמן בתחילת דרכו כבר חושב שאין מה לחדש לו ו/או ללמד אותו....

בהצלחה.

יניב

Arled

New member
תראה

אז אתה אומר שספרים הם לא רמת Novice?.. באסה

בעצם אין לי אם מי להתייעץ לגבי קנית מגנים, כמו בכל שוק, יש מגנים טובים פחות וטובים יותר..ועלות של מוצר לא מבטיחה שהוא המוצר הכי טוב עבורך.
עכשיו..מדובר כאן בהשקעה לא קטנה..אלף שקלים, נגיד?
אז באופן טבעי אני רוצה לבוא עם איזה ידע, כשאני בא לקנות מגנים.
כי מי באמת סומך על הידע של המוכר בחנות?
(מניסיון - לא אני..)

תראה גבר....

מספרים לא תלמד איך להשתמש במותן שאתה בועט.
מספרים לא תלמד איך נכון לסובב את הרגל שאתה בועט.
מספרים לא תלמד איך להכות נכון ובאיזה עוצמה...

אולי זה רשום לך בספרים, עם ציורים וכו.... אבל...

מי אומר שהתנועות שתעשה במסגרת הלימוד העצמי בספרים, הם נכונים, אתה עלול לבצע לא נכון תנועות ולהשריש אותם בהרגלים משום לימוד מוטעה, שאח"כ יהיה לך קשה לתקן אותם...

אבל רק בתרגול במכון, מול מאמן שהוא בעצם משמש המראה שלך לתנועות שאתה עושה ולטכניקות, אתה תלמד נכון לעשות....

יניב

Arled

New member
נקודות טובות..

אז אתה חושב שמאמן בקבוצה של עשרים אנשים כן יכול ללמד אותי טכניקה, ושאני צריך להחליף מאמן?
או שאתה חושב שיעזור לי לקחת כמה שיעורים פרטיים, כדי להתחיל להשריש את הטכניקה הנכונה?

אני חושב שאתה לחוץ מידי ללא סיבה.....

אני חושב שאתה צריך לקחת את הזמן וללמוד בסבלנות ולתת הזדמנות למאמן ולקבוצה שאתה מתאמן .

אתה צריך להסתכל לעבר חבריך לקבוצה ולראות, איך הם מבצעים את הטכניקות? האם הם מבצעים אותם טוב?? מי הכי ותיק שם, איך הרמה שלו? אם הרמה של חבריך לקבוצה היא טובה, אז כנראה שהמאמן הוא גם כן טוב, ואתה פשוט לא נותן הזדמנות לא לעצמך ולא למאמן שלך, אם 20 אנשים לא יודעים לבצע את הטכניקה כמו שצריך והם כבר ותיקים ומתאמנים מעל לשנה, אז כנראה אתה באמת צריך להחליף מאמן, אבל אם הם מבצעים את הטכניקות טוב, אז סליחה שאני אומר לך הבעיה היא בך ורק בך, ולא משנה כמה קבוצות או מאמנים תעבור , אם אין לך סבלנות להשקיע זמן ולדעת שלוקח זמן ללמוד ולהשריש טכניקה כמו שצריך, אז באמת לא משנה לאיזה מאמן אתה תלך.....

אין שום רע בשיעורים פרטיים חוץ מהעובדה שהם עולים הון כסף, אתה הולך להיות מתחרה זירה בקרוב? שאתה רוצה לקחת פרטיים....?

תהנה מהאימונים, זה העיקר...

יניב

daskaliano

New member
מדהים !

איך אתה יודע שהמאמן מוגבל מבחינת הידע ? (אגב כולנו מוגבלים חוץ מאלוהים שאינו מוגבל). אם אתה חש שהמאמן מוגבל מבחינת הידע תחליף מאמן כי טוב לא יצא לך מזה.

Arled

New member
תשובה..

איך אני מרגיש שהוא מוגבל מבחינת ידע?

כשיש "לו קיק" "מידל קיק" ו"אפקר קיק" בלי שום הסבר על טכניקה.
כשלא קיבלתי שום התייחסות על איך שאני נותן אגרופים או בועט.

כשתלמיד מרגיש כאב - הדרך שלו זה לבטל את זה ולומר "אתה רופא?.. אתה רופא? אז איך אתה יודע שזה מסוכן?
או "נראה לך שהייתי נותן לכם לעשות משהו לא טוב?..אז יאללה"

לדוגמה הוא חשב שאני צריך להמשיך כשחשתי כאב חד בשריר כלשהו
הוא כמובן "ידע" שהכאב הוא סתם. איך? לדבריו כי הוא נפצע בעצמו בעבר..הרי הוא מתאמן 20 שנה!
ואם הוא נפצע בעבר, הוא בטח הסמכות בכל מה שקשור לגוף האנושי..מה, לא?

כשכל שיעור הדבר היחיד שהוא מקדיש לו זמן זה לספר לי כמה חשוב זה שאני אקנה מגן ראש, מגני רגליים וכפפות מהמכון שלהם.
זה בודאי הדבר הבוער ביותר על הפרק
מבחינתו זאת אומרת
שהרי אמרתי לו שיש לי פציעה ישנה בברך ולכן אני לא מתחייב כרגע כדי לראות אם אני פיסית אוכל להמשיך
(את כל המגנים האלה יש במכון, זמינים לשימוש באימון, דרך אגב)

והדבר האחרון הוא..שהאימון הוא שעה ורבע ובמסגרת הזו אי אפשר להעניק יחס אישי לכל תלמיד ולענות על כל השאלות שלו..

אז מה דעתך, האם לפי מה שסיפרתי (וסיפרתי את זה במדויק כמו שזה) האם המאמן מקצועי או לא?

(ובכל אופן המאמן זה לא הענין..גם אם המאמן היה אחלה בכל אופן הייתי רוצה לבדוק מה אני יכול להשיג מספרים על אגרוף תאילנדי..)

daskaliano

New member
תשובות

1. יחס אישי יש רק באימון אישי או אימון של כמה זוגות תחרותיים. בקבוצה של 20 חניכים אימון של 90 דקות כמה זמן אתה יכול להקדיש לכל חניך ?
2. לקנות ציוד מיגון זה חשוב ועדיף שיהיה לך אישי שלך מבחינה היגיינית.
3. בכל מקרה האנרגיה שלך כלפיו לא טובה ואם אתה חש כך תחליף מאמן.

Arled

New member
אז

אתה אומר שלמדריכי איגרוף תאילנדי בקבוצות של עשרים אנשים אין זמן כדי ללמד בנאדם חדש טכניקה?

saya2

New member
הוא אומר שמתוך 90 דקות

שבטח 20-40 מהן הולכות על חימום ועוד 20 מינימום על קרבות, המורה לא יכול לשבת עם כל תלמיד ותלמיד על הסברים לעומק. יש מורים שלוקחים את התלמיד החדש בצד ומלמדים אותו, ויש מורים שנותנים לתלמיד ללמוד לבד עם הזמן את הפרטים הקטנים יותר. אני לא יודע כמה זמן אתה מתאמן אצל אותו מורה, אבל אם יש לו תלמידים ותיקים יותר, בדוק איך הם עובדים.
בשורה התחתונה- אם לא טוב לך עם המורה, תחליף.

featherweight

New member
מי המאמן?

אתה יכול לרשום לי בפרטי אם לא כאן.
למרות שעדיף שכולם ידעו.

muaythai

New member
תראה

אתה לא חייב להגיד לנו מי המאמן המדובר, למרות שנשמח לדעת.
אם לא טוב לך אצלו, ואתה רואה ש"רוב" היחס מופנה לחניכים הוותיקים יותר באימון, ולחדשים הוא מקדיש פחות יחס ותשומת לב, כמו שרבים אמרו לך כאן בשרור, פשוט תחליף מאמן! אין 0 בדברים האלו. אופי של בנאדם לא משתנה ביום, ובטח שלא ביומיים, וגם לא בשבוע או שבועיים. אם זה הסגנון אימון שלו, והגישה שלו, ואתה כמובן בתוך חניך לא אהבת, ולא היה לך טוב שם - קום ולך. לא חסרים מאמני איגרוף תאילנדי בארץ, מבטיח לך.
ספרים אתה יכול למצוא, וגם, בשפע .. (גוגל יוכל לעזור לך גם), ואם לא, אז באתרים תוכל למצוא או להזמין.
עדיף ללמוד ממאמן כמובן, ואם יש באפשרותך לשלם קצת יותר - אז 4-5 שיעוראים פרטיים יעשו עבורך את ההבדל "הקטן". שיהיה בהצלחה ידידי.
בברכת שבת שלום,
ארז שוקרון.

zoratas

New member
באמת אין הצדקב ללמוד איגרוף תאילנדי

כי כיום לפי מה שנראה לי זה לא כמו קראטה למשל שמדריכים כאן הבכירים ביותר למדו את זה אצל היפנים שזה אומר שמה שהם מעבירים זה אמיתי!...באיגרוף תאילנדי כל אחד שיודע קצת לבעוט ולתת אגרוף יכול להעיד על עצמו שהוא מורה אגרוף תאילנדי כשבעצם הוא לא למד את זה מאיזה מורה ידוע מתאילנדי או ממדריך ישראלי שלמד אצל מדריך בתאילנד שזה גם טוב....צריך לברר אצל כל מדריך...באמת תגיד מי המדריך שכולנו נדע....תגיד נו חח

למעלה