איפה משיגים עשבים למרק תאילנדי

luliy

New member
איפה משיגים עשבים למרק תאילנדי

אני רוצה לראשונה להכין מרק טום-יאם לפי המתכון של שי -לי
http://reshet.tv/Shows/Shay_Li/videomarklist,206956/
איפה משיגים: "גלנגל מיובש? למון גראס? עלי כפיר?
במה אפשר להחליף את רוטב הדגים? ובמקום ציר ירקות אבקת מרק?...
עוד דבר- שי לי הוסיפה פטריות שמפניון חיות ואמרה שמספיק לשים אותה במרק לדקה שתיים והם מוכנות. איך יתכן?..
אם אוסיף פטריות פורטובלו גם מספיק דקה שתיים? (אגב היא מוסיפה אותם בסוף הבישול)

תודה
 

(נראה לי שמעכשיו אפרסם הודעות שקשורות לבישול גם כאן וגם בפורום צמחונות וטבעונות)
 
חנויות מתמחות כמו "מזרח ומערב"

גלנגל מיובש ועלי כפיר אפשר לקנות בחנויות האילו מיובשים וגם בחצי חינם שרונים, טיב טעם.
אז אלי בכל סופר גדול שיש בו אזור למוצרים מהמזרח.
למון גראס - יכול להיות בשווקים. לא ראיתי מיובש. חשוב לטעם, שווה לגדל אחד אישי.
רוטב דגים - מסריח וגם אני שאוכלת דגים לא משתמשת בו. מתפקד כמו מלח במתכונים.
אבקת מרק מוקצה וציר ירקות מסובך ואפשר להכניס ירקות שורש כמו חתיכה משורש סלרי למרק ואח"כ כל האוסף של עשבי התיבול נותנים טעם מעולה.
פטריות שמפניון - להוסיף לקראת סוף הבישול שלא יהיו מושי כלומר סמרטוט.
קראתי שפטריות אחרות מוסיפות בתחילת הבישול כי לא מאבדות את המרקם - אין לי נסיון בזה.
לא נכנסתי למתכון כי אין לי סבלנות למתוכנים מצלמים אז התשובות רק לפי השאלות.
בתאבון.
 

luliy

New member
תודה רבה


 

luliy

New member
נרשמה אכזבה

בחצי חינם הוד השרון.
לא היה אף אחד מהתבלינים הללו. מה שיש זה אטריות מכל מיני סוגים, אצות רטבים וממרחים.
 
למעלה