איפה מתחילים

Shelly Rau

New member
איפה מתחילים../images/Emo35.gif../images/Emo20.gif

שלום... כבר שנים אני נוגעת-לא נוגעת בפגאניזם/וויקה/וכו' ועד היום לא נכנסתי לכך כיוון שפשוט לא ידעתי מאין להתחיל. אילו ספרים לקרוא, עם מי לדבר, וכל השאלות שאדם כמוני וודאי מוצא את עצמו שואל ומתעניין לגבי תשובות. הנה, אפילו עכשיו אני לא מסוגלת לעשות סדר במחשבות ולשאול את כל מה שאני מעוניינת לדעת לגביו - אבל, החשוב מכל לי כרגע - הוא איך ואיפה מתחילים
תודה

שלום וברוכה הבאה!

את מתחילה מעצמך, ועם הטבע. אולי כבר עשית את זה - טיול בטבע, לשבת מול הטבע ולהתפלא ממנו, להשען על עץ ולנסות לחוש אותו. זו ההתחלה. משם את יכולה לבחור את הנתיב שלך, או לא לבחור כלל. אין דרך אחת לפגניות. עם מי לדבר? הנה, מצאת את הפורום כאן. מה לקרוא? יש הררים של ספרים. חלקם טובים, חלקם גרועים. לפני שרצים לקנות אחד, כדאי לקבל מושג כללי. תוכלי למצוא מאמרים גם במאמרי הפורום, באתרים באנגלית כגון The Cauldron (מצד שמאל תחת Article Library) וכן אתר ה- Witchvox . הוספתי אתרים בעברית בתחתית ההודעה. לאחר מכן, יגיע תורם של הספרים - בעברית ישנו ספר מומלץ מאוד "דרך הקסם" של רינה קסם, שניתן למצוא אותו בכל החנויות (בתחתית גם קישור לאתרה), שמהווה פתח (ולא רק) לנתיבים רבים.

Shelly Rau

New member
אילן ../images/Emo99.gif

המון תודה לך
שמרתי את כל הלינקים ואקרא בהם בקרוב. לגבי הספר - אברר איפה ניתן להשיג אותו ואקנה אותו בקרוב. > את מתחילה מעצמך, ועם הטבע. אולי כבר עשית את זה - טיול בטבע, לשבת מול הטבע ולהתפלא ממנו, להשען על עץ ולנסות לחוש אותו. זו ההתחלה. עשיתי זאת כבר, לא פעם. למזלי יש לי חצר אחורית שהיא חורש טבעי ולכן אני מרבה בטיולים בה ואיני מפסיקה להתפעל ממנה ומהטבע שצומח בה. אני חושבת שהנפש שלי, אם לא כולי - כבר בצורה כלשהי פאגאנית. אני רק פשוט מנסה ללמוד את הדרך לתעל זאת לצורת ה...אמונה שלי
נקרא לזה נתיב, כמו שאמרת. שוב תודה, ואני בטוחה שנתראה עוד ע"ג הפורום.

למעלה