איפה מתחילים?

איפה מתחילים?

אספר בקצרה. אנו זוג בתחילת שנות השלושים, יש לנו דירה בבעלותנו (כולה ממושכנת), 3 ילדים קטנים ומדהימים, שנינו עובדים במקומות מסודרים ומרוויחים כ-14.5K בחודש. בייסיקלי, המשכורות מספיקות להוצאות החודשיות (משכנתא, הוצאות דירה, אוכל, גנים, תקשורת וכו'.....). לכאורה הכל תקין ובמיוחד כלפי חוץ.... הבעיה מתחילה כמה שנים קודם. לאחר שצברתי ידע מקצועי רב, החלטתי לפתוח עסק קטן, שגדל לאחר כשנה ואיתו גדלו גם הוצאות העסק - עובדים, פקידה, רכבים...). כמו שאתם בוודאי מבינים - העסק קרס (בעיקר בגלל שיקולים מוטעים שלי) ואיתו התחיל לקרוס גם הבית. כשהחלטתי לסגור את העסק כבר צברתי חובות שאותם אני משלם כל חודש ואמשיך לשלם עוד זמן רב. ממצב שהייתי תורם בסתר הפכתי ל"נזקק בסתר" ואני חיי מהלוואה להלוואה. למרות שאני עובד בחברה מצליחה, ובזכות הידע הרב והניסיון הרב תפשתי מקום טוב בחברה ואפילו מיועד למקום גבוה יותר, ההרגשה הכללית היא שאין לי מוצא. ההחזרים החודשיים עומדים על 7450 ש"ח וזה יותר ממחצית ההכנסה החודשית. בגדול - מחודש לחודש אנו מגדילים את הגרעון. אני לא אמשיך לבכות לכם.... אם למישהו יש עצה כלשהי אשמח מאוד לשמוע. תודה.

dify

New member
שני הסנט שלי...

אתה לא תאהב את תשובתי. אבל אני רואה רק ברירה אחת. 1. למכור את הדירה וככה להיפטר מהצורך לשלם ריביות מוטרפות על המשכנתא במשך עוד הרבה שנים. לעבור לגור בשכירות בדירת 3 חדרים. כן, שלושה ילדים קטנים יכולים בקלות לגור בחדר אחד (תשאל אינסוף משפחות דתיות ואינסוף אנשים שגדלו בישראל בשנות ה80 המוקדמות). יתרון נוסף של דירה שכורה זה שאפשר להתגמש עם המיקום. עכשיו כשהם קטנים הייתי עוברת לשכונה "גרועה" כזו שהשכירות בה נמוכה, המשפחתונים זולים יותר, גם הבייביסיטר ושאר ההוצאות. לא יודעת אם אתם יכולים לעבור ממש עיר (בגלל שיקולי עבודה) אבל אם תעברו לערים כמו באר שבע, גם הוצאות המחיה הכוללת שם הרבה יותר זולים מנניח ר"ג. אני, לפחות עד שהילד הגדול יכנס לכיתה ז' הייתי גרה במקום שהדגש בו הוא על הוצאות זולות. רק לקראת כיתה ז' הייתי עושה שיקול לגבי איכות בתי הספר בסביבה ושולחת את הילד באוטובוס לבי"ס אחר או עוברת דירה. 2.לשנות את אופי ההוצאות- קונים רק בשווקים, רק אחרי סקר שוק, בוחרים בקפידה יציאות יקרות. כן דגש יותר על להכין לבד, להשקיע, להיות יצרתיים. מוצאים איפה באיזור הירקן הזול, החנות הזולה לחומרי ניקוי ועוד. לא קונים ליד הבית אלא עושים קניה מרוכזת ויעילה. חיים לפי סדר עדיפויות- מכינים תקציב ידוע מראש לכל תחום וחושבים מראש איך לחלק אותו על מה שרוצים. זהו. מעבר לזה לא מוציאים על התחום הזה באותו חודש. 3. מחפשים מקורות נוספים להכנסה. לא כתבת במה אישתך עובדת אבל אולי היא יכולה ליצור עוד הכנסה. בסופו של דבר זה נון את ההרגשה- בשביל מה אני עובד כל כך קשה ומקבל כל כך מעט. אבל האמת היא שמה שאתה מקבל זה לצאת מהחובות יותר מהר. כי כרגע אתה מספר שהגרעון שלך הולך וגדל= יותר שנים להיות במינוס ויתכן אפילו רגע שבו יזרקו אתכם מהדירה בכוח ואז תהיו עם יותר חובות ובלי דירה. אז לצמצם חגורה ולשנות הרגלים עכשיו אמנם מבאס, אבל זה יחזיר לכם את איכות החיים בעוד כמה שנים. וזה יהיה מאד מהותי כשזה יקרה. זה יקרב את קץ המצב הנוכחי. אתה צריך לשמוח שיש לכם את היכולת האישית להרוויח ואת היכולת לחסוך וככה להוציא את עצמכם מהמצב הזה. אז גם אם יהיו עכשיו כמה שנים רזת מאד, בסופם תוכל להינות ממשכורות גבוהות ללא חובות ואז תוכל לחיות להנאתך ברוגע. שיהיה בהצלחה.

כבר התחלת../images/Emo24.gif

התחלת בזה שאתה מכיר בבעיה ומבין שאתה זקוק לעזרה חיצונית. השלב הבא יהיה פרוט הוצאות והכנסות מדוייק, ניראה לי שעשיתה זאת בחלקו, בדוק שוב ובפרוט מלא. החזר חובות הינו סוג של הוצאה מחוייבת עם השאר תצטרך להתמודד. קיים דיון עם בת זוגתך והפרד בין הוצאות הכרחיות לבין הוצאות רצויות, על החלק השני תצטרכו לוותר. המשמעות היא ירידה ברמת חיים להם הורגלתם, קשה אך אין לך ברירה כי האלטרנטיבה קשה הרבה יותר. בשלב ראשון אתה חייב להגיע לאיזון ולהפסיק לקחת הלוואות נוספות. ייתכן שאתם זקוקים למאמן שיסייע לכם לבצע את המשימות........חשוב על כך. בהצלחה

goldy

New member
בתור התחלה ../images/Emo140.gif

הצעתי לך: 1) סדר את החובות לפי הסדר, מהחשוב ביותר להכי פחות חשוב. הצג רשימה זאת לבעלי החוב, הסבר להם למה דווקא החוב שלהם לא רישון ו\או מועדף והוכח להם, *לא* לשקר, שניכנסתה להסדר תשלומים (לוח זמנים בו בתאריך מסויים יוחזר חלק מהחוב) ולכן אתה מבקש שיעצרו את הריביות. 2) משכורת אחת תשמש *כולה* להחזר חובות, השניה להוצאות בהתאם לרשימתקציב שהוכנה מראש. 3) עשה רשימת הוצאות. כתוב בה כל דבר, לרבות דברים קטנים שביכלל לא מרגישים אותם: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182603 4) בנוגע ל"כבר צברתי חובות שאותם אני משלם כל חודש ואמשיך לשלם עוד זמן רב": http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182498 5) כדאי לישקול השקעה דרך "בית השקעות". אתה חושב שאתה זקוק ליותר כסף ולכן אתה בונה על קידום. האמת היא שאתה חייב קודם תיכנון כלכלי בשיתוף אישתך (והילדים, עד כמה שניתן
). קודם ניצמדים לתיכנון הכלכלי, לא קודם מוציאים, לא משנה עד כמה זה דחוף. האים העסק היה בנושא שאתה מבין בו? האים קיבלתה הדרכה ממט"י?

למעלה