איפה מתחילים

reveldesign

New member
איפה מתחילים

שלום מושבניק אני בן 27 מעצב גרפי עצמאי, מחזיק באזרחות קנדית(מההורים), מעולם לא הייתי בקנדה אבל אני שוקל לעבור לטורונטו בשנה הקרובה בקיץ הבא. אני מתכנן לנסוע לעיר פעם ראשונה בעוד כחודש חודשיים לטיול קצר עד 12 ימים ולבדוק ולהכיר את העיר. שאלתי היא איפה להתחיל.... מרגע הנחיתה .... מעבר לטייל ולראות את המקום אני רוצה לברר איך אני יכול למצוא עבודה במעצב גרפי שם, ולבדוק איזורים טובים למגורים. האם אפשרי לחפש אחרי זה עבודה מן הארץ? תודה

laeg

New member
גם אני...

היי. גם אני מתכננת לעבור לגור בטורונטו בקיץ.. רק שבמקרה שלך זה נראה קלי קלות רווק בן 27 לך על זה ובגדול. אני מתכוונת לעשות את זה פעם ראשונה בחיים לחיות מחוץ לישראל עם שני ילדים ואני ו...בובי הכלב!! בכל אופן שיהיה בהצלחה לנו. אולי נחליף חוויות על ה"להסתדר" ... וגם על ה"ביקור" שלך שם. גם אני מעולם לא הייתי בטורונטו.
חוץ מזה שנה טובה ומוצלחת שנהיה לראש ולא לזנב בטורונטו הבנויה...חח...חח...

tamir2006

New member
אם יש לך אזרחות

80 רחוזד מהבעיה כבר מאחוריך. טיפ: תמיד תחפש קשרים משפחתיים, זה תמיד עוזר בכל סיטואציה! בהצלחה

לבדוק את האפשרויות כמעצב גרפי כדאי להתחיל

עוד לפני שאתה בא, כדאי לעיין במודעות הדרושים באינטרנט, ובאתרים של פירמות בתחום כדי להכיר וללמוד את הענף. מרבית המעסיקים לא ישקלו לחכות לך עד הקייץ, כך שפגישות עם קולגות כדי ללמוד איך עובד השוק יועילו יותר מאשר פגישות עם מעסיקים, עבודה כפרי לנסר בהחלט באה בחשבון, אבל כמובן שלוקח זמן להשיג פורטפוליו של לקוחות שייאפשר להתפרנס בכבוד. מעסיקים לא יקחו אותך לעבודה בלי לראיין אותך, כך שאין הסתברות גבוהה למציאת עבודה מהארץ, אבל בהחלט תוכל כחודש וחצי לפני בואך סופית, להתחיל לענות למודעות דרושים, ולקבוע ראיונות לימים הראשונים אחרי שהגעת. לא לקבוע שום ראיון ל 3 ימים ראשונים, אתה תהיה בג'ט לג, וגם יש לא מעט סידורים. מרגע הנחיתה, חשוב למצוא מלון באיזור שרלוונטי לך לחיים אחר כך, זו החלטה מאז'ורית האם לחיות באיזור הישראלי או בדאון טאון, אם אתה רווק ללא ילדים, אני מניח שמגורים על קו הסאבווי מדרום לפינצ' הם בעלי סבירות יותר גבוהה מאשר חיים בפרברים היהודיים בצפון בגלל מגוון האפשרויות של הגעה לעבודה ללא רכב, אבל יש גם עבודה באיזור הצפוני שבו מרביתנו גרים, ותצטרך להתלבט בעניין. כדאי מראש לקבוע פגישות מקצועיות עם קולגות ומעסיקים פוטנציאליים, ולראות אם אתה יכול אולי להשתלב כשותף בפירמה קטנה. חשוב לעשות סיבוב של חצי יום עם מתווך שיכיר לך את השכונות השונות גם בעיר וגם בצפון (אני כמובן מתנדב..)שבהן ניתן לשכור או לקנות דירה או בית למגורים. חשוב לטייל אחר כך לבד ברגל באיזורים שונים של העיר כדי לנסות לחוש קצת את ה"רוח" המקומית. עוד דברים לעשות בביקור הם לארגן מספר SIN (ביטוח לאומי), לעשות רישיון נהיגה, לפתוח חשבון בנק ולהזמין כרטיס אשראי (אפילו מגובה בתכנית חיסכון) כדי להתחיל לצבור קרדיט היסטורי. בהצלחה.

reveldesign

New member
תודה רבה... ולגבי נסיון בארץ ותעודות

קודם כל תודה על התשובה המפורטת רציתי לשאול האם אני צריך לתרגם מסמכים כמו התעודה שיש לי של לימודי 4 שנות לימוד תקשורת חזותית במכללה בארץ(לא כל כך מוכרת) ואם יש לי נסיון כשכיר שנה בסטודיו לאנימציה בארץ זה רלוונטי או שבעיקר מה שמעניין מעסיקים זה התיק עבודות וראיון. האם כדאי שאני מגיע לטורונטו לללכת לcanada service centre או jvs בכדי לקבל הכוונה ועזרה במציאת עבודה. תודה

הקנדים לא ממש מכירים מכללות בארץ

אבל התעודה בהחלט יכולה להועיל אם יבקשו וכדאי שיהיה לך תרגום במקרה שיבקשו, מכתב ניסיון כשכיר בוודאי יעזור, תיק העבודות או אתר שבו מוצגות העבודות שלך יועיל מאד, ולראיון חשיבות גדולה. פנה אלי במייל, ואוכל להפנות אותך לחברות בטורונטו שעוסקות בתחום ומעסיקות ישראלים.בוודאי שאם לא תספיק לארגן קורות חיים "קנדיים" ואתה לא מכיר את המנטליות כאן, כדאי ללכת לקורס להכנה לעולם העבודה שך JVS, בקישוריםובמאמרים כאן יש דוגמאות של קורות חיים והדרכה לכתיבה.

למעלה