איפה מתחילים..?!

GalN3

New member
איפה מתחילים..?!

שלום לכולם,
אני ואישתי מתכננים להגר לארהב בחודשים הקרובים. אשתי היא בעלת אזרחות אמריקאית( נולדה שם ועלתה לארץ בגיל 14). יש לנו ילדה בת שנתיים וחצי.
כמה שאלות שאני ממש אודה למי שיוכל לתת תשובות..:
1. לילדה אין דרכון עדיין ועכשיו מנסים להבין אם נוכל להוציא לה דרכון אמריקאי- נכנסתי לאתר השגרירות האמריקאית וראיתי שיש כל מיני פרמטרים... אם מישהו יוכל להרחיב קצת על התהליך ועל הפרמטרים הדרושים להוצאת פספורט לילד שנולד בארץ לאזרחית אמריקאית זה ממש יעזור..
2. האם אפשרי והאם בכלל רצוי להתחיל את התהליך של הוצאת אישור עבודה/ויזת עבודה/גרין קארד בשבילי כבר בארץ או שכדאי להתחיל את התהליך כשנמצאים כבר שם..? ברשותי ויזת תייר שתקפה עד יולי 2019...
3. ברשותי ויזת תייר שתקפה לעוד שנה ונמצאת בדרכון הישן שלי האם אוכל להכנס לארהב עם הצגת הויזה בדרכון הישן או שאני צריך ללכת להוציא ויזה חדשה..?
4. אשמח בכלל לקבל כל מידע שיעזור לזרז ולהבין את התהליך עד כמה שאפשר..

תודה רבה לעונים!

ההמלצה כאן בפורום

היא להתחיל עבורך תהליך הוצאת גרין כארד בישראל, אבל זה לא ממש מסתדר עם לוח הזמנים של כמה חודשים. התהליך, לפי מה שידוע כרגע, לוקח לפחות שנה.
לא ניתן להוציא ויזת עבודה באופן עצמאי. בשביל זה אתה צריך ספונסר - מעסיק אמריקאי שיעשה וישלם על התהליך עבורך, וגם זה תהליך יותר ארוך מכמה חודשים, וזה בהנחה שמצאת מעסיק שיסכים (לא כתבת במה אתם עוסקים).
לגבי כל השאר אשאיר למומחים לענות.
בהצלחה

GalN3

New member
תודה על התשובה המהירה

היי,
ידוע לי שהתהליך להוצאת ויזת נישואין וויזת עבודה הוא ארוך.
אני אגרונום ואשתי היא צורפת (עוסק זעיר).
ארחיב קצת- אחותי חיה בקליפורניה כבר 8 שנים..היום היא תושבת חוקית ובקרוב תקבל את האזרחות, היא נשואה לישאלי שגם הוא בפרוסס כבר כמה שנים( כל אחד מהם "נשוי" לאזרח/ית)., יש להם 3 ילדים שנולדו שם..
המטרה היא לנחות אצלם ולשהות אצלם בחודש הראשון כשבינתיים אני ינסה למצוא עבודה( לא חוקי) ובאותו הזמן להתחיל את התהליך להוצאת מסמכים חוקיים בשבילי כשאנחנו כבר שם..

אללה איסתור

חוזרת על ההמלצה שלי - אם אשתך אזרחית אמריקאית, תתחילו את תהליך הוצאת הגרין כארד שלך, מישראל. ייקח כמה שייקח, לפחות תגיעו בצורה חוקית לארה"ב (בכל זאת יש לכם ילדה ) ותוכלו גם לעבוד בצורה חוקית.

KallaGLP

New member
לא חבל לסכן את עתידך בגלל כמה חודשים?

אם יתפסו אותך או יחשדו מסיבה כלשהי שאתה משקר באשר לכוונות שלך, ישללו לך את הבקשה ויגרשו אותך מארה"ב, ואז תוכל לשכוח מכל עניין ההגירה לשנים רבות. תעשה את התהליך בצורה מסודרת מהארץ ותהיה על דרך המלך.

ilanvag

New member
אתה קמיקאזה? יש לך נטיות לאובדן עצמי?

כי זה בדיוק מה שאתה מתאר בפוסט הזה.
&nbsp
נעזוב את אחותך ו"בעלה", שלפי מה שכתבת הם עברייני הגירה למהדרין, כי כל אחד מהם התחתן בנישואין פיקטיביים עם אזרח/ית אמריקני לצורך קבלת אזרחות (ואם אי פעם יעלו עליהם, ולא משנה כמה שנים אחותך ובעלה כבר אזרחים -- הם יגורשו מארה"ב ולעולם לא יוכלו לחזור).
&nbsp
עבורך, סלולה דרך המלך. אתה נשוי לאזרחית. למה אתה מתעקש לעבור על החוק ולעבוד בצורה לא חוקית -- דבר שעלול לגרום לבעיות קשות בתהליך הגרין קארד שלך באם תיתפס, עד כדי שלילת הבקשה וגירושך מארה"ב?
&nbsp
פשוט לא מבין...
&nbsp
מהפוסט שלך עולה כאילו מישהו רודף אחריכם בארץ, ואתם לחוצים לעבור לארה"ב באופן מיידי... מקווה שזה לא המצב, כי כבר היו לנו פה מקרים שכאלו (חובות לשוק האפור, וכדומה). באם זה לא המצב, שבו בארץ עוד שנה, עשו את התהליך בצורה מסודרת, ותגיע לארה"ב עם גרין קארד, כשאתה יכול לעבוד מהיום הראשון. לעבור לארה"ב עם ויזת תייר, כיום, ולנסות להתחיל שם תהליך הגירה, זה צעד שיש בחובו סיכון לא מבוטל (ואף אחד לא יודע כיום עד כמה, לאור החמרת הכללים והאכיפה...)
&nbsp
בהצלחה

iris mom of two

New member
חפזון הוא מהשטן

תעשו את הדברים כמו שצריך. תתחילו מה שיותר מוקדם בהליכי הוצאת גרין כארד לך ולסדר את המעמד של הילדה. כל זה מהארץ
עבודה חוקית יותר קל להשיג ותרוויח יותר. חוץ מזה זה לא יסכן את המעמד שלך לעתיד. כרגע המצב פה הוא לא ידידותי למהגרים לא חוקיים.
מקסימום, ייקח עוד כמה חודשים, אבל תהיו יכולים להתחיל חיים בארה"ב בצורה מסודרת

John the Savage

New member
עוד כמה תשובות

1. בכדי שילדה שנולדה מחוץ לארה"ב, לזוג נשוי שרק אחד מהם אזרח, תחשב לאזרחית מלידה, ההורה האזרח צריך להיות פיזית בארה"ב לפחות 5 שנים לפני הלידה, ולפחות שנתיים מתוכם מעל גיל 14. מכיוון שאישתך עלתה לארץ בגיל 14, רק אם היא יכולה להראות שבמצטבר היתה בארה"ב שנתיים אחרי גיל 14, הילדה אזרחית. אם לא, לא ניתן להוציא לה דרכון כרגע. אפשר להוציא לה גרין קארד, או לחלופין לאזרח אותה על פי חוק הסבא, אם היא עומדת בקריטריונים (מה שידרוש נסיעה לביקור לארה"ב וחזרה).

2. המסלול הסטנדרטי הוא לעשות את התהליך מהארץ. העניין הוא שתהליך מהארץ לוקח כיום כשנה (והיו אנשים שזה גם לקח להם מעל שנה). לגבי להתחיל את התהליך מארה"ב: טכנית זה אפשרי, אבל יש מלכודת פוטנציאלית. העניין הוא שויזת תייר נועדה לביקור זמני, ולא לצורך הגירה. אם אתה נכנס לארה"ב על ויזת תייר כשיש לך כוונה מראש להגר, ומשקר בעניין הזה בכניסה, זה עלול להוביל לשלילת הבקשה שלך. יש מצבים בהם אנשים נכנסים לארה"ב על ויזה זמנית ללא כוונת הגירה ובהמשך משנים את דעתם, ואז זה לגיטימי. בעבר הניחו שאם עברו לפחות 60 יום מהכניסה ועד הגשת הטפסים, אותו אדם שינה את דעתו. אלא שלאחרונה שינו את הכלל הזה.

3. כן, ניתן להיכנס עם ויזת תייר תקפה על דרכון ישנן. צריך להציג את שני הדרכונים בכניסה.

4. אם יש לך הצעת עבודה קונקטית בארה"ב עם התחלת עבודה בתאריך ספציפי, יש סיכוי לקבל אישור מהשגרירות בארץ לגרין קארד בהליך מקוצר. יש אנשים כאן שדיווחו שהצליחו לעשות את זה, ויש כאלו שלא.

GalN3

New member
תודה רבה

תודה לכולם על התשובות הענייניות והמהירות. אכן לאחר שיחה לעומק עם אשתי ועם ההורים החלטנו שהחפזון הוא באמת מן השטן וכדאי להגיש את הבקשה בארץ ויקח כמה שיקח... כבר בשבוע הבא נתחיל את התהליך בארץ ונקווה שלא יקח יותר משנה..
שוב, תודה רבה לכל העונים, ממש ממש עזרתם לנו!

למעלה