איפה מתחילים?

ericcartman1

New member
איפה מתחילים?

אני רוצה להוציא רשיון על קטנוע (יש לי רשיון 5 שנים על רכב). האם צריך לעבור תיאורייה מחדש? האם מבחן שליטה הוא תנאי לקבלת רשיון של 50 סמ"ק בלבד? ובכלל, כמה שיעורים צריך על מנת להוציא רשיון על קטנוע? מצטער על כמות השאלות. תודה.

yhayat1

New member
קבל

א.לא צריך לעבור תיאורייה יש לך פטור שאותו תקבל במשרד הרישוי ב.המבחן היחידי הוא מבחן שליטה ג.אין הגבלת שיעורים. אני למשל לקחתי שיעור אחד וטסט.

ericcartman1

New member
תודה.

שאלה נוספת: האם הרשיון הוא עד 500 או רק ל 50? כלומר, מהם הקטגוריות לרשיון על קטנוע/אופנוע האם 50 סמ"ק זה קטגורייה בפני עצמה או שזה עד 500 סמ"ק?

yuvalfra

New member
רשיונות

דרגה א' - עד 50 סמ"ק גיל 16 ומעלה דרגה ב' - עד 500 סמ"ק (כולל את רשיון דרגה א') גיל 18 ומעלה דרגה ג' - מעל 500 סמ"ק (כולל את רשיונות דרגה א' + ב') גיל 21 ומעלה תבחר :)

be_roo

New member
הערה: לרשיונות "המתקדמים" יותר

לא מספיק רק מבחן שליטה, עורכים טסט מלא.

אורי-

New member
הערה נוספת וחשובה:

דרגה ב' , כמו ברכב נחלקת לאוטומט וגיר רגיל , שכמו ברכב גיר רגיל מקנה רישיון לאוטומט אך לא להיפך.

בנדיטון

New member
הנערה נוספת נוספת:

לרשיון בלתי מוגבל, לרשותך חייבת להיות וותק של שנה לפחות ברשיון ב' - כלומר עד 500.

מעבר מ- 50 ל- 500

יש לי רשיון עד 500 אוטומט. אם ארצה בעתיד לעשות רשיון מעל 500, אני אצטרך לעשות קודם עד 500 גיר רגיל, לקבל נסיון של שנה ורק אז יותר לי ללמוד על 500+?

nob

New member
לי דווקא איזו מורה אמר שלא

כשהתעניינתי בדיוק במקרה כזה, מורה אמר לי שלא, אי-אפשר ישר לעשות לא מוגבל. צריך 500 רגיל/שנה נסיון/בלתי מוגבל.

למעלה