איפה נגמרת רמת גן ומתחילה בני ברק ?

עודד9871

New member
איפה נגמרת רמת גן ומתחילה בני ברק ?

הי אני צריך תחום מדוייק במפה של רמת גן. איפה בדיוק הגבול שלה עם גבעתיים, איפה בדיוק הגבול שלה עם תל אביב ובני ברק. איפה אפשר להשיג כזאת עם התיחום ? תודה

שלל99

New member
גבולות מוניציפליים - בהחלט נושא מעניין

רמת גן גובלת בבני ברק בכמה מקומות: ברח' בן גוריון: אם אתה מגיע מדרום, אז לקראת בסיס השלישות החלק המזרחי של רח' בן גוריון הופך להיות בני ברק. באזור קניון איילון: הקניון נחשב רמת גן, אזור התעשיה שמולו (הום סנטר, מחסני חשמל, תאורה וכו') נחשב בני ברק. באזור רח' הרוא"ה - חלק מרח' ירושלים שחוצה אותו הוא רמת גן, וחלקו נחשב לבני ברק. גובלת בגבעתיים ב: רח' בן גוריון: הצד המזרחי של רח' בן גוריון נחשב רמת גן, הצד המערבי שלו נחשב גבעתיים. צפון גבעתיים - רחוב בורוכוב: הרחובות שסמוכים אליו מצפון - רח' פרוג, רח' השמונאים, רח' הראשונים, נחשבים לרמת גן. גבעתיים גובלת עם תל אביב ב: רח' כצנלסון נחשב גבעתיים, ההמשך שלו לכיוון מערב נקרא רח' עמק הברכה - הוא נחשב לתל אביב. רח' ערבי נחל: הצד המערבי שלו הוא ת"א, הצד המזרחי גבעתיים. בדרום גבעתיים יש רחוב שנקרא עמישב. חלקו נחשב לגבעתיים, וחלקו ת"א. בדרום גבעתיים יש גם את דרך השלום, שחלקו כידוע הוא ת"א, וחלקו גבעתיים (לא זוכרת איך הוא מתחלק בדיוק).

תיקון

את כתבת: באזור רח' הרוא"ה - חלק מרח' ירושלים שחוצה אותו הוא רמת גן, וחלקו נחשב לבני ברק. לא נכון! באזור רחוב הרואה כל רחוב ירושלים זה בני ברק כל רחוב שדרות ירושלים זה רמת גן. הם לא נימצאים באותו מקום-ירושלים-ושדרות ירושלים. אני מניח שהתכוונת לרחוב יהודה הנשיא שגובל עד רחוב הרואה שחלקו רמת גן,וחלקו בני ברק נא לדייק!

שלל99

New member
האמת היא

שכן התכוונתי לרח' ירושלים ולא לשדרות ירושלים (אני יודעת שמדובר ב-2 רחובות שונים). אבל באמת לא ידעתי שכל רח' ירושלים נחשב לבני ברק. תמיד טוב לדעת וללמוד. תודה.

רחוב ירושלים

רחוב ירושלים כולו שייך לעיר בני ברק. הבנין האחרון שהוא שייך לרמת גן זה הבנין שבחזית רחוב הרואה. (בנין פינתי) רחוב ירושלים מסתיים במס' 74 בזוגי, ו71 באי זוגי. (בנין 71 הינו פינתי ששיך לר"ג)

יש אתר מידע גיאוגרפי לאומי חדש שם תוכל למצוא

הנה קישור לאתר המפות הלאומי החדש. יש שם שכבה של גבולות מוניציפאליים ואתה יכול לראות את המידע המבוקש: http://www.govmap.gov.il/

למעלה