איפה ניתן למצוא חלבונים?

yaniv22

New member
איפה ניתן למצוא חלבונים? ../images/Emo104.gif

שלום אני התחלתי להתאמן בחדר כושר 5 פעמים בשבוע במשך שעה בכל פעם (בעיקר אירובי ומעט חיזוק שרירים כי אני מעוניין להוריד במשקל) בנוסף אני עובד 5 ימים בשבוע כ 9-10 שעות ביום (לא עבודה פיזית אבל אני על הרגליים) הארוחות שלי ממש לא מסודרות ולפי דעתי ממש גם לא מזינות (למרות שאני מנסה להכניס כמה ירקות לתפריט וקיטניות מידי פעם) כי זה האוכל שמצוי בעבודה שלי. בנוסף אני גם לא צורך בשר או דגים בכלל (מטעמי כשרות- אני חי בחו"ל) שאלתי היא: האם אני עושה נזק לגוף שלי מסיבה זו או אחרת? ואם כן מה עליי לעשות. ואיך אני יכול לקבל חלבונים לגוף וממה? (חוץ מטופו שאני לא כל כך אוהב) תודה מראש

גם אני גרה בחו"ל ואוכלת כשר

בלבד. התפריט היומי שלי כולל גבינות (שבהם יש הרבה חלבונים) ביצים טופו כמו שהזכרת... אבל לגבי דגים- יש דגים כשרים כמו סלומון , פורל, טונה, אפשר לקנות סויה- למשל אצלנו בקופנהגן יש "בשר טחון" סויה (צמחי) הנחשבת למנת חלבון ששמנו אפשר להכין המבורגר צמחי, רוטב בולונז, קציצות... ואפשר גם לגשת לחנות יהודים כשרה ולקנות בשר כשר.... וגם אפשר להביא בשר ועוף מישראל (כמונו) מקווה שעזרתי.

eaz1514

New member
חלבונים חשובים מאוד לגוף

ירקות זה טוב אבל זה לא חלבנונים. קטניות לבד לא מספיק. אפשר לאכול ביצים יש בהן האבה חלבון או לפחות חלבונים (החלק הלבן) גם שימורי דגים כמו טונה או סרדינים אינך רוכל?

מקורות חלבון

מקורות טובים לחלבון הם ביצה, בשר לסוגיו, מוצרי חלב- אותם אתה יכול לצרוך בכמות טובה כולל גבינות קשות , יוגורטים, וכו. כמו כן צרוף של קיטניות+דגניים נותן הרכב חלבון בעל איכות טובה.

למעלה