איפה ניתן למצוא מרכז עם פחים לזריקת קלטות ישנות?

שרי 55510

New member
איפה ניתן למצוא מרכז עם פחים לזריקת קלטות ישנות?

מצאנו בבוידעם ארגז עם קלטות וידאו ,שכידוע "אבד עליהם הקלח",
אשמח לדעת על מקום/מרכז /פח ,לאיסוף הקלטות הישנות.

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי אין פחים מיוחדים לקלטות; אפשר לזרוק לפחי אריזות

שרי 55510

New member
פעם היה פרסום הסברה על מיכלים לפסולת אלקטרונית ,,

אבל לא זכור לי היכן מונחים מיכלי -הפסולת הללו,לשימוש הציבור.
אם מישהו יודע אשמח להתעדכן.

שרי 55510

New member
אחלה קלח.

trilliane

Well-known member
מנהל
פסולת אלקטרונית זה רכיבים אלקטרוניים, לא סרטים מגנטיים

מתכות רעילות וכו' לא הופך פסולת לאלקטרונית; זו בעיה גם בסוללות משומשות, ואוספים אותן בנפרד, אולי זה משהו שיוכלו למיין בהמשך ולהטמין אחרי שיוציאו אותם מאריזות הפלסטיק, לכן נראה לי שמכלי אריזות זה הכי קרוב שיש נכון לעכשיו (כפי שגם הוא כתב בשורה התחתונה, אין משהו ייעודי בישראל).

SicTransit

Active member
פסולת

מובן ש"מתכות רעילות וכו' לא הופך פסולת לאלקטרונית" אבל אנחנו לא עוסקים בטקסונומיה אלא בפרקטיקה. השאלה היא איפה יש סיכוי גדול יותר למנוע נזק סביבתי, וההשלכה לפח של פסולת אלקטרונית אומרת שהקלטות יגיעו למקום בו הטיפול במתכות כבדות הוא חלק מהותי מהפעילות שלו. מובן שאת אריזת הקלטת אפשר, ורצוי, לזרוק כמו כל אריזת פלסטיק אחרת.
אגב, גם לסוללות ישנות, אם מסיבה כלשהי לא ניתן להשליכן לפח המיועד, מוטב להתייחס כ"פסולת אלקטרונית" מאותה סיבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני פרקטית: בעיה קשה למצוא פחים למחזור אלקטרוניקה

המכלים לאיסוף סוללות קטנים מדי; החזרת מכשירי חשמל נעשית אצל המשווקים (ואם מגיעים מובילים עם מכשיר חשמלי גדול חדש הם מחויבים על פי חוק לקחת את המכשיר הישן, בכפוף לתנאים מסוימים) אבל אני בספק אם הם יסכימו לקבל ערמת קלטות.
&nbsp
כמו כן בעיה להתחיל להפריד את אריזת הפלסטיק מהסרט המגנטי. זה דורש שבירה / פירוק / לפעמים התעסקות עם ברגים... (בעיקר בקלטות אודיו). כך שמבחינה פרקטית זה לא פשוט כך או כך. אבל מבחינה פרקטית, קל יותר לאדם הממוצע בימינו למצוא פחים לאריזות. בכל השלכה של פסולת למחזור מהסוג הזה, גם אריזות, נעשה מיון ידני. כלומר לא מדובר בנזק סביבתי כמו השלכה לפח. אני יכולה רק לקוות שהם יכולים למיין ולהעביר הלאה לגורם הרלוונטי.

SicTransit

Active member
זה עניין אחר

קודם כל צריך להסכים שמיכלי הפסולת האלקטרונית באמת המקום הנכון לקלטות הישנות, ורק אחר כך יש טעם לדבר על השאלה מה יעשה מי שלא מוצא מיכל מתאים במקום נוח עבורו. זה שעבורך מציאת פח כזה מהווה בעיה לא אומר בהכרח שזה המצב של שרי55510 (ואחרים). בעיר שלי, לדוגמא, יש לא מעט נקודות עם מיכלים מיועדים ל"פסולת אלקטרונית" ובאופן די תמוה חלקם אפילו מאפשרים גישה נוחה עם הרכב (נראה שמישהו בעיריה התרשל
).
&nbsp
כשכתבתי על הפרדה מהפלסטיק התכוונתי רק לקופסא, לא לגלילים עליהם הסרט מסתובב. אני לא מצפה מאף אחד להגיע לרמה הזאת של מודעות סביבתית.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ממש...

פסולת אלקטרונית היא לא בדיוק המקום ה"נכון" לקלטות בישראל כי נכון לעכשיו אין מקום "נכון" לקלטות, על כך כולם מסכימים. קלטות אינן פסולת אלקטרונית והמקומות שאוספים אותה (משווקי מכשירי חשמל, אוספי סוללת) לא ערוכים (כיום) לאיסוף קלטות.
&nbsp
כמו כן קלטות אינן רק הסרט הדיגיטלי, יש בהן כמות לא מבוטלת של פלסטיק. וכן, גם אני התכוונתי בראש ובראשונה לקופסה. בקלטות וידאו (וגם באודיו) לא כ"כ קל לפרק אותה, ואם יש לך כמות גדולה זו התעסקות לא מבוטלת.
&nbsp
אם בכל מקרה יש לך מוצר שמכיל שני סוגים שונים של מחזור, מישהו צריך לשבת ידנית ולהפריד, כן? לכן זו לא יותר פסולת אלקטרונית משזו אריזה. לפיכך מישהו יצטרך לפרק אותה ולהפקיד את החלקים המתכתיים מהחלקים הפלסטיים (וכל אחד מהם יישלח למִחזור שונה בסופו של דבר).
&nbsp
לסיכום, כרגע אין משהו ייעודי וצריך לאלתר עם מה שיש. מי שיש לו מכלים למִחזור אלקטרוניקה וסוללות גדולים דיים יוכל לזרוק לשם, מי שיש לו רק אריזות, זה מה שהייתי עושה.

SicTransit

Active member
לא ממש לא ממש

כן, מוסכם ש"כרגע אין משהו ייעודי וצריך לאלתר עם מה שיש" וזאת הסיבה לקיום האשכול הזה. במצב הקיים, עדיין יש דרך "נכונה" ודרך "לא נכונה" להתייחס לקלטות, ואם את מעדיפה שמקום לדבר על "המקום הנכון" אדבר על "המקום הנכון ביותר", או אפילו על "המקום הפחות גרוע" - ניחא.

מוסכם גם שאם למישהו יש זמן ונכונות להפריד את האריזה מהסרט, הוא יכול לזרוק את האריזה למקום אליו משליכים אריזות מפלסטיק. בשביל זה לא צריך לשבור שום דבר ולא להתעסק עם ברגים (בניגוד ל: "זה דורש שבירה / פירוק / לפעמים התעסקות עם ברגים... (בעיקר בקלטות אודיו))" אבל אני מסכים שכאשר יש הרבה קלטות גם הפעילות הזאת עלולה להיות מייגעת, וזה מחזיר אותנו למשבצת הראשונה:

בהנחה שלא מפרידים בין האריזה לבין הסרט, לאן כדאי להשליך את הקלטות? התשובה, לדעתי, לא השתנתה בעקבות ההודעה האחרונה שלך: צריך להשתדל להשליך אותן למקום בעל הסיכוי הגדול ביותר שהמתכות הכבדות שבהן תטופלנה כראוי. אם זה אומר שחלק מהפלסיק לא ימוחזר, לא נורא. הנזק הסביבתי הפוטנציאלי מהמתכות חמור יותר.

הערת שוליים: כשאת כותבת "לפיכך מישהו יצטרך לפרק אותה ולהפקיד את החלקים המתכתיים מהחלקים הפלסטיים" צריך להדגיש שאותן מתכות מוטבעות בסרט המגנטי עצמו, וההתייחסות אליו כאל מוצר פלסטיק היא הטעות שאנחנו מנסים למנוע. אבל נכון: מי שאין לו גישה נוחה למיכלי פסולת אלקטרונית מן הסתם לא ישליך אליהם את הקלטות שלו (ולמרות שמסע חד פעמי למיכלים רחוקים אינו עניין גדול, רבים לא יטרחו).

כמו שקורה לעתים תכופות מדי באכולות מסויימים, יש לי הרגשה שאני טוחן מים. את מוזמנת לסגור את הנושא במילותייך האחרונות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בקצרה

א. לא ברור לי איך לא צריך להתעסק; קלטות וידאו ואודיו לא נפרדות כ"כ בקלות, מניסיון. יש קלטות (בעיקר אודיו) שבהן שני חלקי הפלסטיק מוברגים זה לזה (ואז הפתיחה עם ברגים) ויש קלטות שבהן הם מודבקים (ואז צריך לשבור). אם לא פותחים את הפלסטיק כך או אחרת, צריך למשוך החוצה את כל הסרט המגנטי (וגם זו לא מעט עבודה). אתה מכיר דרך אחרת?

ב. למה אתה מניח שבמרכזי המחזור לא מבוצע מיון ששולח את החלקים לאן שצריך? גם פלסטיק, אגב, לא ממוחזר כולו במקום אחד אלא ממוין למקומות נפרדים. מה שניסיתי לומר (וכנראה לא עבר) הוא שזה לא כמו פח אשפה שמה שאתה זורק הולך למזבלה ובזאת תם העניין. במרכזי מחזור יש מיון ידני של פסולת, כלומר זה לא שאם הם לא מטפלים הם יזרקו לזבל... למיטב הבנתי הם יעבירו למקום שבו מטפלים. זה כל הרעיון במחזור.

ruven7

Active member
גם הייתי רוצה לדעת אבל זו בעייה

יש לי הרבה וזה לא נחשב פסולת אלקטרונית ובבדיקות עם תאגידי מיחזור
אין ממש פתרון מערכתי

למעלה