איפה ניתן לקנות דשן?

• פותח הנושא Zia
  • פורסם בתאריך

Zia

New member
איפה ניתן לקנות דשן?

איפה ניתן לקנות דשן(קומפוסט) המיוצר מפסולת גינה ופסולת מטבח(ולא מבעלי חיים)? תודה

gali1984

New member
אפשר לקנות קומפוסטר

או פשוט להכין אחד. זה הכי טוב (ככה גם שומרים על איכות הסביבה, גם לא פוגעים בבעלי חיים וגם לא מבזבזים כסף).

gali1984

New member
לא ממש עניתי...

אבל אני לא כל כך יודעת איפה קונים דבר כזה... הכי פשוט זה להכין בעצמך.

gali1984

New member
שאלה טובה

אני לא יודעת איך להסביר את זה... אולי תשאל בפורום של איכות הסביבה (או שתתקשר לאיזה ארגון שפועל בתחום איכות הסביבה). מצטערת שאני לא יכולה לעזור לך יותר.

Iris Carmon

New member
אני יודעת בערך

סבא וסבתא לשי בארה"ב היו לוקחים כל מיני קליפות ושאריות של פירות ודברים כאלה ושמים אותם בתוך קופסאת פלסטיק כזו אחרי די הרבה זמן שזה נהיה מתרקב זה הופך לדשן טבעי או משהו בסגנון אף פעם לא כתבתי שנאי גננת מקצועית

chomed

New member
מתכון לקומפוסט

1. אוספים את כל השיירים האורגניים במטבח. 2. חופרים בור באדמה ומחביאים את השאריות. 3. משקים בהרבה מים (בעייתי לאיכות הסביבה אבל חשוב) 4. מכסים בבדים (אפשר לקחת שקי יוטה טבעית מהשוק, לבקש מהמוכרים את השקים שנקרעו, המיותרים וכו´). 5. מדי שבוע הופכים את האדמה (לצורך אוורור) וכך אפשר להוסיף גם עוד זבל אורגני. 6. לעיתים צריך להוסיף עוד אדמה. היחס צריך להיות בערך 1:1. 7. לאחר שהערמה הצטברה לכמות מספיקה, עוזבים את הערמה ופותחים ערמה חדשה. ממשיכים להשקות ולאוורר ולאחר מספר חודשים הקומפוסט מוכן. בהצלחה

monkilita

New member
לפי ידעתי

פשוט לחפור בור, ולזרוק זבל אורגני (עדיף אורגני כי אז יהיה קומפוסט אורגני) לתוך הבור לערבב מדי פעם.. לא מכירה את כל עניין המים והיוטה. לכסות את הבור עם פלטת עץ כדי ליצור לחות, ולהיות מוכנים שיהיו שם בע"ח רבים שיווצרו או יגיעו.. עדיף לכרות את הבור במרחק מסויים מהבית.

למעלה