איפה ניתן לקנות קלקר בצורת בלוק ?

TOM18

New member
איפה ניתן לקנות קלקר בצורת בלוק ?

באזור ת-א ???

מאגר

New member
../images/Emo91.gifקלקר בבלוק

קלרק בבלוק ניתן לקנות בסביבות תל אביב באזור באיזור התעשיה במפעלי תעמס אבל צריך לדעת איזה גודל כי לא כל גודל קיים ניתן לקבל פרטים לגדלים בפוליביד משמר הנגב

מאגר

New member
מפעל לקלקר

באיזור התעשיה חולון בחברת תעמס לבידיד ליד טמפו

TOM18

New member
כן....

לא למשהו מיוחד פשוט שיפצו לנו בבית ועשו איטום מחדש של הבית וגם בעדניות ....אז צריך למלא את העדניות בטוף ואדמה ובקרקעית שלהן לשים את הקלקר בשביל הניקוז....

מלי ש מ

New member
לא צריך בלוק

בחנויות שמוכרות חומרים למלאכת יד, יש קלקר בעובי של מס´ ס"מ ובמס´ גדלים. אם יש באזור שלך חנות כזו, אולי זה יפתור את הצורך בנסיעה למפעל קלקר!!

TOM18

New member
לא ...

היה כבר זפת ועשה זפת מחדש רק שהעדנית הזאת ענקית אז במקום לשים בתחתית חצץ בשביל למלא אותה אני רוצה לשים קלקר בתחתית על זה טוף ועל זה אדמה... כילמלא אותה יקח מלא זמן וזה חוסך בעלויות..

מה זה אדנית ענקית???

היי טום תן מידות האדנית ונמשיך ביעוץ!
גם אני ניסיתי פעם לחסוך באדמה. מילאתי עציצים ענקיים בשברי אבנים ושאריות בלטות, על זה שמתי בד גיאוטכני שהחזיק את האדמה ומילאתי אדמה ושתלתי. אחרי שנה ואפילו פחות ראיתי שהצמחים סובלים. פירקתי את תכולת העציץ וראיתי שהשורשים הגיעו חריק... מילאתי שום את העציצים הפעם עם אדמה וכבר שנתיים שהצמחים חוגגים ומאושרים... תזכור שבדרך כלל תבנית השורשים היא נגטיב של תבנית הענפים מעל האדמה. אם לא תתן אפשרות לגדול הם עלולים לגווע מתישהו. אולי שווה להשקיע כעת באדמה (תערובת של חמרה, קומפוסט ואדמה שנמכרת בשקים במשתלות) כדי שלא תצטרך לעשות זאת בעתיד ועם כאב לב של צמחים שקומלים...

TOM18

New member
אהה

המידה של עדנית הגדולה זה :גובה מטר ואורך כ 3.5 מ´ (היא לא ישרה היא בזיות) השאר זה אדניות ארוכות מאוד בגובה של 80 ס"מ הקטע שאני לא רוצה לשתול משהו רציני כי לפני זה היה שם ביפי אם את מכירה וזה פשוט הרס את כל הניקוז ואפילו חדר מתחת לזפת וגרם להרבה צרות בקיר ורטיבות פשוט צמח בעייתי...ככה שהפעם נשתול משהו בלי שורשים עצבניים אז מבחינת התחתית אני מניח שלא תיהיה בעייה...

צמחים לשתילה

היי טום האמת, מטר זה המון, אבל... אם היה שם ביפי אז אין לך שמש היסטרית וקופחת ואתה יכול לעשות אדנית צמחי תבלין נפלאה. מרווה, לוונדר, אורגנו, עלי דפנה וכ"ו.ותוכל לתת להם להשתולל ולגדול לגובה כמו בגינה ממש. אני בכל זאת ממליצה לא לקצר את האדנית. מה חשבת? - חצי מטר? לדעתי מעט מידי. 80 ס"מ ? - אז תעשה כבר 100 ! ככה תוכל להשאיר את כל האופציות פתוחות. ולשים אולי שיחים קטנים שאפשר לעצבם עם גזע. או עצי קומקווט (תפוזון סיני) שורשים עצבניים זו תכונה של כמה צמחים זה לא קשור לאורכם. בכל מקרה אם תחליט לקצר את העומק אתה לא חייב קלקר ואפשר גם שברי בלוקים ואבנים מהסביבה. אני ממליצה שוב על חצץ כי כך הניקוז לצמחים יותר טוב. בהצלחה

TOM18

New member
גם אני חושב על תבלינים ...

קומקווט יש לנו לאורך כל הגדר בבית .. משהו כמו 13 עצים ככה שהם ירדו מהפרק. ואולי באמת נשיםן שם בלוקים רגילים וזהו כמו שאת אומרת..~ תודה בכל מיקרה..

קלקר לאיטום ולא לניקוז!!!

היי טום ממה שאני מבינה אתה צרך קלקר לאיטום ולא לניקוז!!! ואתה צריך מריחה ביטומנית (על בסיס זפת) ולא קלקר!!! קלקר לא ימנע מהמים לחדור לקירות!!!! קלקר שמים על גבי האיום הביטומני רק במרתפים וזאת כדי להגן עליו בעת מילוי הקרקע בחזרה. אם בכל זאת יש איטום ביטמני ובאמת אתה מחפש ניקוז אז הפתרון הוא לשים חצץ בתחתית האדנית. נכון גם לעציצים. אני מקווה שעניתי על כל האפשרויות.

למעלה