איפה ניתן לתבוע?

P-Nokia

New member
איפה ניתן לתבוע?

לקחנו טיסה רומנטית, נחתנו גרוע מאד (ולא על המסלול...), נהרס לנו היום ומאז יש לנו חרדת טיסות שאף פעם לא הייתה לנו. כפיצוי נתנו לנו טיסה חינם בשמי הארץ שכמובן לא נממש. איפה ניתן לתבוע את החברה ומה סיכויינו? תודה.

זה תלוי בניסוח הכרטיס

ובסיבה לנחיתה הגרועה. אם היתה הצדקה, או רשלנות, אם יש סעיף פטור אם לא. בכל מקרה, כמה זמן עבר מאז הארוע? האם יש לך אבחון חד משמעי שאת סובלת מחרדת טיסה? בכל מקרה, אם את סובלת מחרדת טיסה, שאובחנה על ידי פסיכיאטר, והיתה רשלנות חד משמעית של הטייס בהטסת הטיסה, אז יש לך סיכוי טוב לזכות. מה גובה הפיצוי הוא פונקציה של כמה את צריכה לטוס - יש אנשים שאני מכירה שלא טסו ולא יטוסו לעולם, יש כאלה שטסים מידי חודש בחודשו. לפי גובה הפיצוי שאת רוצה לתבוע את מחליטה לאיזה בימ"ש לפנות. מעל 16,000 לבימ"ש שלום ומתחת לבימ"ש לתביעות קטנות.

P-Nokia

New member
פרטים נוספים:

מדובר בטיסה בשמי הארץ. בזמן הנחיתה הייתה רוח חזקה שהעיפה אותנו לצד, הטייס זיגזג, ניסה להמריא שוב ולא הצליח ופתאום עפנו לשדה קוצים סמוך ושם נעצרנו. פספסנו ב-5 מטר צינור בקוטר 30 ס"מ שהיה מונח לרוחב השדה שבמידה והיינו עוברים עליו היינו נעצרים במקום עם האף באדמה. במקרה צילמתי בוידאו את הנחיתה כך שאפשר לראות בדיוק מה היה שם. אין צורך להוסיף שהיום הזה שהיה אמור להיות מהנה הפך לסיוט, מה גם שנאלצנו לחזור בטיסה למקום ממנו באנו... אחרי חודש טסנו לאילת והרגשנו את הנזק - פשוט חרדת טיסות. יצא לי לטוס המון פעמים לפני זה וממש לא היתה לי איזושהיא חרדה או משהו בסגנון. יש לי לפחות 2 טיסות בחודשיים הבאים שכמובן הייתי שמח לוותר עליהן. השאלהבאמת אם ליצור עם החברה קשר לפני תביעה ואיזה בית משפט מטפל בתביעות מסוג זה?

מ.ה.

New member
בית משפט רגיל

תלוי בסכום התביעה. מתחת ל -2.5 מיליון ש"ח בשלום ומעבר לכך במחוזי

למעלה