איפה נמצא ה-EXE של האפליקציות שעל ה-taskbar?

gadisam

Active member
Windows 10: אני רוצה למצוא את קובצי ה-EXE של האפליקציות שעל ה-taskbar. את רובם אני יכול למצוא באמצעות תיקייה פנימית מאוד שבתוך ה-<user dir> (לא אפרט), אך לא את כולם. למשל אני לא יכול למצוא כך את ה-EXE של ה-calculator או של Skype, כי אין גישה אליהם באמצעות התיקייה הנ"ל. מדוע? ואיך מוצאים את ה-EXE שלהם?

נערך לאחרונה ב:

Omnicide

Member
Windows 10: אני רוצה למצוא את קובצי ה-EXE של האפליקציות שעל ה-taskbar. את רובם אני יכול למצוא באמצעות תיקייה פנימית מאוד שבתוך ה-<user dir> (לא אפרט), אך לא את כולם. למשל אני לא יכול למצוא כך את ה-EXE של ה-calculator או של Skype, כי אין גישה אליהם באמצעות התיקייה הנ"ל. מדוע? ואיך מוצאים את ה-EXE שלהם?
פתח חלון RUN (WIN+R)
כתוב את הפקודה:
שם תמצא את כל התוכנות כולל האפליקציות שמקורם מהחנות של מיקרוסופט, קליק ימני וצור קיצור דרך, הוא ישאל אותך אם ליצור על הדסקטופ לחץ כן.
זהו.

gadisam

Active member
פתח חלון RUN (WIN+R)
כתוב את הפקודה:

שם תמצא את כל התוכנות כולל האפליקציות שמקורם מהחנות של מיקרוסופט, קליק ימני וצור קיצור דרך, הוא ישאל אותך אם ליצור על הדסקטופ לחץ כן.
זהו.
זה אכן פשוט וקל ועובד! תודה!

רוב הזמן נח

Well-known member
פתח חלון RUN (WIN+R)
כתוב את הפקודה:

זהו.
|כן| כאילו זה ממציא תיקיה שלא באמת קיימת עם כל קיצורי הדרך.

רוב הזמן נח

Well-known member
בחלונות יש כל מיני מיקומים שתוכנות מותקנות. או התיקיה של ההגדרות שלהם.

Program Files (x86)‎

Program Files

ProgramData
(תיקיה מוסתרת)

בתוך תיקית ה- Users
נכנסים לתיקיה של היוזר שבשימוש.
ושם יש תיקית AppData
ושם יש שתי תיקיות שמכילות תיקיות של הגדרות של תוכנות:

תיקיית
Local

תיקיית:
Roaming

אני זוכר גם שיש תיקיה של ההתקנות של האפליקציות המיותרות ששמו החל מחלונות 8. ופעם נכנסתי לשם ומחקתי את כולם. אבל אני כרגע לא זוכר את המיקום.

gadisam

Active member
נראה לי שקצת טעית, ידידי. בתוך תיקיית Program Files (x86)‎ אין תיקיית Users, גם לא ב-Program Files, גם לא ב-ProgramData (ואצלי כל התיקיות גלויות, אין נסתרות).
Users היא תיקייה עצמאית בתוך \:C, אלא אם כן יש תיקיית Users אחרת שאני לא מכיר.

אני מניח שהתכוונת לתיקייה הזאת:
<user dir>\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
ואליה בדיוק התכוונתי בהודעתי המקורית, ושם כמו שכתבתי חסרות כמה תוכנות של ה-TaskBar.

רוב הזמן נח

Well-known member
נראה לי שקצת טעית, ידידי. בתוך תיקיית Program Files (x86)‎ אין תיקיית Users, גם לא ב-Program Files, גם לא ב-ProgramData (ואצלי כל התיקיות גלויות, אין נסתרות).
Users היא תיקייה עצמאית בתוך \:C, אלא אם כן יש תיקיית Users אחרת שאני לא מכיר.

אני מניח שהתכוונת לתיקייה הזאת:
<user dir>\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
ואליה בדיוק התכוונתי בהודעתי המקורית, ושם כמו שכתבתי חסרות כמה תוכנות של ה-TaskBar.
רשמתי גם על תיקית היוזר. יש את תיקית Roaming ויש את תיקית Local
בשניהם יש התקנה של כל מיני תוכנות או רק את התיקיות של ההגדרות של התוכנות.

לדוגמה, אם אתה למשל רוצה לגבות את דפדפן פיירפוקס, התיקיה של התוספים וההגדרות נמצאת בתוך תיקית ה- Roaming.
ובתוך תיקית ה- Local נמצאת התיקיה של העוגיות של הדפדפן.

אם אתה רוצה להעביר את הדפדפן שלך למחשב אחר ושהוא יופיע אותו הדבר, אתה חייב להעתיק בחזרה גם את התיקיות המתאימות למיקומים האלה.

gadisam

Active member
רשמתי גם על תיקית היוזר. יש את תיקית Roaming ויש את תיקית Local
בשניהם יש התקנה של כל מיני תוכנות או רק את התיקיות של ההגדרות של התוכנות.

לדוגמה, אם אתה למשל רוצה לגבות את דפדפן פיירפוקס, התיקיה של התוספים וההגדרות נמצאת בתוך תיקית ה- Roaming.
ובתוך תיקית ה- Local נמצאת התיקיה של העוגיות של הדפדפן.

אם אתה רוצה להעביר את הדפדפן שלך למחשב אחר ושהוא יופיע אותו הדבר, אתה חייב להעתיק בחזרה גם את התיקיות המתאימות למיקומים האלה.
ואם אני רוצה ליצור קיצור דרך על ה-desktop לאחת מהתוכנות הללו? איפה אני מוצא את ה-EXE שלה? מתוך ה-taskbar לא ניתן ליצור קיצור דרך על ה-desktop, צריך למצוא את ה-EXE שלה איפשהו.

רוב הזמן נח

Well-known member
ואם אני רוצה ליצור קיצור דרך על ה-desktop לאחת מהתוכנות הללו? איפה אני מוצא את ה-EXE שלה? מתוך ה-taskbar לא ניתן ליצור קיצור דרך על ה-desktop, צריך למצוא את ה-EXE שלה איפשהו.
אפשר לנסות דרך מנהל המשימות. בלשונית פרטים למצוא את התוכנה.
ללחוץ קליק ימני ואז פתח מיקום קובץ. התיקיה עם ה- EXE תיפתח.

gadisam

Active member
אפשר לנסות דרך מנהל המשימות. בלשונית פרטים למצוא את התוכנה.
ללחוץ קליק ימני ואז פתח מיקום קובץ. התיקיה עם ה- EXE תיפתח.
תודה, זה אכן פותר את הבעיה, אך רק חלקית, כיוון שיש אפליקציות שעבורן מנהל המשימות + קליק ימני + "פתח מיקום קובץ" מוביל לתיקייה פנימית בתוך WindowsApps שאין לי הרשאת גישה אליה, ולכן אם יוצרים ממנה קיצור דרך על הדסקטופ - הוא לא עובד.

דוגמה: HPSmart, אפליקציה של מדפסת HP, דרך מנהל המשימות מגיעים לתיקייה עם השם הארוך והמוזר
C:\Program Files\WindowsApps\AD2F1837.HPPrinterControl_141.2.441.0_x64__v10z8vjag6ke6, שם אכן נמצא ה-HP.Smart.exe, ואפשר ליצור ממנו קיצור דרך על הדסקטופ, אבל הוא לא עובד כיוון שאין לי הרשאת גישה לתיקייה הזאת (ואני אדמיניסטרטור במחשב).

אבל אולי לא כדאי להתאמץ ולחפש פתרון לזה, מדובר ממש במספר מועט של אפליקציות בעייתיות.
ושוב תודה על העזרה.

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה, זה אכן פותר את הבעיה, אך רק חלקית, כיוון שיש אפליקציות שעבורן מנהל המשימות + קליק ימני + "פתח מיקום קובץ" מוביל לתיקייה פנימית בתוך WindowsApps שאין לי הרשאת גישה אליה, ולכן אם יוצרים ממנה קיצור דרך על הדסקטופ - הוא לא עובד.

דוגמה: HPSmart, אפליקציה של מדפסת HP, דרך מנהל המשימות מגיעים לתיקייה עם השם הארוך והמוזר
C:\Program Files\WindowsApps\AD2F1837.HPPrinterControl_141.2.441.0_x64__v10z8vjag6ke6, שם אכן נמצא ה-HP.Smart.exe, ואפשר ליצור ממנו קיצור דרך על הדסקטופ, אבל הוא לא עובד כיוון שאין לי הרשאת גישה לתיקייה הזאת (ואני אדמיניסטרטור במחשב).

אבל אולי לא כדאי להתאמץ ולחפש פתרון לזה, מדובר ממש במספר מועט של אפליקציות בעייתיות.
ושוב תודה על העזרה.
תתקין כלי שבקליק ימני נותן לקחת הרשאות על תיקיות
אולי זה יעזור

gadisam

Active member
תתקין כלי שבקליק ימני נותן לקחת הרשאות על תיקיות
אולי זה יעזור
תודה, התקנתי, זה אכן נותן גישה, אבל לא היתה לי סבלנות שייתן גישה ל-20,000 קבצים ב-C:\Program Files\WindowsApps אז הפסקתי אותו באמצע, ולכן עדיין אין לי גישה להפעלת האפליקציות ה"חבויות" שב-taskbar. אבל מכאן זו כמובן בעיה שלי, תודה על העזרה.

frankthe2

Active member
נסה:
C:\Windows\System32\calc.exe
C:\Users\jusernameAppData\Roaming\Microsoft\Skype

gadisam

Active member
הלינק הראשון נכון, השני לא.
את ה-skype.exe מצאתי בסוף ב-User dir>\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps\Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c>

אבל שאלתי הייתה יותר עקרונית, לאו דווקא לגבי ה-calculator או ה-Skype, חשבתי שישנה תיקייה נוספת פרט ל-
user dir>\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar>
שבה ניתן למצוא את קובצי ההפעלה של אפליקציות ה-taskbar.

ייתכן שאני צריך להרים ידיים ולהיכנע, כיוון שאין תיקייה אחת כזו, אלא כל אפליקציית taskbar, אם היא לא נמצאת בתיקייה הנ"ל, אז היא נמצאת במקום ייחודי משלה.

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה, התקנתי, זה אכן נותן גישה, אבל לא היתה לי סבלנות שייתן גישה ל-20,000 קבצים ב-C:\Program Files\WindowsApps אז הפסקתי אותו באמצע, ולכן עדיין אין לי גישה להפעלת האפליקציות ה"חבויות" שב-taskbar. אבל מכאן זו כמובן בעיה שלי, תודה על העזרה.
ברכות, שברת את כל היישומים, כי לא אמורה להיות גישה ישירה להצגת תוכן של WindowsApps אלא רק אל בתוך כל תיקיה בתוכה בנפרד

כאשר רוצים (לא אמור להיות צורך) לגשת לתיקיית התקנה של אפליקציה "מודרנית" מהחנות, משתמשים ב-PowerShell
קוד:
Get-AppxPackage -Name Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c | Select-Object InstallLocation
כי היא משתנה בכל עדכון גרסה של אפליקציה כי מספר גרסה כלול בשם התיקייה (גרסאות ישנות נמחקות אופן אותומטי, אבל מאחר שכעת לקחת הרשאות שלא היית אמור לקבל, אל תהיה בטוח שעדכוני האפליקציות ינקו אחרי עצמן כמו שצריך)

כאשר לא יודעים PackageFamilyName מדוייק (Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c), ניתן לרשום תצורת חיפוש (*Skype*)

נתונים אישיים של ה-Skype נמצאים ב- C:\Users\<user>\AppData\Local\Packages\Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c\LocalState

קיצור דרך לאפליקציה מודרנית בשולחן עבודה - גרור את סמל האפליקציה מתוך shell:appsfolder שפותחים מ-Win+R, עזוב חיפוש exe, אפליקציות מודרניות לא משמשים הפעלה ישירה דרך exe, זה פרט רלוונטי למערכות שקדמו ל-Windows 8. אפליקציות מודרניות מופעלים דרך מזהיי App User Model ID (AUMID) של כל אפליקציה בנפרד

1673452882252.png

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
ברכות, שברת את כל היישומים, כי לא אמורה להיות גישה ישירה להצגת תוכן של WindowsApps אלא רק אל בתוך כל תיקיה בתוכה בנפרד

כאשר רוצים (לא אמור להיות צורך) לגשת לתיקיית התקנה של אפליקציה "מודרנית" מהחנות, משתמשים ב-PowerShell
קוד:
Get-AppxPackage -Name Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c | Select-Object InstallLocation
כי היא משתנה בכל עדכון גרסה של אפליקציה כי מספר גרסה כלול בשם התיקייה (גרסאות ישנות נמחקות אופן אותומטי, אבל מאחר שכעת לקחת הרשאות שלא היית אמור לקבל, אל תהיה בטוח שעדכוני האפליקציות ינקו אחרי עצמן כמו שצריך)

כאשר לא יודעים PackageFamilyName מדוייק (Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c), ניתן לרשום תצורת חיפוש (*Skype*)

נתונים אישיים של ה-Skype נמצאים ב- C:\Users\<user>\AppData\Local\Packages\Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c\LocalState

קיצור דרך לאפליקציה מודרנית בשולחן עבודה - גרור את סמל האפליקציה מתוך shell:appsfolder שפותחים מ-Win+R, עזוב חיפוש exe, אפליקציות מודרניות לא משמשים הפעלה ישירה דרך exe, זה פרט רלוונטי למערכות שקדמו ל-Windows 8. אפליקציות מודרניות מופעלים דרך מזהיי App User Model ID (AUMID) של כל אפליקציה בנפרד

צפה בקובץ המצורף 70047

אם לקחת הרשאות לתיקיה זה מבטל עדכונים, זה רק בונוס.

אבל אני לא מבין מה הקשר. העידכונים של חלונות יתבטלו אם יהיו לי הרשאות לתיקיה שלהם? נשמע מאוד מוזר.

PowerShell זה כלי של מיקרוסופט שהוא סיכון אבטחתי מהמדרגה הראשונה.

arseny92

Well-known member
מנהל
אם לקחת הרשאות לתיקיה זה מבטל עדכונים, זה רק בונוס.

אבל אני לא מבין מה הקשר. העידכונים של חלונות יתבטלו אם יהיו לי הרשאות לתיקיה שלהם? נשמע מאוד מוזר.

PowerShell זה כלי של מיקרוסופט שהוא סיכון אבטחתי מהמדרגה הראשונה.
לא בהכרח מבטל עדכונים, אלא שכל עניין הרצת האפליקציות לא יפעל כפי שהוא אמור לפעול, או שגם בטלפון אתה פותח את כל ארגזי החול של האפליקציות על ידי הרשאות root?
והכוונה לעדכוני האפליקציות מהחנות, לא מערכת

גם בלינוקס לא חסר מקרים שמשהו לא פועל כי למשאב כלשהו לא אמור להיות chmod 777

רוב הזמן נח

Well-known member
לא בהכרח מבטל עדכונים, אלא שכל עניין הרצת האפליקציות לא יפעל כפי שהוא אמור לפעול, או שגם בטלפון אתה פותח את כל ארגזי החול של האפליקציות על ידי הרשאות root?
והכוונה לעדכוני האפליקציות מהחנות, לא מערכת

גם בלינוקס לא חסר מקרים שמשהו לא פועל כי למשאב כלשהו לא אמור להיות chmod 777

ממתי בחלונות היתה בעיה כשיש לך הרשאות?

תמיד בחלונות המשתמש הוא בברירת המחדל מנהל המחשב עם כל ההרשאות.
רק באנדרואיד הדפוקים האלה המציאו את השיטה שצריך לעשות למכשירים רוט בשביל להיות המנהל.

זה ממש מצב דפוק שמערכת סגורה כמו חלונות מאפשרת בברירת מחדל ניהול, ומערכת שאמורה להיות בקוד פתוח מגיע סגורה.

למעלה